|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problematičen kuža
30.3.2008 10:04:20   
metuLJchy
Morda mi bo katera znala svetovati, problem mi že kar pošteno kravžla živce. Doma imamo cca. 1,5 staro psičko, pasma "ljubavi", oz. sklepamo da mešanec med lovskim psom in domnevno labradorcem. Kužiko smo namreč dobili ko bi morala v zavetišče, ko so jo s ceste pobrali. Do ljudi je prijazna, čeprav zelo neposlušna. To bi človek še nekako požrl, problem je nastal ko nama je leto dni nazaj na vrt prinesla kuro - mrtvo seveda, na drugi svet ji je seveda pomagal naš kuža. Takrat sva z mojim začela pazit da pes ni več bil spuščen na vrtu, ...skratka da ni imel več priložnosti da bi kam sam šel. Kuža je notri (ima pa tudi dvojno hiško zunaj), in res ne gremo nikamor brez vrvice, kljub temu pa je dobil par prilik da gre po svoje (npr. na vratih pozvoni poštar, podpisuješ priporočeno, pes sklizne, je nekdo na obisku in ni pozoren toliko na vrata, nekaj nosim v hišo, ....) Skratka kljub temu da paziva, nama je parkrat ušel, in vedno kakšno kuro kje poslal na drugi svet (ga videl ta, drugič oni). Najhuje se je zgodilo par dni nazaj, ko naju je klical en prijatelj od fanta (imajo kmetijo), ki sva ga že pred časom prosila da če kdaj slučajno se naš pes okrog njihove hiše potika naj takoj pokliče na mobi. Kliče, da so izginile vse putke iz štale, naš pes pa se okrog šeta. Me je skoraj kap. Sva ga dala v hišico ven, kot kazen. Kar kot da ni nič, ne morem mimo, a ne vem več kako in kaj s kužkom. Najhuje je bilo mi, ko sem s kužkom na vrvici srečala 3 leta staro punčko in je začela babici govorit"putko nesla, putko nesla, ... Mi zna morda katera prosim svetovat, kako postopat s takšnim kužkom. Hvala punce! 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problematičen kuža
30.3.2008 10:24:53   
Muca Copatarica
To je pasji nagon. Svetovati pa ti ne znam, ker ko jih enkrat prime nagon, mu sledijo.....

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2008 10:35:50   
želva
Še bolj pazit, da vama ne uide.To je pač nagon, nimaš kaj.Ko pride poštar, jo zapri v drugo sobo preden greš odprt.

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2008 10:38:15   
soncece24
Edina rešitev je, da psu 100% preprečiš, da pobegne. Ali pa naj ima na vrtu nagobčnik, z njim ne bo mogla kur krasti, tudi če ti sklizne. Je pa to nagon in tega ji ne moreš "izbit iz glave".

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2008 13:16:02   
Netopirčy81
A je sterilizirana? Mogoče jo bi nehal tako razganjat, če bi bla. Nagobčnik bi tut mal pripomogel, da ne bi več putk pobijala.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2008 14:46:31   
metuLJchy
soncece24 hvala za idejo, sploh ni slaba. Imamo namreč velik vrt (zagrajen z živo mejo, ampak to ni varno, luknjo vedno najde) in z nagobčnikom bi bil lahko tudi na vrtu spuščen. Mi je malo bad, da kljub vrtu in temu da ne živimo v mestu ne moreš psa nikoli spustit. Sterilizirana pa je že skoraj leto dni. Gremo jutri po en nagobčnik (taščica je sicer zagnala vik in krik, ja bogi kuža kako se bo počutil, ampak putkam pa ne bo moral nič storiti). Res hvala za idejo!

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2008 14:56:29   
Anonimen
A da bi žično ograjo okoli postavili, pa ni variante? Ker to pa potem problem dokončno reši.

Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2008 15:34:28   
Anonimen
Joj, sori, saj vem da ti ne pomaga, ampak meni je zabavno brat tole temo user posted image

Jaz bi ti tudi svetovala nagobcnik in strog nadzor, ko je zunaj ali pa magar da kupita enih 5m dolgo vrv (tiste vrvi, ki jih imajo plezalci) in jo nekam privezeta, da je na vrtu zunaj, pa se vedno pod nadzorom (ne za cel dan, seveda, ampak kaj vem, za kako uro). Pa ograjo, ce je mozno.

Imam sicer tudi sama lovsekga psa, samo zivimo sredi LJ, sicer je Mostec zelo blizu in jo v gozdu ful razganja, samo je strogo na vrvici, ker je bolj samosvoje sorte (tolazba za bolj svoh vzgojo, kar se odpoklica in tega tice).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2008 16:49:01   
lelčy
mi imamo enako težavo z našim 4 letnim sibirskim husky-jem-vsako kuro ki jo je kdajkoli srečal je spravil na oni svet. probala sva tudi z nagobčnikom pa jo je s tacami pokončal. sedaj pa sva kupila 10m verigo kjer ga imava nekaj časa da se lahko zlaufa, peljema ga na sprehode pa mal večji boks sva mu naredila. ker nazadnje ko nama je pobegnil je sosedu pobil 17 kokoši in nastal je pravi šov, moram pa reč da čisto razumem soseda-smo se vse lepo zmenili.

Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2008 11:51:29   
metuLJchy
lelčy uf, vaš je pa še hujši ko naš user posted image . Upam, samo da imate sosede takšne, da se da zmenit, naši bentijo (pa še detektiva se morava it čigava je bila kura oz. kure), in jih čisto zastopim. Saj plačaš kuro, samo traja preden nova spet zrase toliko da jajca nese

(odgovor članu lelčy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2008 14:15:53   
LoCa
žičnata ograja se meni zdi najboljša varianta. če bo imel pes nagobčnik še ko bo doma, mi ni jasno kako bo vodo piluser posted image . če ne je pa lovska vrv dobra opcija (js mam 10 metrsko), da ko ti na sprehodu koče pobegnit preprosto stopiš gor (pa kak vozel bo prou pršu za to).
će pa fiolk hoče kure žive pa naj tudi oni imajo ograjo, ne pa da se une prosto sprehajajo naokoli user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2008 14:28:19   
jolly123
Mi imamo tudi lovca doma, ki je izkoristil vsako priliko da je ušel, kar pomeni da nam je na sprehodu pregriznil vrvico in skliznil.
Kot prvo takoj se začeti ukvarjati s psom, delati na vajah pozornosti, počasi preidite na odpoklic. Ker pes mora priti nazaj ko ga pokličeš.
Druga stvar, pač vedno pod nadzorom dokler ne bo obvladal odpoklica. Kot so že ostale predlagale, zagradite vrt, ga privežite na špago, enostavno nima kam brez vas. Tukaj ste vi gospodar in ne on!

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?