Gina
|
Tjazy, ti imaš pa ideje! Ful dobr. No, jaz ti lahko malo bolj resno povem, da se meni zdi, da moraš ti sama pogruntat, kaj bi ti rada od človeka. Brez katerih reči lahko živiš in brez katerih ne. Na splošno je družba zelo grdo nastrojena proti moškim, ki zaslužijo malo, bog ne daj pa, da so brezposelni. Če ne bi jaz sama doživela tega na svoji koži, ne bi verjela. Popolni neznanci ali bežni kolegi so me svarili pred tem, da imam kaj s človekom, ki je brezposeln. Kako grde reči so govorili, ne moreš verjet. A zdaj pa je človek poden od podna, če nima službe - nevreden partnerja ali kaj???? Pri meni so se zmotili, ko so mi to govorili. Meni pa ni bilo najbolj pomembno, koliko zasluži, ampak kaj drugega. Takrat nisem mogla razumet, kako lahko denar komu tako veliko pomeni. Ampak potem sem ugotovila, da si nekateri ljudje ne morejo pomagat. Čutijo strašno grozo in strah, če nimajo materialne varnosti. Ampak govorim o veliki materialni varnosti, ne o osnovni. Zanjo so pripravljeni tudi ogromno drugega požreti. Najbrž je tvoja mama med slednjimi. Jaz nisem. Mogoče bom pa jaz, ko bo moja hči imela partnerja, pa gledala preveč na to, ali jo crklja in pove, da jo ima rad. Mogoče bom pa rekla, da je zanič partner, če tega ne bo počel. Mogoče bom krivična, ker bo mogoče njej pa več pomenila materialna varnost.... Kdo bi nas razumel, ko smo tako različni. Saj mama gotovo dobro hoče, vendar je nasilna. Koliko je materi tvoj partner fizično všeč, je pa čisto vseeno. Saj ni njen partner, ampak tvoj. Pa itak to pove nekaj samo o njenem okusu, ne o partnerju. Lahko ji poveš, da ima za tvoje pojme slab okus.
< Sporočilo je popravil Gina -- 16.11.2005 14:59:18 >
|