|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehrana enoletnikov
15.10.2008 13:18:23   
gira_sol
Pozdravljeni!

Prvi šok je za nami. A verjetno brez šoka ne gre. Kot je nekoč lepo rekla neka vzgojiteljica, narobe bi bilo če otrok ne bi jokal,
ko se loči od staršev, ne če joče.

Zanima pa me nekaj drugega. Kako jedo vaši enoletniki v vrtcu? Sprašujem se, kako uspeta 2 vzgojiteljici nahraniti 14 otrok? Gre brez basanja v usta najprej enemu nato naslednjemu? Morda kakšna vzgojiteljica lahko pove?

IN predvsem ali kje v vrtcu pasirajo hrano? Naš malček ima pri enem letu le 1 zob in z mojim laičnim znanjem, bi si upala trditi, da otrok
(in prav gotovo tudi odrasel) z enim zobom pač ne more zgristi krhlja jabolkam koščka mesa, rdečo peso....

Morda kateremu malčku pasirajo hrano?

Res, da bomo verjetno slej ko prej dočakali še kakšen zob, a samo z dlesnijo se mesa in ostalega, kljub temu, da mi je vodja prehrane zagotovila, da režejo hrano na majčkene koščke, ne da zgristi. Ali pač?

doma sva poskušala jesti npr. žemljico a jo nekaj časa cuza, ko pride do dela ko ima košček v ustih in si mislim ekola zdaj pa bo, potem pa dvigovanje hrane, davljenje in vse je zunaj.

Kompliciram. Verjetno. A gre za mojega otroka in želim, da njegov trebušček deluje normalno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehrana enoletnikov
15.10.2008 13:26:04   
Doll
ja,kompliciraš.
Veš otroci se drugače obnašajo doma in nekje drugje.verjemi tvoj otrok bo tam tudi lepo jabolko jedel :)
otroci se sami hranijo v vrtcu,če kateri potrebuje pomoč mu pokažejo.
Osebno ne vidim razloga zakaj bi jih mogle vzgojiteljice hranit?vaja dela mojstra in tudi tvoj otrok ali od katere druge ne bo lačen.
Tudi z enim zobom lahko je!!!

(odgovor članu gira_sol)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2008 13:33:35   
lemavrica
Ja pri nas jih hranijo, sama se trudita jesti samo dva, naš in še eden. In mislim da samostojno hranjenje ne obvlada ravno dosti enoletnikov. NAš dela to bolj iz trme, tudi doma se boriva za žlico.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2008 13:39:55   
Mišni
Ko sme bila jaz v vrtcu, smo še 3-letnike "pitali", ker drugače bi res vse trajalo po moje kakšni 2 uri, pa še takrat ne bi vse skupaj nič pojedli.
Jaz sem kar v krogu okoli miz hodila in jim žlice v usta dajala. Ko sem naokrog prišla, je prejšnja runda že dol pojedla.user posted image

Glede pasiranja pa ne vem, po moje bi res morali takemu, ki nima zob, hrano pasirati. Normalno, da ne more grist, če pa cele koščke dol golta, pa tudi zdravo ni.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 15.10.2008 13:40:16 >

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2008 14:41:42   
AKP
Moja mama dela v jaslicah in mi je povedala, da pri njih otroke hranijo in imajo vse tako na malo zrezano (še solato), da lahko vsi  otroci pojedo to hrano. Imajo pa te vzgojiteljice že toliko prakse, da poteka hranjenje brez problema, včasih pa dobijo tudi pomoč od vzgojiteljic iz večjih skupin, če je sila. Jim pa tudi sadje narežejo na takšno velikost, da jo lahko otroci normalno pojedo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2008 20:55:12   
pravljična
še zdaleč ne kompliciraš pač pa si samo skrbna! to, da se zanimaš za to kaj tvoj otrok dela skozi cel dan v vrtcu in kaj/koliko oz. če sploh kaj poje je pa res nekaj naravnega; ne razumem staršev, ki se s temi problemi ne ukvarjajo;

kar se tiče našega vrtca; hrana je nasekljana na majhne koščke, otroke pitajo, razen ko gre za npr. kruh, kdor želi pa lahko je tudi sam; ne vem kako jim znese....vem pa to, da je naša, ko pride iz vrtca sestradana in se tudi sama sprašujem kaj in koliko poje;)

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2008 21:19:34   
vaney
Sem vzgojiteljica v jaslih (14 otrok, starih od 11 mesecev do 1,7 mesecev) in čeprav smo še na začetku, s hranjenjem ni večjih težav. Nekaj pojedo sami, ostalo pa jim pomagava s pomočnico, včasih pa pride pomagat še t.i. tretja pomoč (še ena pomočnica). Pri nas kosilo traja približno pol ure in otroci so siti, razen če ne želijo jest, silimo jih ne.
Glede pasirane hrane pa boš morala dobit zdravniško potrdilo, ker drugače so to "samo" želje staršev in pri takem številu otrok (vsaj pri nas okrog 300) se kuharicam zmeša, če bi hrano prilagajale željam staršev. Je pa es, da je v jaslih hrana prilagojena tako majhnim otrokom, če pa se znajde kakšen večji košček notri, pa sva (so) tam vzgojiteljica in pomočnica, da hrano razkosava oz. prilagodiva otrokom.

Pa še nekaj; tiste, ki ne veste, koliko so otroci pojedli v vrtcu - a si ob prevzemu otroka z vzg. oz. pom. ne izmenjata informacij, kako je bilo tisti dan v vrtcu, če je jedel, spal, kako se je počutil...? Mi imamo to navado, da smo me in starši na tekočem dnevno, kaj se je dogajalo popoldne in preko noči doma (glede hrane, počutja) in čez dan v vrtcu, da boljše spremljamo in razumemo otroka. Pogovori se z vzgojiteljico.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu pravljična)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2008 14:50:02   
Anonimen
no pr nam mali baje velik poje,večinoma sam je k pri vseh stvareh prehiteva in zdej ga hočejo da bi pil in jedel kot tisti ki so že starej,morm povedat da naš hodi v kombiniran vrtec kar se pravi da so 11 meseca pa do 5 leta vsi v eni skupini in naš je najmlajši z 1 letom 3 meseci.Morm rečt da se mi ne zdi prav da hočeta da bi tok star otrok že sam pil in jeduuser posted image in potem da ga še ne gledata kaj dela in da se poliva s sokom in tko naprejuser posted image

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

nada56

(81%)

(19%)

Število vseh glasov: 96

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!