pričakovanje mame (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> pričakovanje mame (16.11.2005 9:15:39)

kadar mam jaz kakšnega moškega v mojem življenju, me moja mama sprašuje kak zgleda če je uredu, pa rečem da zame je full uredu...se srečamo btw v mestu, ko sem ravno z njim, in mi kasneje pove da si ji ne zdi lušten...halllo?! kot da jaz zbiram tipe zanjo... pol me pa sprašuje kaj dela in ji povem, ona pa nos dvigne in reče kuk te bo pa ta preživljal naju z malim...jao.. kot da sva iz kakšnega visokega sloja... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ampak smo drgač bli doma delavska družina, in v nizkem sloju družbe... ne vem zakaj mi očita to, ker bi rada sama zbirala si svoje moške in ne da najde zmeraj ona nekaj nad čemer se spotika...pa bi zelo rada da bi sprejela tega moškega, ki ga imam trenutno, čeprav rečem mami, da trenutno nimam nobenega samo da imam mir pred njo...

živim daleč od nje, ampak vseeno kliče in sprašuje in ko pride na obisk, more moj it nekam za par urc, ker se nikakor ne morm pripravt da bo mela spet kake komentarje kako zgleda, kaj dela ipd...

ampak to še ni vse.. ko sem se razšla s očetom malega, mi je rekla da naj napišem oporoko, da če se mi kaj zgodi, da ona dobi mojega otroka.....men se zdi to bolano, ker sem izredno mlada in se mi zdi to neumno.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

smrka -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 9:38:27)

Mame imajo včasih prav, včasih pa ne. Ti sama veš a je on dober do tebe in ali sprejme tvojega sina. Če je tako, potem se nimaš kaj bat mame, enostavno ji povej itak boš ti z njim živela in ne tvoja mama. Samo kregat se pa vseeno nerabiš z mamo. Mama je mama - vedno bi samo najboljše za svoje otroke, sama si mama zato mogoče veš zakaj tvoja mama tako reagira - mogoče iz straha ker si se razšla z možem. To je moje mnenje.
LP, smrka

dory -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 11:31:36)

To je tko relativno al majo starsi prav al ne...moja dva sta mela namrec zlo dober nos in sta mojega bivsega ocenila ze prvic ko sta ga vidla...pol pa bolj ko sta ga spoznavala bolj sta vidla kaksna je situacija...ampak kako to meni vtepst v glavo? sama sem bla prepricana da nimata prav...ko je bilo ze prepozno sem ga spoznala tud jaz...pa je bil tud kao dober, pa pozoren, res da ne bogvekaj izobrazen in tud bolj ko ne z dvemi levimi rokami, ampak kjer je volja je moc...

Jst bi ti tko svetovala...sploh glede na to,da imas malega otrocka...bodi pazljiva in imej vedno odprte oci...ni vse zlato kar se sveti....

Glede oporoke pa..sama bos najbolj vedla komu in kaj bi otroka zaupala...je pa zivljenje dones res kruto in nikoli ne ves kaj se zgodi...sama sem jo tud nardila in se prav bols pocutim :)

Anonimen -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 12:00:42)

Mojadva sta prav vsakega mojega fanta zadela v nulo, takoj ko so se spoznali. Jaz sicer tudi nisem tega takrat videla, ampak na koncu se je vedno izkazalo, da sta imela prav.

Anonimen -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 12:06:54)

dobr kar se videza tiče mi je mem..ampak akrakterno je pa včasih vredno poslušat pa sej ji ni treba prov dat naglas..v seb pa mal pomisl, ne bod slepo zalublena, ampak še mal realno pomisl. k z otrokom mislm da se ne morš obnašat k najstnica in menat dece k gate vsak teden, ampak če se z nekom spuščaš v neko zvezo ti je vrjetno v interesu da si z njim dalj časa. in pametno je prejdobr premislt tut mišljenja drugih osebkov ki niso pretirano ljubezensko čustveno vpleteni, k zalublenost na konc mine po nekem časi in potem rožnata očala zginejo in zagledaš še sam tisto kar so vidl prej recimo starši. ampak včasih je takrat že prepozno.

Anonimen -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 13:30:18)

ni ga obsojala po karakterju ampak po tem kako zgleda, in če ji bil všeč vizualno mi je neprestano težila da zakaj nism izbrala bolj luškanga tipa...

pa tud poklica mi ne pusti izbirat...zanjo je samo pisarna ali proizvodnja in nič drugega, najrajši bi me stlačla v kakšno pisarno za 40 let in v javno podjetje ker pač ne bo propadlo..me bi pa ubilo to da bi bila v pisarni neprestano, tista rutina, ker bi rajš nekaj delala kjer se vsak dan nekaj drugega dogaja... in me ona nikakor ne posluša in ona trdno stoji na svojih prepričanjih, kar me mori, saj bi rada da bi bila ponosna name tako v zasebnem življenju kot v službenem... saj ima mama nekaj napak, je naredila par stvari, katere ji zamerim, ji ni ne morem odpustit, vendar pa mi je všeč kako me je vzgojila, in mam včasih občutek, da hoče naj plešem kukr ona igra... če me razumete...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Anonimen -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 13:40:14)

Mama je že naredila ta svoje, ti si zdaj ti in z mamo nimaš več nobene veze, kar se tvojega razmišljanja in karakterja tiče. To je dejstvo in prej ko ga boš sprejela in doumela, bolje zate. Ti si odrasel človek in razmišljaš s svojo glavo. Če ti kaj, kar je mama kdaj naredila in še dela, ker ji dovoliš, ni prav, tudi v redu. Verjetno ni mislila nič slabega in ti ni dolžna polagati nobenih računov, tebi pa ne upoštevati tistega, kar ti govori. Lahko na to gledaš kot na "več glav več ve", če pa se ti govorjenje ne zdi smiselno, pa greš dalje po svoje.
Še najmanj pa je pomembno, kaj si mama misli o videzu tvojih partnerjev. Mene je malo motilo, ko je eno mjo simpatijo, za enega fanta, v katerega sem bila zelo zaljubljena, pri najinih 14 letih rekla, da se ji zdi "en masten tip". Ampak takrat sem bila stara 14 let, že pri 15. se me kaj takega ni več dotaknilo. In tako je prav.
V glavnem, razumeti moraš, da sta vidve obe odrasli osebi s svojimi razmišljanji in svojimi pogledi na svet, pa slučajno sta si mati in hči, nič več.

