vaney -> RE: prehrana enoletnikov (15.10.2008 21:19:34)
|
Sem vzgojiteljica v jaslih (14 otrok, starih od 11 mesecev do 1,7 mesecev) in čeprav smo še na začetku, s hranjenjem ni večjih težav. Nekaj pojedo sami, ostalo pa jim pomagava s pomočnico, včasih pa pride pomagat še t.i. tretja pomoč (še ena pomočnica). Pri nas kosilo traja približno pol ure in otroci so siti, razen če ne želijo jest, silimo jih ne. Glede pasirane hrane pa boš morala dobit zdravniško potrdilo, ker drugače so to "samo" želje staršev in pri takem številu otrok (vsaj pri nas okrog 300) se kuharicam zmeša, če bi hrano prilagajale željam staršev. Je pa es, da je v jaslih hrana prilagojena tako majhnim otrokom, če pa se znajde kakšen večji košček notri, pa sva (so) tam vzgojiteljica in pomočnica, da hrano razkosava oz. prilagodiva otrokom. Pa še nekaj; tiste, ki ne veste, koliko so otroci pojedli v vrtcu - a si ob prevzemu otroka z vzg. oz. pom. ne izmenjata informacij, kako je bilo tisti dan v vrtcu, če je jedel, spal, kako se je počutil...? Mi imamo to navado, da smo me in starši na tekočem dnevno, kaj se je dogajalo popoldne in preko noči doma (glede hrane, počutja) in čez dan v vrtcu, da boljše spremljamo in razumemo otroka. Pogovori se z vzgojiteljico.
|
|
|
|