|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregled v času službe
5.12.2007 8:28:10   
Maja22
živjo!

dokler v službi nisem povedala za nosečnost, sem za pregled pri ginekologu koristila dopust. sedaj pa se mi po eni strani zdi škoda dopusta (do konca nosečnosti bi morala tako dati še vsaj 5 dni dopusta, ki pa bi jih raje koristila za "taprav" dopust).

v pravilniku o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter doječih delavk (na podlagi 189. člena zakona o delvnih razmerjih - uradni list 42/02) v 7. členu piše:
prosti čas za preventivne preglede: delavka ima pravico do plačane odsotnosti z dela za čas tistih preventivnih pregledov v zvezi z nosečnostjo, porodom in dojenjem, ki jih ni mogoče opraviti izven rednega delovnega časa.

zdaj pa me zanima, kaj konkretno to pomeni: ali sem za tisti dan plačana 100% (torej, kot bi imela dopust, mogoče "izredni dopust"), ali pa se ta "plačana odsotnost z dela" obravnava, kot da bi tisti dan imela bolniško (in moram potem tudi prinesti potrdilo od zdravnika) in torej dobim 80% plače?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregled v času službe
5.12.2007 8:40:03   
Anonimen
Tistih 5 dni ti ne bo pokvarilo povprečja bruto-neto plače. Jaz bi vzela kar bolniško. Zakaj bi se nekaj pričkala kakšen dopust boš koristila.user posted image

(odgovor članu Maja22)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2007 8:44:20   
mml
maja jaz mislim, da je to malo odvisno od delodajalca in da niti ni nujno, da ti odobrijo cel dan odsotnosti, ampak samo plačano odsotnost za tiste ure, ko te ni v službi. Če potrdilo potrebuješ ali pa ti verjamejo na besedo, je seveda spet odvisno od delodajalca...tako da najboljše, da se pozanimaš kar pri kadrovniku oziroma pri tistem, ki se s tem ukvarja

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2007 9:07:12   
MarijaPo
Mene pa tukaj zanima, a to pomeni, da ce dela amblanta 1x na teden popoldan, potem moras tezit sestram, da dajo termin v popoldanskem dnevu, al kako? Torej, ce me npr. narocijo v sredo ob desetih, potem ne dobim izhoda placanega, ker bi se teoriticno lahko pogajala za termin v ponedeljek, ko delajo popoldne?

P.S.
Nisem noseca, da ne bo katera narobe sklepala, ampak ko sem bila, mi ta zakon tudi ni bil jasen.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2007 9:49:26   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Maja22

v pravilniku o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter doječih delavk (na podlagi 189. člena zakona o delvnih razmerjih - uradni list 42/02) v 7. členu piše:
prosti čas za preventivne preglede: delavka ima pravico do plačane odsotnosti z dela za čas tistih preventivnih pregledov v zvezi z nosečnostjo, porodom in dojenjem, ki jih ni mogoče opraviti izven rednega delovnega časa.

zdaj pa me zanima, kaj konkretno to pomeni: ali sem za tisti dan plačana 100% (torej, kot bi imela dopust, mogoče "izredni dopust"), ali pa se ta "plačana odsotnost z dela" obravnava, kot da bi tisti dan imela bolniško (in moram potem tudi prinesti potrdilo od zdravnika) in torej dobim 80% plače?

to pomeni, da če tvoj G dela samo dopoldne od 7-15 in je tudi tvoj delovnik samo od 7-15, ti DD mora dati za pregled plačane ure. Če pa lahko greš tudi popoldne k G oz. ali je tvoj delovnik tudi v popoldanskem času, pa DD ni potrebno  plačati ur.  To pomeni,če ti G. napiše da moraš priti TOČNO tisti dan in uro in nikakor drugače in se tudi ti ne moreš v službi z nikomer zamenjati, ti DD mora plačati odsotnost z dela. Kar pa je skoraj nemogoče, da bi G kaj takega napisal. user posted image  

Seveda, pa lahko zaprosiš DD, da greš 2 uri prej domov oz. na pregled ali prideš zaradi tega kasneje v službo. Cel dan ti pa noben ne bo podaril in zato še plačal. (seveda so tudi nekateri delodajalci izjeme) .

torej edino,če bi krvavela ali dobila nenadne krče in bi morala TAKOJ k G, bi ti DD lahko omogočil po zakonu plačane ure. Vendar potem bi verjetno tudi dobila bolniško. tako, da je ta zakon napisan bolja tako tako.

Če ti DD odobri plačano odsotnost dobiš 100 plačane ure.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 5.12.2007 9:51:04 >

(odgovor članu Maja22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2007 9:50:01   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

Mene pa tukaj zanima, a to pomeni, da ce dela amblanta 1x na teden popoldan, potem moras tezit sestram, da dajo termin v popoldanskem dnevu, al kako? Torej, ce me npr. narocijo v sredo ob desetih, potem ne dobim izhoda placanega, ker bi se teoriticno lahko pogajala za termin v ponedeljek, ko delajo popoldne?

P.S.
Nisem noseca, da ne bo katera narobe sklepala, ampak ko sem bila, mi ta zakon tudi ni bil jasen.

ja, Marija

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2007 12:32:07   
eole
jaz sem vpr. v naši kadrovsi in je tako.. lahko sem mi dajo bolniško za tiste ure, ko sem pri G, vendar mi mora bolniški list izdati moj osebni zdravnik (je tako, a ne)? Kar pomeni, da bom čakala 3 ure na bolniški list za dve uri, ker ima moja osebna vedno tako gnečo ... user posted image   tako koristim svoje nadure ali pa dam dopust... user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2007 12:35:51   
Slončica
Prineseš potrdilo in je, lahko pa si odsoten cel dan, ker maš itak potrdilo.Dobila sem ga pa pri G.
Drugač pa je v našem internem pravilniku jasno napisano da ti pripada letno 8 ur plačane odsotnosti za obisk zdravnika.user posted image Ja halo

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2007 12:42:46   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

P.S.

Pri nas popoldan ni posvetovalnice za user posted image . Ne vem zakaj ne, predvidevam, pa da zaradi laboratorija.

Jaz sem koristila nadure.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2007 12:45:25   
eole
pri nas pač hočejo bolniški list in ne potrdila. amen. prav tako nimamo nobenega internega pravilnika, bla bla.. sploh pa, če gin. dela enkrat tedensko popldne, nimaš kaj...

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.12.2007 12:53:40   
Naja30
O, kako sem jaz imela fajn urejeno to! Sem povedala, da imam pregled in sem skočila ven za tiste dve urce, potem pa si pisala minus ure.

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2007 13:15:47   
Maja22
no, sem vprasala v kadrovski v sluzbi in so mi rekli, da mi za to pripada izredni dopust (moj ginekolog dela samo dopoldan), torej dobim 100% placilo, pa se rednega dopusta mi ni treba koristiti - jupi (ja, imam res super delodajalca)!!! vse kar moram narediti, je, da prinesem potrdilo od zdravnika.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?