|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problemi prve dni nosečnosti
30.8.2008 16:14:57   
junior08
Pozdravljene vse nosečke in pa že mamice.

Sem v začetni fazi nosečnosti. Ker sem prej 7 let jedla KT se mi je menstruacija čisto pomešala, tako da niti ne vem točno koliko časa sem noseča.
5.8.08 sem naredila zadnji test, ki je bil negativen (menstruacije nisem imela od 15.5.08). 8. in 9. 8. sem imela zelo boleče krče- še nikoli tako. Nato sem 10.8.08 dobila menstruacijo in sicer je trajala le 2-3 dni potem pa 2 dno le malo rjavega izcedka. Ker sem se 23.8. 08 čudno počutila-vrtelo se mi je in malce mi je bilo slabo, sem naredila test bil je pozitiven, ker nisem verjela svojim očem, sem šla še po en test in tudi ta je bil pozitiven. Čudno se mi je zdelo, ampak ker sem imela vse pomešano, sem bila vseeno vesela, da je ratalo. Naročila sem se pr G. dobila datum in bila full vesela.
Potem pa šok 27.8.08 dobim močno krvavitev, ki traja že 4. dan. Bila sem pri dežurnem G, ki me je skoraj nadru, da sem prišla za brezveze k njemi in da mam pač menstruacijo. Naredil mi je u8ltrazvok in ni videl nosečnosti, rekel mi je da on nič ne vidi in da če bi bila noseča, bi ona to opazil, ker je pač že celo večnost zdravnik. Poslal me je domov in mi rekel, naj se zdugič s fantom pač bol potrudiva.
Ker je bil test +, se nisem dala in poklicala svojo G, bila je na dopustu, zato me je sprejela G, ki jo je nadomeščala. Naredili so še enkrat test in bil je pozitiven, poslala me je na odvzem krvi, kjer so mi pregledali in izmerili S beta HCG hormon. Do sedaj so mi vzeli kri dvakrat, prvič je pokazal 347, drugič pa 398-to je bilo v presledku 22 ur.
Zanima me ali je imela katera podoben problem, kako se je konča?
Meni je G rekla, da ali gre za izven maternično nosečnost, ali za spontan splav ali pa bo vse vredu.
Zanima me tudi, zakaj na ultrazvoku ni nič videl, če bi bil splav ali nosečnost normalno v maternic?
V ponedeljek imam spet pregled, vendar to je zame še tako daleč in strah me je.user posted image

lp,
A
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problemi prve dni nosečnosti
30.8.2008 16:49:41   
Anonimen
Morda G ni videl, da si noseča, ker je še tako zgodaj. Kajti čisto na začetku nosečnosti se vidi le odebeljena sluznica, nič drugega.
Kaj pomeni takšno naraščanje bHcg ne vem, vem da narašča hitro, da se nekaj podvoji in tako, samo ne vem v kolikšpen času in za koliko.
Krvavitev v nosečnosti pa seveda ni nič dobrega, vendar nujno ne pomeni ničesar. Jaz sem v prvi nosečnosti krvavela zgolj po pikicah krvi, pa sem imela ss, v drugi nosečnosti semt udi krvavela v 17. tednu, ne ogromno, vendar precej več kot prvič, pa se je potem vse dobro končalo.
Te pa razumem, da te skrbi, jaz sem to kalvarijo doživljala točno pred tremi leti. Pripravi se na to, da se morda ne bo dobro končalo, vendar upaj na najboljše.
Srečno.

(odgovor članu junior08)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2008 20:12:39   
junior08
G mi je govoril nekaj o sluznici, vendar je rekel da je nespremenjena tako da,...
Jaz še vedno krvavim-tako kot pri menstruaciji vendar je samo kri brez kakih koščkov. Ali si vedela, da imaš splav, se to vidi...mislim da bi se moglo...prašala sem G pa so rekli da se vidi, tako da res ne vem...čakam na ponedeljek.
Me pa danes malce špika v trebuhu spodaj levo in ves čas čutim da se nekaj dogaja notri.
Vseeno hvala za odgovor. Pripravljeni pa smo na vse tako da kar bo pa bo in upamo na najboljše.

