urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolovoz 1 Mel:HI,GUYS.-živjo družba (dobesedno fantje) Rich:OH,HI,MEL.HI,KATY.- živjo mel, katy Dan:AREN´T YOU WORKING AT THE HAIRDRESSER´S TODAY,KATY? -ali ne delaš danes pri frizerju katy? Katy:YES,BUT IT´S MY LUNCH BREAK.- ja, zdaj imam odmor za kosilo DID YOU PLAY FOOTBALL THIS MORNING? si igral nogomet zjutraj? Dan:YES, WE WON THREE - NIL.- ja zmagali smo tri:nič RICH SCORED TWO OF THE GOALS.- rich je dal 2 gola Mel:WOW! WHAT A STAR! - oooooo kakšna zvezda!!! Katy:WELL, IT´S NEARLY HALF PAST ONE, skoraj pol dveh je že SO I HAVE TO GO BACK TO WORK. - moram nazaj delat/nazaj v službo Mel:AND I´M GOING TO GET THE BUS. - jaz grem na bus SEE YOU THIS EVENING. - se vidimo zvečer Rich:OK. COME ON,DAN. - ok. pridi, dan. LET´S GO AND GET SOMETHING TO EAT. greva nekaj pojest I´M STARVING. - umiram od lakote, (recimo, ful je lačen, u glavnem) Girl:HI. WE WATCHED THE MATCH THIS MORNING.- zjutraj smo gledali tekmo Boy:YOUR SECOND GOAL - tvoj drugi gol WAS BRILLIANT,RICHIE.- je bil briljanten, richie Rich:THANKS, BUT LISTEN., hvala, ampak poslušaj DON´T CALL ME RICHIE. ne me klicat richie MY NAME´S RICH.OK? ime mi je rich, ok? 2 EVERY MORNING, JORDAN BAXTER LEAVES HOME AT 8.30 AND HE WALKS TO SCHOOL. Jordan B. vsako jutro odide od doma ob 8.30 in gre v šolo peš. TODAY, HOWEVER, HE´S LEAVING AT 8.15 AND HE´S WALKING TO THE BUS STOP. ampak danes, odhaja ob 8.15 in gre na avtobusno postajo. HE ISN´T CARRYING HIS SCHOOL BAG AND HE ISN´T WEARING HIS SCHOOL UNIFORM.- s sabo nima šolske torbe in ni oblečen v šolsko uniformo. HE´S WEARING JEANS AND A SWEATSHIRT. oblečen je v kavbojke in majico. WHERE´S HE GOING? kam gre? Boy:I´m not going to school today. - danes ne grem v šolo Great!All the year 10 pupils at our school are doing workexperience this week.- tole ne štekam, čist. pravi , da imajo sošolci prakso They´re working in shops, offices, hotels and factories. - delajo v trgovinah, pisarnah, hotelih in tovarnah I´m working in a record shop. -jaz delam v trgovini s ploščami IT´S 2 O´CLOCK ON WEDNESDAY MORNING.- tole mi tudi ni jasno- kako je lahko ura 2 zjutraj in potem najprej piše, da ima takrat predavanja JORDAN NORMALLY HAS A DOUBLE PERIOD OF SCIENCE, - jordan ima ponavadi ...(science mislim, da je to naravoslovje) BUT TODAY -ampak danes HE´S SERVING A CUSTOMER (dobesedno)- streže stranki IN THE RECORD SHOP. - v trgovni s ploščami (kao CD shop) Girl:Do you like working here? ali rad tam delaš? Boy:Yes, it´s great. - ja, super je. I´m learning lots of new things, naučim se veliko novih stvari but I don´t want to work in a shop when I´m older.ampak nočem delat v trgovini ko bom starejši NOW IT´S 3.45 AND JORDAN IS PUTTING SOME CDs ON THE SHELVES. ura je 3.45 in jordan zlaga CDje na police HE´S LOOKING AT THIS WATCH. - gleda na uro Boy:We usually go home at quarter to four,and then I watch TV. - četrt do 4 gremo ponavadi domov (najverjetneje misli iz šole) in potem gledam TV But the shop doesn´t close till six o´clock. - ampak trgovina je odprta do 6. I think I prefer school now. - mislim da imam raje šolo. upam, da ti kaj pomaa. ni profesionalno, veš a za kaj gre.
|