Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 8:54:48
|
|
|
|
Seven*
|
Mas rada por in cvetaco?
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 8:58:27
|
|
|
|
Moyca_
|
por-bljak cvetača-mnjam
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:10:14
|
|
|
|
Baby
|
A misliš domačo govejo juhico?
|
|
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:13:44
|
|
|
|
Moyca_
|
tud ja- če ni preveč komplicirana najraje kakšno zelenjavno
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:16:17
|
|
|
|
anitaz
|
Seven-mi imamo oboje fuuul radi. A maš kašen dobr recept?
|
|
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:17:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tudi ne znam juhe skuhat, pa se čisto nič ne sekiram. Kupim instant, v vrečki.
|
|
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:18:44
|
|
|
|
Moyca_
|
ja ampak glede anto da imam dva mala bi bilo fajn da ne jesta samo instant in juhic ala babi in dedi
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:24:27
|
|
|
|
Seven*
|
Imam cisto preproste recepte. Narezes cebulo, jo poprazis na malo olja (najboljse olivno), noter narezes raznorazno zelenjavo (po zelji, jaz imam najraje por in cvetaco), poleg vrzes zacimbe (sol, petersilj, bazilika, timijan, poper). Vseskupaj zalijes z vodo. Kuhas do mehkega, a ne razkuhas!! Ko je kuhano dodas kislo smetano in zadeva je fertig!! Ce pa hoces kremno juho pa del juhe vzames ven, jo s palicnim mesalnikom zmiksas, dodas smetano in vrnes nazaj k onemu preostanku juhe.
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:25:13
|
|
|
|
Baby
|
Z govejo juho je tko, da rabiš sam 10 minut časa poj se pa sama kuha. Kupiš goveje meso (lahko tudi kako kost) ga umiješ, daš v lonec naliješ MRZLO vodo in postaviš na štedilnik! Potem daš notri še pol čebule, strok česna, malo pora, 2-4 korenje, ene 3 vejice peteršilja, malo rumene kolerabe, (če imaš doma lahko tudi malo cvetače, kak list zelja ali ohrovta). Od začimb pa daš notri cel poper, muškatni orešček, lovorjev list, koriander in sol! Ko vse skupaj zavre pa pripreš, da vre le toliko, da se malo vidi (da se trese). Ne sme preveč vret. Kuha se pa tolk časa, da se skuha meso (2,5 - 3,5 ur). Za not pa skuhaš nudelce in narežeš korenček iz juhe. Dober tek!
|
|
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:43:20
|
|
|
|
Barbs
|
Bom pa še jaz mal pokuhala z vami Enolončnica - juha iz bučk in krompirja - tamali jo bodo oboževali.... Olupiš krompir, da narežeš in na hitro skuhaš v toliko vode, da je pokrit. Medtem ko se kuha, olupiš še bučke ( da ne bo preveč zeleno ), jih narežeš in prepražiš na maslu ( dodaš svež ali suh peteršilj, česen v prahu, sol ali pol goveje kocke knorr, zeleno).Ko jih pražiš, prilivaš malo vode in jih pokriješ s pokrovko, drugače se čisto izsušijo. Ko je krompir kuhan, ga posoliš, pretlačiš kar v tisto malo vode, ki je ostala od kuhanja in dodaš bučke. Premešaš in oceniš gostoto - po potrebi dodaš še malo vode. Če bi rada popolnoma kremno juha, vse skupaj obdelaš še s paličnim, jaz ponavadi pretlačim samo krompir, da so bučke še rahlo v koščkih - itak so mehke. Ko dam na krožnike, vsakemu dodam po želji še žlico kisle smetane. Njammmmm.... To je dobra kamuflaža tudi za tiste , ki ne marajo zelenjave, ker se bučke resnično ne čutijo prehudo, vse skupaj spominja bolj na nek zelo zelo dober pire
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 9:47:09
|
|
|
|
vidja
|
Cvetačna: Cvetačo na cvetke, daš kuhat v slano vodo, ko je kuhano, pa nad cedilko v juhi prevreš še kroglico iz masla in moke. Če imaš rada, pa lahko na koncu daš še malo sladke smetane. Grahova juha: V vodo (slano) daš kuhat grah in krompir. Ko je kuhano, dodaš pa še prežganje- na olju ali maslu prepražiš malo moke in nato skozi cedilko dodaš v vrelo juho. Prova: Por prepražiš na olju, zaliješ z vodo, soliš, kuhaš enih 15 min, nato pa zmiksaš in ponudiš z opečenimi kruhovimi kockami. Krompirjeva juha: Krompir narezan na kocke skuhaš v slani vodi s peteršiljevo korenino po okusu. Ponudiš z na kocke narezanim trdokuhanim jajcem.
