Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 9:53:11
|
|
|
|
Lunc_a
|
Ti ga lepo doji,ne potrebuje čaja.Nič ne de,če se je tako zredil,za tako majhnega pobalinčka je to ok
|
|
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 9:55:53
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Ne se jezit, če je polno dojen ni nič narobe da se bolj hitro redi. Ti kar tako naprej, mu pač ne vsiljuj čaja če ga noče.
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 10:39:58
|
|
|
|
rainbow
|
Mislim, svašta, namesto, da ti čestita za tak lep napredek! razmaki se bodo definitivno povečali, ko mu bo še ostali svet postal zanimiv, ne samo ti Pa glede na to, da je tudi zelo veliko zrastel, se mi zdi kar sorazmerno. jaz mu ne bi nobenega čaja dodajala, čista bedarija.
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 10:52:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Ajoj, kaj vse si izmislijo. Kolegica ima sina, ki ima že pri 4 mesecu skoraj 9 kil. In se niso nič pritoževali. Ker, ko se bo začelo uvajanje GH, bo na teži malo pridobival.. Tako, da delaj po otrokovem občutku, če hoče jest, naj je, ne dajaj mu pa čaja na silo, če je ne sprejme...
|
|
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 11:06:58
|
|
|
|
skuštrana
|
Če je otrok samo dojen potem se je čisto ok zredil. Ni mu treba silit čaja, ti še naprej lepo doji pa bo vse v redu. Mislim, kakšne imajo te sestre.
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 11:24:09
|
|
|
|
poka1
|
Zdej se že boljše počutim . Ne bom ga mučla več s čajem. Hvala
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 11:24:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, pa kaksne imajo ? Nikoli jim ni prav, ali je prevec, ali premalo,vedno je tako, da lahko pametujejo... Ti kar lepo pozabi, kaj je rekla sestra in uzivaj z dojenckom naprej :). A drugace se ti zdi, da ima kaksne tezave? Da ga zaradi "prevec" hrane zvija, ne more spat, je siten? Karkoli?
|
|
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 11:29:31
|
|
|
|
poka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR A drugace se ti zdi, da ima kaksne tezave? Da ga zaradi "prevec" hrane zvija, ne more spat, je siten? Karkoli? Zvija ga...vetrovi ga mučijo.Drugača pa je dobrovoljček.Čez dan ne spi kej dosti ma ponoči pa potegne do 3-4 ure skupaj.Kaj da bi ga dajali vetrovi zaradi preveč mleka?
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 11:33:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: poka1 Kaj da bi ga dajali vetrovi zaradi preveč mleka? Tudi to je mozno, po moje, ceprav teh tezav ni bilo. Pocakaj, da se kaksna z izkusnjami kaj konkretnega pove :). A sta cez dan kaj na zraku? Bi bilo fajn it, da se nadiha, tudi spal bi verjetno bolje :).
|
|
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 11:35:19
|
|
|
|
j6
|
Ej da to reče v posvetovalnici, norro!!Moj tretji otroček se je prve 4 mesece dojil veliko, redil pa se je tudi po dve kili na mesec. Je bil tko zalit, da sploh skoraj ni bilo videti kje ima kolk in kje koleno. Pa mi je pediatrinja rekla da vse kar dobi z dojenjem je samo energija, ki jo bo otrok kasneje porabil. In tamali je star skoraj dve leti, pa je tako močan da ga tadruga hčerkica komaj ovlada. Tako ti ga kar doj, dojen otrok, ne potrebuje do 6 meseca ničesar drugega razen materinega mlaka. Uspešno in srečno.
|
|
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 11:51:13
|
|
|
|
j6
|
Glede krčkov je pa tko, vsaj pri mojih, je odvisno tudi od otroka. Mojo taprvo, je precej zvijalo skoraj cel dan, jaz pa s na koncu jedla samo še polento, ker so mi rekli, da jo zvija zaradi hrane. Potem sem pa ugotovila, da je zelo občutljiv otrok, da jo vsaka čisto majhna sprememba tako zmede da ji je pol to tak stres da jo še en cajt zvija. Še zdej je precej občutljiva, pa je stara 5 let. Ostala dva pa sem doljila, tudi , jedla vse solato, edino fižola ne, pa ni zvijalo ne druge ne rtetjega. Morda je tudi odvisno od karakterja otrka in mame kako se odziva.
|
|
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 12:30:21
|
|
|
|
daisy
|
Pravijo, da dojeni otroci ne morejo biti predebeli. Ponudba in povpraševanje naredi se toliko mleka kot ga mali popije in potrebuje. Še prehitro bo porabil morebitno "zalogo".
|
|
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 16:06:09
|
|
|
|
anju
|
praviš da ti je čaj svetovala sestra. kaj je pa pediater rekel? če bi bilo kaj narobe, bi ti namreč on svetoval! sicer pa BRAVO! če bi se moj vsaj pol tako redil, bi mi bilo dosti skrbi prišparanih.
|
|
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 3.2.2008 16:38:02
|
|
|
|
tinaaja
|
kot so ti ze svetovale predhodince, poslusaj otroka, ne sestre. pa se tole: kaksen otrok se prvi mesec zredi za kg in pol, pol pa npr drugi mesec "samo" za 800g. da se ne bos tega ustrasila, ce se slucajno zgodi.
|
|
RE: prevec dojen? + dodajanje čaja 5.2.2008 11:15:50
|
|
|
|
urskas
|
kolikor je meni znano, dojenim ne gledajo na "debelost", in je normalno, da so malo debelčkani. Otroček vedno poje toliko kot potrebuje... Še sreča, da ti sestre niso rekle, da imaš preveč kalorično mleko , ker materino mleko je vedno ravno pravšnje mleko!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?