Anonimen -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 14:06:36)

no o videzu in poklicu pa mislm da nima kej razpravlat

Anonimen -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 14:11:26)

Zadeva je preprosta...

Najdes enga ornk hasisarja in mu das 5 jurjev ce gre s teboj k tvoji mami na obisk in se dela da je tvoj fant in mu das se jurja ce te pred njo ornk zalize in za rit zagrabi..
Pa se dva jurja.. ce se njo za josek prime.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Gina -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 14:57:36)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Tjazy, ti imaš pa ideje! Ful dobr.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

No, jaz ti lahko malo bolj resno povem, da se meni zdi, da moraš ti sama pogruntat, kaj bi ti rada od človeka. Brez katerih reči lahko živiš in brez katerih ne. Na splošno je družba zelo grdo nastrojena proti moškim, ki zaslužijo malo, bog ne daj pa, da so brezposelni. Če ne bi jaz sama doživela tega na svoji koži, ne bi verjela. Popolni neznanci ali bežni kolegi so me svarili pred tem, da imam kaj s človekom, ki je brezposeln. Kako grde reči so govorili, ne moreš verjet. A zdaj pa je človek poden od podna, če nima službe - nevreden partnerja ali kaj???? Pri meni so se zmotili, ko so mi to govorili. Meni pa ni bilo najbolj pomembno, koliko zasluži, ampak kaj drugega.  Takrat nisem mogla razumet, kako lahko denar komu tako veliko pomeni. Ampak potem sem ugotovila, da si nekateri ljudje ne morejo pomagat. Čutijo strašno grozo in strah, če nimajo materialne varnosti. Ampak govorim o veliki materialni varnosti, ne o osnovni. Zanjo so pripravljeni tudi ogromno drugega požreti. Najbrž je tvoja mama med slednjimi. Jaz nisem.
Mogoče bom pa jaz, ko bo moja hči imela partnerja, pa gledala preveč na to, ali jo crklja in pove, da jo ima rad. Mogoče bom pa rekla, da je zanič partner, če tega ne bo počel. Mogoče bom krivična, ker bo mogoče njej pa več pomenila materialna varnost.... Kdo bi nas razumel, ko smo tako različni. Saj mama gotovo dobro hoče, vendar je nasilna.

Koliko je materi tvoj partner fizično všeč, je pa čisto vseeno. Saj ni njen partner, ampak tvoj. Pa itak to pove nekaj samo o njenem okusu, ne o partnerju. Lahko ji poveš, da ima za tvoje pojme slab okus.

Jančika_ -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 15:40:34)

Sploh ni stvar v tem, ali ima mama prav ali ne. S tabo pač dela tako, kot ji pustiš. Enkrat sem že napisala v podobni temi in še vedno drži, da vse življenje vzgajamo ljudi okoli sebe. Tudi starše, pa čeprav se hecno sliši.

Ko boš pred mamo nastopila dovolj samozavestno in ji ne boš pustila prostora za pripombe, bo stvar rešena.

Anonimen -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 16:22:31)

Pa kaj potem, če tvoja mama nikoli ničesar in nikogar ne odobrava? Saj je tvoje življenje, vodi ga po svoje. Saj je ogromno parov, kjer se tašče in snahe/zeti ne marajo, pa par kljub temu funkcionira. Zakaj? Ker jim mnenje staršev ni pomembno, pomembna jim je lastna sreča in lastni občutki.
Dokler se boš sekirala zaradi maminega mnenja, do takrat te bo mama jemala za otroka, za nezrelo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase in so vse tvoje odločitve vedno napačne. Šele ko se boš postavila zase in povedala mami, kar ji gre (na lep ali nesramen način, možnosti je obilo), do takrat te mama ne bo spoštovala.
Mamina kritika ni samo odraz njenih problemov, temveč tudi tvojih, predvsem nesamozavesti, nezaupanja vase in strahospoštovanja pred mamo. Postavi se torej zase.

Anonimen -> RE: pričakovanje mame (16.11.2005 19:29:49)

O teh stvareh se sploh ne pogovarjaj z njo. Pa kaj jo briga, kako izgleda tvoj partner, kaj je po poklicu, kaj boš ti počela v življenju... Važno, da boš ti srečna. Naslednjič, ko se bo začela vtikat v to, jo zaustavi, pogovori se z njo, dopovej ji, da te take izjave bolijo, da s tem ponižuje tudi tebe, ne samo tvojega partnerja, da jo boš za mnenje vprašala sama, če te bo zanimalo... Ne dovoli ji, da takole manipulira s tabo.

paris -> RE: pričakovanje mame (17.11.2005 9:27:44)

Oh, te naše mame! Večna tema! Mama te maltretira točno toliko kot se ji pustiš!Pika! Konec! Nič več in nič manj!

Stran: [1]