tinas
|
draga anonimna, stvari potekajo STRAŠNO POOOOČAAAASIIIII!!!! se mi zdi, da bom že tako stara, da ne bo kaj punktirat. namesto, da bi pohiteli, saj vsi vemo, da z leti se možnosti za uspeh manjšajo. no, kakorkoli, mene že pošteno jezi: točno pred letom dni sem bila na horionski biopsiji v moji drugi nosečnosti. v torek bo eno leto, kar sem izvedela, da otročiček v meni ni zdrav in se odločila za prekinitev. avgust lani sva šla na posvet, kjer so nama obrazloćili postopek, potem so naju napotili na vse potrebne preglede na ginekološko kliniko (tudi če sta plodna moraš ti h ginekologu, mož pa na spermiogram in h andrologu, skupaj pa gresta še do psihologinje). to nama je vse uspelo opravit do decembra, ko so šli papirji na konzilji. takrat so me klicali iz genetike, da bodo poslali dokumentacijo v rim in da bo trajalo 6 mesecev, da bodo dobili iz rima zeleno luč (celice zarodkov morajo pri nama v rim na pregled). ko sem jih klicala nekje spomladi, da malo preverim, so mi rekli naj jih pokličem julija, ko pa sem jih klicala julija, so mi rekli, da so dokumentacijo v rim poslali šele aprila sem bila tako jezna. se mi zdi, da nas skoz malo nategujejo in da se kar malo igrajo z nami in našimi živci. kar se nas tiče, ki načeloma nimamo problemov z zanositvijo: meni se že mojih 25% možnosti, da bo otrok bolan zdi veliko. sploh pa sem zadnjo nosečnost ful težko prenašala (skoz me je bilo strah in sem bila živčna in mi je bilo grozno slabo!!!) pa saj te pri pregledu (horionski ali amnio) tudi špikajo in to skozi trebuh pa še protibolečinskih ne moreš dobit, ker si noseča. no, sicer punkcije še nisem dala skozi, tako da ne morem primerjat. sem še enkrat spraševala, če je katera tukaj daja skozi oboje in če lahko naredi primerjavo, pa nisem dobila nobenega odgovora. jaz sem se odločila, da bom počakala na postopek. sicer mi nobena od možnosti ne diši najbolj, vendar če želim zdravega otroka se je pač treba za nekaj odločit, ne? torej ti predlagam, da greš na posvet in vse preglede, še vedno se lahko v vsakem trenutku odločiš, da poskusiš naravno in pač reskiraš. vendar si ne zapreš vrat in možnosti, da ti ustavijo zdrav zarodek -ali dva . srečno, poročaj kako se odvijajo stvari pa-pa t
|