|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregrada in zanositev
21.11.2007 9:03:56   
blmk
Pred dvema  mesecema sem imela spontani splav. V bolnici mi je ginekologinja ugotovila, da imam pregrado. Doma imam že štiri leta starega sončeka. Že pri njemu sem imela v nosečnosti hude probleme, vendar sem ga donosila. Sicer sem morala bolj počivati in rodil se je dva tedna prehitro. Takrat se mi je zdelo vse normalno. Sedaj vem, da je za vse težave, ki sem jih imela lahko kriva pregrada. Drug teden imam pregled pri ginekologu, kjer mi bo naredil ultrazvok. Sicer mi je rekel, ko sem prišle iz bolnice, da ni nujno, da imam pregrado. Skoraj sem ga morala prisiliti, da bo pogledal, kaj je vzrok. Psihično sem še vedno čisto adijo. Vse okrog mene so noseče in zdi se mi, da mi bo bolje, če spet zanosim. Vendar me je strah, da ne bo spet šlo kaj narobe. Razmišljala sem, da bi še enkrat probala. Če se odločim za odstranitev pregrade, traja kar dolgo. Sorodnica je čakala od maja, vendar je sedaj zanosila, tako da ji jo še niso odstranili. Bila je že v bolnici, ker je imela težave, vendar je sedaj že doma in mislim, da bo vse vredu, tako kot je bilo pri meni v prvi nosečnosti. Ali ima katera izkušnje s temi pregradami in kaj mi svetujete? Ali probam še enkrat zanositi ali grem raje na odstanitev pregrade?
Najlepša hvala za vaše odgovore. Lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregrada in zanositev
21.11.2007 9:27:59   
srecna_zvezda
Pozdravljena Bimk!

Jaz sicer s pregradami nimam kaj izkusenj, da bi ti lahko svetovala, sem pa imala tako kot ti pred 2 mesecema ss in vem kako ti je. Mislim pa da bi bilo kljub vsemu mogoce bolje pocakati, ce imas pregrado, da jo odstranijo in potem brez skrbi zanosis. Nisem prepricana vendar mislim da sem tudi nekje zasledila, da je ob pregradi, povecano tveganje za SS, tako da ti res priporocam da dobro razmislis preden se odlocis ponovno nadaljevati.

(odgovor članu blmk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2007 10:01:04   
tinkamiška
Se strinjam z lidijo, boljše je počakat na to kaj bo rekel G , ker je ob pregradi res povečana možnost za SS, ker je ta moteča, plodek nima dovolj prostora za razvoj in lahko pride do splava. Ni pa nujno, če je majhna...Sama sem jo imela, pa so mi jo odstranili, ker semeimela histero in laparo zaradi zarastlin, pa so takrat še opazili pregrado, je pa bila zelo majhna.

Boljše je počakat, da ne bi slučajno spet prišlo do SS...sej veš kako je to hudo...bolj hudo, kot pa počakat še en čes...

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2007 11:18:06   
nicnic
Odločitev je tvoja, ampak jaz bi vsaj počakala na UZ, ki ga imaš čez 14 dni.

Pušenjak svetuje, da se pred prvo nosečnostjo pregrade ne odstranjuje, razen če je imela ženska že SS in torej ne more donositi. Po porodu pa je to drugače in tudi raje odstranjujejo pregrado, ker vsaj po eni nosečnosti se zmanjša tveganje nehotene poškodbe strukture materničnega vratu. Z odstranitvijo pregrade pa se tudi poveča možnost donositve otroka, prepreči se zgodnje porode,...

In kaj še pravi o statistiki; "Že statistika je povsem jasna: od 4 žensk ki zanosijo s pregrado 3 donosijo zdravega otroka in 1 splavi, morda katera rodi prezgodaj in morda katera todi otroka v nepravilni legi. To pa je tudi že vse."

Pameten si, če verjameš samo polovice tega, kar slišiš.
Genialen, če ugotoviš, katero polovico.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2007 20:15:51   
jagodinka
Pozdrav!
Tudi sama sem imela ss v 7.tednu nosečnosti,kriva naj bi bila pregrada za katero prej nisem vedela. Odločila sem se za odstranitev pregrade. V Trbovlju sem bila na vrsti v enem tednu, ker tam ni čakalnih vrst. Cakas najvec do enega meseca, vem pa da je po drugih bolnišnicah kar daljša čakalna vrsta.  Nic groznega.
LP

(odgovor članu nicnic)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2007 20:19:47   
baguSka
Ali probam še enkrat zanositi ali grem raje na odstanitev pregrade?

Jaz sem jo dala odstranit ravno iz tega razloga, da nebi slo kaj narobe... nebi namrec prenesla splava ali da bi bil otrocek nedonosencek.. Ce imas pregrado pa je to skor zihr! Zelo malo moznosti je v bistvu, da donosis do konca... Jaz osebno se pac nisem hotela igrat s tem. In tud sama pravis, da je tvoja prijateljica tud ze mela probleme... mogoce jih bo se mela. Ne da ji privoscim, ampak take stvari se dogajajo s pregrado... No, jaz uglavnem nebi zelela bit skoz vso nosecnost v strahu kaj bo... Ze tko je verjetno tezko, ce pa ves da imas pregrado, pa si verjetno se bolj zivcna...

(odgovor članu blmk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2007 11:41:36   
Raguel
jaz sem mnenja,da moramo maksimalno poskrbeti za naše pikice.To pomeni,da zdravo živimo,se zdravo prehranjujemo,nasploh da omogočimo čimboljši razvoj oz.pogoje.In če imaš možnost pred zanositvijo odstraniti pregrado,sem mnenja,da je najbolje,da jo daš odstraniti,ker se s tem izogneš morebitnim zapletom,ki so značilni za ženske,ki jo imajo.Ali drugače povedano,daš otroku najboljšo možnost.Časovno pa tudi ne izgubiš več kot dva ,tri mesece,če se daš operirat.
Lahko pa tudi zanosiš in se recimo za to trudiš 2-4 mesece in recimo,da gre kaj narobe in pride do SS,te potem čaka še ta operacija in še dodaten mesec ali dva,da lahko zopet začneš delati na otroku....no in če vse to skupaj sešteješ,v tem primeru izgubiš kar 4-8 mesecev.
Odločitev pa je tako ali tako tvoja

VELIKO SE SMEJTE IN RADE SE IMEJTE....

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2007 12:12:45   
K_a_t_j_a
Se v  celoti podpišem pod darjo30.

Tudi jaz sem imela pregrado in sem šla najprej na operacijo. Pa itak sem mogla it, ker sem imela v celoti pregrajeno. Tak, da najprej poskrbi, da pregrade ne bo več in ne bo tako velike verjetnosti za ss.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Raguel)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?