metuLJchy -> problematičen kuža (30.3.2008 10:04:20)
|
Morda mi bo katera znala svetovati, problem mi že kar pošteno kravžla živce. Doma imamo cca. 1,5 staro psičko, pasma "ljubavi", oz. sklepamo da mešanec med lovskim psom in domnevno labradorcem. Kužiko smo namreč dobili ko bi morala v zavetišče, ko so jo s ceste pobrali. Do ljudi je prijazna, čeprav zelo neposlušna. To bi človek še nekako požrl, problem je nastal ko nama je leto dni nazaj na vrt prinesla kuro - mrtvo seveda, na drugi svet ji je seveda pomagal naš kuža. Takrat sva z mojim začela pazit da pes ni več bil spuščen na vrtu, ...skratka da ni imel več priložnosti da bi kam sam šel. Kuža je notri (ima pa tudi dvojno hiško zunaj), in res ne gremo nikamor brez vrvice, kljub temu pa je dobil par prilik da gre po svoje (npr. na vratih pozvoni poštar, podpisuješ priporočeno, pes sklizne, je nekdo na obisku in ni pozoren toliko na vrata, nekaj nosim v hišo, ....) Skratka kljub temu da paziva, nama je parkrat ušel, in vedno kakšno kuro kje poslal na drugi svet (ga videl ta, drugič oni). Najhuje se je zgodilo par dni nazaj, ko naju je klical en prijatelj od fanta (imajo kmetijo), ki sva ga že pred časom prosila da če kdaj slučajno se naš pes okrog njihove hiše potika naj takoj pokliče na mobi. Kliče, da so izginile vse putke iz štale, naš pes pa se okrog šeta. Me je skoraj kap. Sva ga dala v hišico ven, kot kazen. Kar kot da ni nič, ne morem mimo, a ne vem več kako in kaj s kužkom. Najhuje je bilo mi, ko sem s kužkom na vrvici srečala 3 leta staro punčko in je začela babici govorit"putko nesla, putko nesla, ... Mi zna morda katera prosim svetovat, kako postopat s takšnim kužkom. Hvala punce!
|
|
|
|