|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priprava na CR
3.12.2010 13:26:41   
PC Baby
Januarja moram na pripravo na CR (Ljubljana) pa me zanima kaj to je in kako zgleda? Imam namreč napovedan CR, zato bi prosila tiste, ki ste to dale skozi če bi mi malo napisale kako to poteka?

Hvala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priprava na CR
3.12.2010 15:57:59   
Putka
Vzemi kaj za brat s sabouser posted image .

Jaz grem tokrat drugič, tudi januarja. Nazadnje (4 leta nazaj) razen pregleda krvi (cukr in to), pa internističnega pregleda (ekg, pa ene 20 min vprašanj) nič posebnega, razen čakanje in dolgčas v eni od sob v porodnišnici. No, UZ tudi naredijo, pa za datum za CR se zmeniš. Če je zdaj kaj drugače bomo videli, ampak pomoje bi lahko vse v dveh urah opravili. Tako pa sprobaš kakšno je kosilo in postelja...

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2010 20:02:05   
PC Baby
A prespat moraš tam?!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2010 8:35:39   
Putka
Ne, ampak jaz sem bila tam od 8h do nekje 3h popoldne, sobo dobiš..

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2010 20:37:01   
PC Baby
Ok, hvala. Se bom pač opremila z "lteraturo".

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.12.2010 16:38:03   
ingr
živio punce jaz sem drugič noseča in ,ker sem imela prvič carski rez mi je ginekologinja rekla,da imam možnosti ga imeti tudi drugič....
prvič je bilo zame čist vredu...bilo je na božič pet let nazaj, po kosilu mi je odtekla voda in se napotila z mojim v pporodnišnico in ker sem itak že prej vedela ,da bom imela carski rez saj sem imela medenično vstavo in bi se morala po božiču iti naročit a me je malček prehitel..skratka prišla v bolnico,me pregledali in dobila pižamco in uro kdaj naj bi imela carski rez,ker sem se ravno najedla ti ga ne morejo narediti takoj,če le ni popadkov...tako so mi rekla da dobrih osem,devet  ur  ,skratka ob devetih zvečer sem šla v opracijsko in tam so me pripravili in se z menoj pogovarjali,da me ne bi bilo preveč strah in potem je vse šlo kr hitro,so me pripravili in kmalu zaspala in to je to ..po petnajstih minutkah so ga atiju nesli pokazat,meni pa po eni uri ko so me pošili in ,ko so me zbudili...
ko sem prišla k sebi mi je bilo le slabo in zelo žejna sem bila,drugače sem pa tisto noč ostala na intenzivni ,in zjutraj ob petih so me peljali med druge mamice,ki so imele dojenčke ob sebi in tudi mojega so mi takoj pripeljale...tisti dan sem še rabila mal pomoči od sester a tretji dan sem jaz že vse sama lahko porihtala mojega sinka in tudi sama sem že lahko delala skoraj vse....meni je bilo cr čist vredu...tako ,da ne vem če se ne bi kr odločila,še za enkrat ,ker že imam to možnost...
pa zdaj pričakujem punčko in sem v 31 tednu in je že tud medenična ..če se ne bo kaj obrnila....kakorkoli,ven bo že prišla....

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.12.2010 17:01:00   
Putka
Jaz sem se šla kar osebno naročit in sem izvedela, kako zgleda po novem. Sestre so bile namreč kar malo jezne, ker je zavarovalnica malo skrajšala celotno pripravo na CRuser posted image .

Tako moram dvakrat tjauser posted image , en dan grem samo kri dat (mi ni jasno zakaj to ne gre istočasno, a vas ki niste iz Lj so samo en dan naročili?). Kri dam na tešče, zaradi cukra, kao da ima naslednji dan dr takoj sveže izvide.

Drugi dan si tam 4-5 ur, brez obrokov in postelje, ampak v čakalnici s stoli. So mi svetovali za pit in za jest (kako sadje, sendvič) s sabo vzet. Tako da je zgleda vseeno malo skrajšano, ker do kosila bom konec, pa ob 8.30 pridem not.

Tudi jaz sem bila 4 leta nazaj, pa je vse skupaj veliko predolgo trajalo..

(odgovor članu ingr)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.12.2010 17:45:20   
emaa
Putka ne za vse je isto, en dan kri, drugi dan pa ostalo, jaz sem šla lani drugi dan nekje 11.30 domov se mi zdi. Je pa res malo trapasto, mar bi kri na isti dan vzeli. Kaj pa je drugi dan, da se spomnim, CTg, internistka z EKG, UZ, en dan je vprašalnik sam ne vem več kateri. Datum za UZ je pa tako, dajo ti ga na PDP, če se ne začne prej dogajat, oz. če želiš čakat nekje en teden po PDP. Za način CR se zmeniš v porodni sobi z babico (spinalni ali splošna anestezija), obakrat sem imela CR v spinali v LJ. 

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2011 10:45:27   
PC Baby
Imam še dve vprašanji:

1) a te tudi ginekooško pregledajo?
2) a ste tiste, ki ste imele dogovrjen CR tudi dočakale ta datum, ali ste rodile prej?

Zdaj menda dajejo termin na dejanski PDP, jaz imam pa ful feeling, da bom rodila precej prej. Tudi prvega sem rodila 2tedna prej. Meni so dali termin za pripravo na porod 1 teden pred mojim rokom, G mi pa pravi, da bom ziher prej rodila.

No in a ste v tem primeru imele težave, v smislu, da so vas prepričevali, da greste vseeno rodit naravno ipd?

< Sporočilo je popravil PC Baby -- 7.1.2011 10:48:10 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.1.2011 10:57:01   
Peli
Jest sm zadnji CR imela pred dvemi leti in pol, ko mi je dala moja G napotnico sm lepo poklicala v LJ porodnišnico, tam sm se naročila za PDC, so mi dal datummislim da tam nekje v 37.tednu.
Naredijo vse pregledu, UZ, kri, EKG....v glavnem cel dan enga čakanja pred raznimi ambulantami, potem je bil še en pogovor z G, papirje podpišeš in nato ti tam določijo datum. Mene so naročil 13 dni pred PDP, me niso hotl met za prvomajske praznike tam user posted image .
Pri 1. CR, slabih 5 let nazaj je blo pa vseskupaj drugače, ker sm bla že prej par dni notr in so mi sproti delal vse preglede, nato so se odločili za CR v 37.tednu, ampak problem je bil v zahiranosti ploda, drugače bi še čakal.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Alkohol v času nosečnosti
hmm...

Ali ste v času nosečnosti popile kaj alkohola? Npr. na kakšni obletnici in ali vas je skrbelo ali bo z otrokom vse vredu?

da, sem pila in me ni skrbelo (7%)

Sem pila in me ni skrbelo (3%)

Nisem pila (56%)

Občasno, ampak sem bila mnenja da ne bo škodilo (34%)

Število vseh glasov: 299

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!