|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi premiki, zaprtost
10.10.2005 23:33:48   
pikica_
Pozdravcek vsem skupaj,
Ze kar nekaj casa berem forume na ringaraji, samo do sedaj nisem se nikoli nic vprasala, ker sem nasla veliko mnenj od vas, trenutno me je pa zacelo mal skrbet za moje dete, sem prvic noseca in v 21. tednu (po tistem okroglem koledarcku) in se mi postavljajo razlicna vprasanja s temi brcikami moje pikice, predvsem me zanima, kako jih cutite....ker men se sploh ne zdi, da bi blo to kar jaz cutim v trebuhu (v spodnjem delu, v visini popka,...) podobno brcika...ali pac? Cutim zelo nezno, kot kratek tresljaj, potem drugic kot nek premik, val... a mislite, da je to to? A bi morala to cutit bolj ocne brce, al kaj drugega? Mene sam skrbi, da je vse v redu in da ne cutm kaj premalo....pa se to...a morate bit zlo skoncentrirane da cutite to....?
Aja pa se nekaj....daje me zaprtost, pa me zanima, ce lahko pijem donat med nosecnostjo....ker ce ne bo katastrofa?

Najlepsa hvala za odgovore....(sej sploh ne vem ce sem to vprasala na pravem mestu, upam, da ja)...in prijazen pozdravcek

Pikica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi premiki, zaprtost
11.10.2005 7:20:45   
ac
Kar se tiče Donata, ga lahko brez skrbi piješ med nosečnostjo - meni ga je G predpisala zaradi pekoče zgage.

Kar se pa premikov tiče, pa menda brce oz. premike nosečnice zelo različno doživljamo in je glavno to, da detece čutiš (v zadnjih mesecih pa gibe tudi šteješ). Jaz sem na začetku (cca 21.t) začutila nežne brcike, potem so do 26.t brce postajale bolj kokretne, sedaj (29.t) pa čutim tresljaje in valovanje (pa kolcanje). Mislim, da je odvisno, kje nosiš otroka, pa koliko imaš plodovnice, itd. Tiste, ki imajo vse skupaj bolj spredaj, težje čutijo otročička.

Tako, da, Pikica - nič se ne sekiraj. Normalno je tudi, če ga sedaj, na začetku, kakšen dan sploh ne boš čutila.

(odgovor članu pikica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.10.2005 8:13:57   
Marogica
To, kar si opisala, je sigurno "brcanje", vendar je v tem obdobju še bolj nežno. Človek ima občutek, kot da bi te nekdo z notranje strani trebuha požgečkal. Kot je predhodnica napisala, res vsaka ćuti drugače.
Kar se pa zaprtosti tiče, je normalno, ker se ćrevesje oz. prebava v nosečnosti "poleni". Tudi vsu polnozrnati izdelki so dobri za prebavo, Donat pa lahko piješ brez skrbi(tudi jaz sem ga, ker me je zgaga pekla)

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.10.2005 8:55:54   
mujcek
Jaz sem brce občutila nekako tako kot si ti opisala, pri teh tednih se res moraš skoraj skoncentrirat, da jih čutiš.
Donat lahko piješ, določena količina dnevno se celo priporoča-tako piše na steklenici!

(odgovor članu pikica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.10.2005 8:57:32   
karin412
Jaz sem tudi noseča 21 tednov, brcike pa čutim pogosto, ko sedim v službi, ležim na hrbtu ali na boku, samo na hrbtu bolj čutim... Manj pa čutim, če sem bolj aktivna. Se pa teh premikov ne da primerjat s čim ostalim, kot je pretakanje tekočin v črevesju.
Donat tudi jaz občasno pijem.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.10.2005 9:10:24   
PiaM
Ja, pikica, to je tvoj user posted image . Tako zaćneš čutiti njegovo premikanje, ki bo sčasoma vedno bolj močno! user posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.10.2005 10:17:27   
pikica_
Sem takoj boljse volje, ko vidim vase odgovore...upam, da je to to in pac pozitivno razmisljam. Seveda bom vesela se nadaljnih mnenj.user posted image

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?