Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prodaja stanovanja, ki je še v kreditu 5.10.2007 11:01:18
|
|
|
|
Anonimen
|
A imata stanovanje pod hipoteko?
|
|
|
|
RE: prodaja stanovanja, ki je še v kreditu 5.10.2007 11:02:29
|
|
|
|
Naja31
|
Kdo bo pa kupil stanovanje, ki je pod kreditom? Verjetno bo treba najprej kredit odplačati, in potem ga bosta lahko prodala.
|
|
|
|
RE: prodaja stanovanja, ki je še v kreditu 5.10.2007 11:05:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko sva nejemala kredit so nama razložili, da to ni noben problem. Tudi če je pod hipoteko. V kupoprodajni pogodbi je pač treba pri plačilnih pogojih napisat da se kupnina nakaže na banko, banka si pač ''odtrže'' kar si ji dolžan ostalo kupnino pa ti nakaže. Kljub hipoteki. No to je zelo enostavno napisano. V glavnem je treba pogodbo sestavit tako, da se del kupnine v rednosti kredita + penalov za prehitro plačilo kredita pač direktno nakaže na banko, torej da prodajalec tistega kar je banki dolžan sploh nikoli ne vidi. Tako je bilo nam razloženo. Pomaga pa tudi odvetnik, ki tako pogodbo sestavi.
|
|
|
|
RE: prodaja stanovanja, ki je še v kreditu 5.10.2007 11:13:23
|
|
|
|
Veverička
|
hej, jaz imam stanovanjski kredit (tega, ki naj bi bil ugoden za mlade družine ), oktobra bo 6 let kar ga odplačujem (še 4 leta pa bo konec ). Brez problema sem 2 leti nazaj kupila večje stanovanje in starega prodala. Samo javit moraš na sklad (oz. kje pač imaš kredit), da se prenese na novo stanovanje (ali hišo). Najboljše, da jih pokličeš (ali pa banko, preko katere imaš kredit - pri meni je to Banka Koper).
|
|
|
|
RE: prodaja stanovanja, ki je še v kreditu 7.10.2007 20:19:16
|
|
|
|
Moyca_
|
greš tja kjer imate kredit, ponavadi če je to preko sklada ali kaj podobnega se naredi aneks k kreditni pogodbi, v katerem se napiše da bo izplačano,.... Načeloma to ni noben problem, izdajo ti izjavo koliko si dolžna in kam poravnaš, ter da ti bodo ko bo poravnano izdali izbrisno pobotnico. Izbrisno pobotnico pa ti potem morajo overit pri notarju, da je verodostojna. To je to,...
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......