Nika v službi -> RE: razgovor za službo - višina plače (30.6.2011 8:25:17)
|
Kot rečeno, pri sebi si naredi spisek stvari, ki so tebi pomembne. Saj veš, ljudje smo različni, zato morajo biti tudi motivacijske metode različne. Meni je osebno pomemben dejavnik med drugim prilagodljiv delovni čas, svoboda pri delu, nizek nivo nadzora, možnost dela od doma in pri razgovorih, na katerih sem bila, sem tudi ta aspekt dodobra preverila. Kot je omenila milijonarka, potrebno je gledati bruto znesek na letni ravni ter vse morebitne dodatki, ki ti jih delodajalec da, šele potem lahko dobiš konkretno primerjavo, koliko dejansko zaslužiš povprečno na mesec. Ker OD-ji znajo variirat, pa ponekod so 13. plače, božičnice, stimulacije... vse to moraš dodati in primerjati z obstoječim. Meni je pomembna tudi narava dela - za kakšno delo bi šlo; če menjam (sploh če sem na obstoječem mestu relativno zadovoljna), potem želim na boljše. Nikakor ne bi mogla delati nečesa, kar mi ni vsaj malo pisano na kožo. Sebe najbolje poznaš in veš, kaj ti je všeč, kaj malo manj, a še sprejemljivo in česa ne bi ravno z veseljem delala, pa čeprav mogoče za boljši OD. Torej, naredi si seznam prioritet, vprašanja zabeleži, saj lahko na razgovoru hitro kaj pozabiš. Srečno in poročaj!
|
|
|
|