prevec dojen? + dodajanje čaja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


poka1 -> prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 9:51:14)

Mi smo dali 1 svetovalnico mimo in se je moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  zredil za 1600g, zrasel pa za 6 cm. Dojimo se pa po uro-uro in pol cez dan in ponoci pa tudi po 3-4 ure grejo mimo preden se mali priključi na zizo. Sestra v posvetovalnici mi je svetovala, da naj mu dodajam čaj, da se razmaki med dojenjem povečajo in da se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne bo tolko redil. Pa tle nasanejo problemi...mu ne morem na noben način dodat čaja..sem mu dajala na žličko in ga spljune ven, sem mu ga dajala na flaško porine flaško ven..in pol seveda jok od lakote in ga dam na zizo.Kako naj ga pripravim da pije čaj?Že cel teden se dajemo pa noče in noče.Strah pa me je, da se ne bo preveč zredil.




Lunc_a -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 9:53:11)

Ti ga lepo doji,ne potrebuje čaja.Nič  ne de,če se je tako zredil,za tako majhnega pobalinčka je to ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Vrtnica79 -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 9:55:53)

Ne se jezit, če je polno dojen ni nič narobe da se bolj hitro redi. Ti kar tako naprej, mu pač ne vsiljuj čaja če ga noče.




rainbow -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 10:39:58)

Mislim, svašta, namesto, da ti čestita za tak lep napredek! razmaki se bodo definitivno povečali, ko mu bo še ostali svet postal zanimiv, ne samo ti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pa glede na to, da je tudi zelo veliko zrastel, se mi zdi kar sorazmerno.
jaz mu ne bi nobenega čaja dodajala, čista bedarija.




Anonimen -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 10:52:37)

Ajoj, kaj vse si izmislijo. Kolegica ima sina, ki ima že pri 4 mesecu skoraj 9 kil. In se niso nič pritoževali. Ker, ko se bo začelo uvajanje GH, bo na teži malo pridobival.. Tako, da delaj po otrokovem občutku, če hoče jest, naj je, ne dajaj mu pa čaja na silo, če je ne sprejme... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




skuštrana -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 11:06:58)

Če je otrok samo dojen potem se je čisto ok zredil. Ni mu treba silit čaja, ti še naprej lepo doji pa bo vse v redu.
Mislim, kakšne imajo te sestre.




poka1 -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 11:24:09)

Zdej se že boljše počutim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ne bom ga mučla več s čajem. Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 11:24:45)

Joj, pa kaksne imajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]? Nikoli jim ni prav, ali je prevec, ali premalo,vedno je tako, da lahko pametujejo...

Ti kar lepo pozabi, kaj je rekla sestra in uzivaj z dojenckom naprej :).

A drugace se ti zdi, da ima kaksne tezave? Da ga zaradi "prevec" hrane zvija, ne more spat, je siten? Karkoli?




poka1 -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 11:29:31)


IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR


A drugace se ti zdi, da ima kaksne tezave? Da ga zaradi "prevec" hrane zvija, ne more spat, je siten? Karkoli?



Zvija ga...vetrovi ga mučijo.Drugača pa je dobrovoljček.Čez dan ne spi kej dosti ma ponoči pa potegne do 3-4 ure skupaj.Kaj da bi ga dajali vetrovi zaradi preveč mleka?




Anonimen -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 11:33:15)

IZVIRNO SPOROČILO: poka1

Kaj da bi ga dajali vetrovi zaradi preveč mleka?


Tudi to je mozno, po moje, ceprav teh tezav ni bilo. Pocakaj, da se kaksna z izkusnjami kaj konkretnega pove :).

A sta cez dan kaj na zraku? Bi bilo fajn it, da se nadiha, tudi spal bi verjetno bolje :).




j6 -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 11:35:19)

Ej da to reče v posvetovalnici, norro!!Moj tretji otroček se je prve  4 mesece dojil veliko, redil pa se je tudi po dve kili na mesec. Je bil tko zalit, da sploh skoraj ni bilo videti kje ima kolk in kje koleno. Pa mi je pediatrinja rekla  da vse kar dobi z dojenjem je samo energija, ki jo bo otrok kasneje porabil. In tamali je star skoraj  dve leti, pa je tako močan da ga tadruga hčerkica komaj ovlada. Tako ti ga kar doj, dojen otrok,  ne potrebuje do 6 meseca ničesar drugega razen materinega mlaka.  Uspešno in srečno.




j6 -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 11:51:13)

Glede  krčkov je pa tko, vsaj pri mojih, je odvisno tudi od otroka. Mojo taprvo, je precej zvijalo skoraj cel dan, jaz pa s na koncu jedla samo še polento, ker so mi rekli, da jo zvija zaradi  hrane. Potem  sem pa ugotovila, da je zelo občutljiv otrok, da jo vsaka čisto majhna sprememba tako zmede da ji je pol to tak stres  da jo še en cajt zvija. Še zdej je precej občutljiva, pa je stara 5 let. Ostala dva pa sem doljila, tudi , jedla vse solato, edino fižola ne, pa ni zvijalo ne druge ne rtetjega. Morda je tudi  odvisno od karakterja otrka in mame kako se odziva.




daisy -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 12:30:21)

Pravijo, da dojeni otroci ne morejo biti predebeli. Ponudba in povpraševanje naredi se toliko mleka kot ga mali popije in potrebuje. Še prehitro bo porabil morebitno "zalogo".




anju -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 16:06:09)

praviš da ti je čaj svetovala sestra. kaj je pa pediater rekel? če bi bilo kaj narobe, bi ti namreč on svetoval!
sicer pa BRAVO! če bi se moj vsaj pol tako redil, bi mi bilo dosti skrbi prišparanih.




tinaaja -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (3.2.2008 16:38:02)

kot so ti ze svetovale predhodince, poslusaj otroka, ne sestre.
pa se tole: kaksen otrok se prvi mesec zredi za kg in pol, pol pa npr drugi mesec "samo" za 800g. da se ne bos tega ustrasila, ce se slucajno zgodi.




urskas -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (5.2.2008 11:15:50)

kolikor je meni znano, dojenim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne gledajo na "debelost", in je normalno, da so malo debelčkani.
Otroček vedno poje toliko kot potrebuje...
Še sreča, da ti sestre niso rekle, da imaš preveč kalorično mleko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ker materino mleko je vedno ravno pravšnje mleko!




papica2 -> RE: prevec dojen? + dodajanje čaja (5.2.2008 11:49:02)

Tudi jaz imam podoben "problem"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]! Tamali se je v prvih petih tednih zredil za 1750 g [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!!! V tem času sva se tudi midva dojila na uro/uro in pol, ko sem mu pa ponujala čaj pa ga ni hotel. Jutri bo star 2 meseca in je kar sam podaljšal čas med dvema podojema na dve uri in pol/tri ure, ponoči pa celo na pet ur, tako da ne se sekirat, fant sam ve koliko rabi.




Stran: [1]