< Sporočilo je popravil junior08 -- 30.8.2008 20:14:13 >

(odgovor članu junior08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2008 21:27:41   
tintin
Oj Junior08...
sem imela podobno situacijo in je bila izvenmaternična. Bhgc mora se mora podvajat v 48 urah (se mi zdi), če gre za normalno nosečnost. Pri IMN narašča počasi (celo vmes pada, pa spet naraste). Tudi jaz sem imela plus test in potem krvavitev.

(odgovor članu junior08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2008 9:13:41   
junior08
Tintin. kako je bilo potem pri tebi, so ti prekinili nosečnos in kako?
Kaj pa posledice? Koliko časa potem ne smeš zanositi in ali sploh lahko? Si bila doma na bolniški ali so te poslali delat?

hvala za odgovor in lp

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2008 11:47:22   
junior08
Danes je drugi dan po operaciji-laparaskopija, krvavitev in nihanje hormona je kazalo na izven maternično nosečnost, špikanje levo spodaj pa pozicijo, kjer se je plod nahajal-v levem jajcevodu. user posted image Žalostan sem, ker je moja pikica šla, po drugi stani pa vesela, da se je tako končalo, lahko bi bile posledice hujše. Ker so zadevo dokaj hito odkrili mi baje niso ničesar odstanili, razen plodka, ki pa je bil glede na čas nosečnosti, še zelo majhenuser posted image
Skrbi me ali bo naslednič vse o.k. ali se bo zgodba ponovila, tega me je zelo strahuser posted image . Rada bi bila vesela in zadovolna user posted image . Upam da kmalu. Ne vem sicer koliko časa traja, da se telo opomore, morda katera ve iz izkušen, koliko časa je treba počakati, da z možem ponovno poizkusiva ustavriti pikiciuser posted image ?

lp, in srečnouser posted image

< Sporočilo je popravil junior08 -- 6.9.2008 11:48:38 >

(odgovor članu junior08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2008 12:59:30   
tia12
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu junior08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2008 15:19:09   
Pšemek
Junior08, lansko leto, natančneje 25.6.2007 sem tudi sama imela laparoskopijo, razlogi pa so bili popolnoma enaki kot pri tebi. Tudi meni so obdržali oba jajčnika in oba jajcevoda. Bi te pa rada potolažila s tem, da sem trenutno v prijetnem pričakovanju. Sem namreč v 35. tednu in že komaj čakam, da naša user posted image pride na svet.
Po lanski operaciji sem tri mesece jemala KT, potem sva z mojim dragim še en mesec počakala, da se telo malo očisti (čeprav nekateri pravijo, da ob današnjih tabletkah tudi to ni več potrebno). Najbolje pa ti bo o tem svetovala tvoja G, ker je pri vsaki ženski verjetno drugače. Meni je takrat moja G rekla, da če se mi "mudi" da lahko že po 6. tednih začneva ponovno delati na tem, da bi zanosila. No, kot sem že napisala, se nama ni mudilo in sva raje tabletke jemala. Ko sva spet začela z veselim delom, se je po treh mesecih potem prijelo.
Res je, da sem bila na začetku te user posted image  nenehno v skrbeh za pikico, če bo vse vredu vendar sem se vseskozi trudila ohranjati pozitivne misli in se ne preveč obremenjevat, saj je to za plodek najboljše. In res je ta user posted image do sedaj potekala brez kakršnih koli problemov. V prvem trimesečju nobenih slabosti, pikica se vseskozi razvija tako, kot se mora... Vse je tako, kot mora biti. In verjamem, da bo tudi pri tebi naslednjič tako. In da tudi tebe čaka lepa user posted image . Moj nasvet je, da upoštevaj navodila G, predvsem pa pojdi v naslednjo nosečnost pozitivno.

Želim to vse najlepše...

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2008 15:25:49   
Čebel@
junor žal mi je da se ti je to zgodilo.pozitivne misli in gremo naprej!želim ti veliko srečeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pšemek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2008 19:15:57   
junior08
HVALA vsem za pozitivne besede in želje. user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2008 19:51:04   
benika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu junior08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......