|
|
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 12:56:41
|
|
|
|
SaaS
|
Recept za govejo juho: greš na kosilo k mami ali tašči !! Razne zelenjavne juhe in enolončnice pa kuham sama. Saj so punce že cel kup receptov napisale. Če slučajno česa ne vem kako se lotit, imam pa mami na drugi strani telefona. Pa večkrat tudi kar malo improviziram.
|
|
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 10.4.2006 18:18:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Goveja juha (v ekonom loncu, skuhana v 1 uri z vsemi pripravami) meso (goveje seveda) kost (lahko das tut piscancje, drugace govejo) korenje (3-4) petersilj ena cebula (mala, ce je velika pa pol) 3-4 stroke cesna koleraba zelena (cimmanj, meni osebno je zanic, ni obvezna) paradiznik (1 je dovolj) paprika (koscek ali dva zelene, rumene; ni pa nujno - meni je boljsa z) por (ce imas) 6 kroglic popra sol (2 zlicki) 3/4 lonca MRZLE vode (do oznake) To ce mas ta velik ekonom lonec .. za ta majhnega ne vem kaka je kolicina soli Pa juha je veliko bolj dobra, ce je veliko zelenjave! Aja, kuhas pa 20 minut se po tistem, ko ekonom lonec zapiska (pa ogenj zmanjsas na minimum) Lp
|
|
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 11.4.2006 20:57:42
|
|
|
|
Moyca_
|
hvala punce kak bomo papcali
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 11.4.2006 22:02:44
|
|
|
|
Reja
|
Zelenjavno juho pa jaz pozimi naredim kar z zamerznjeno mešano zelenjavo ali pa tisto za mineštre. Za 4 osebe na malo masla stresem 450g zmrznjene zelenjave in počakam, da se v loncu stali in se kakih 10 minut praži. Dodam malo vode in posolim, včasih namesto soli dodam kocko (govejo, zelenjavno ali kokošjo). Kuham še kakih 10 minut, potem s paličnim mešalnikom zgladim, dodam malo kisle ali sladke smetane, prevrem in dodam svež peteršiljček. Vse to takoj serviram. Jaz ne maram kruhovih kock in kroglic, tako da tega ne dodam. Je pa juha bolj kremasta, če je v zelenjavi, ki jo kupim, zraven krompir. Upam, da ti bo všeč
|
|
|
|
RE: rada bi znala skuhat juho 11.4.2006 22:05:16
|
|
|
|
Reja
|
Zelo zanimiva se mi pa zdi tudi kosmičeva juha...iz ovsenih kosmičev. Na žlici olja prepražim 4 žlice ovsenih kosmičev...kot če bi delala prežganje, le da namesto moke dam kosmiče. Pražim kaki dve minuti in mešam, da se ne zažge. Potem dodam vodo in posolim ali pa namesto soli dam za 4 krožnike eno kocko. In to kuham največ 10 minut. Sliši se malo čudno, ampak to juho je celo moj mož, ki uradno juh ne mara .
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pregnati alkoholnega mačka?Nazdravljanje novemu letu pogosto prinese tudi nepovabljenega gosta - alkoholnega mačka. Še posebej, če smo se kot odgov...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?