Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 24.8.2008 11:23:42
|
|
|
|
biga
|
Meni so odsvetovali provokacijo doma, skratka, delaš jo na lastno odgovornost. Tako da sva raje šla za tri dni v bolnišnico, kjer so mu probali mleko pod nadzorom. Pa tudi nikoli nismo imeli posebnih znakov alergije (npr. dermatitisa na koži, driske, bruhanja ipd.), le ko je bil star 6 tednov, je imel dva dni krče. Mislim, da je bolje, da opraviš v bolnišnici, potem papostopoma uvajaš mlečne izdelke doma.
|
|
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 25.8.2008 10:45:22
|
|
|
|
sabina34
|
ojla, medve z mojo 10 mesecno malo sva se ravno vrnili iz bolnisnice, kjer so ji delali provokacijo in je trajalo tri dni, a zelo strogo, saj nisva smeli zapustiti bolnisnice niti za sprehod ob Ljubljanici, temvec biti ves cas na opazovanju. osebno menim, da je bolje, da to pocnes pod nadzorom. tudi za mojo so rekli, da je bila se premajhna, da bo potrdili alergijo pri 3 mesecih, zato sva zdaj vse ponovili. poleg provokacije, pa naredijo tudi krvne in kozne teste. lp sabina
|
|
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 25.8.2008 16:28:28
|
|
|
|
pikceva
|
Mi smo jo naredili kar doma in je bilo vse OK. v bolnico nismo šli, ker mamo še drugo dvojčico doma.
|
|
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 27.8.2008 21:07:26
|
|
|
|
Lona76
|
Midve sva ravno pred enim tednom opravili provokacijo v Pediatrični. Res je da je prišla domov prehlajena in imamo sedaj bronhiolitis ampak se mi zdi bolje da opraviš pod nadzorom. Oni tam pregledujejo blato, kri opazujejo otroka. Odloči pa se vsekakor sama. Meni ni žal da sva bili notri kljub groznim pogojem. Hvala bogu se alergija ni pokazala. Enako želim tudi vama
|
|
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 28.8.2008 11:17:31
|
|
|
|
jakaracman
|
Same sva opravile brez večjih težav in z njihovimi navodili.
|
|
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 12.9.2008 11:53:21
|
|
|
|
Naty*
|
Se bom še jaz priključila temi z vprašanjem. Namreč mali ima 4 mesece in že pribl. 3 tedne hude krče, predvsem ponoči. Že ves čas se izključno dojiva in jaz imam zelo rada mlečne izdelke in mleko, zato sem to uživala v kar precejšnjih količinah. Pediatrinja predvideva, da je alergija na KM, zato imam že 3 dni dieto. Krči niso popolnoma prenehali, zato je rekla, da bomo pregledali še kri, vodo in blato in če bo vse vreud mi priporoča da dva dni jem čimveč mlečnih izdelkov (preden gremo na alergološko). Takrat naj bi se pokazalo, če je to, ali ni. Meni je to grozno, ker je mali tako trpel, da sem še sama jokala zraven. Moj tudi pravi, da ga ne bova imela za poskusnega zajčka. Čist sem že nervozna zaradi tega. Ponoči se mi sanja o mleku in čokoladi ... Sicer pa moja dieta ni tak problem, da bi le malemu pomagalo. Je pa rekla, da je treba to izključiti, da lahko vidimo, če je kaj drugega narobe. Kaj priporočate? Ali se lahko za provokacijo alergije v bolnišnici sam zmeniš, ali mora dat pediatrinja napotnico?
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 12.9.2008 12:57:42
|
|
|
|
špelin@
|
Naty*, prosi za napotnico za alergologa, potem se pa v Trbovljah naroči k alergologinji (ki je tudi predstojnica pediatričnega oddelka bolnišnice v Trb.). Kožni test za alergijo je simpl ko pasulj, narejen v nekaj minutah, škoda zapravljat čas in nekaj na pamet poskušat, če lahko na skrajno preprost način izveš, na čem si. Na izvide krvnega testa se pa kakšen teden, dva pač počaka. Sama sem tako storila in zdaj vem, da mali nima alergije na KM
|
|
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 12.9.2008 13:40:24
|
|
|
|
Naty*
|
O špelin@ kaj bi brez tebe ! Ja baje so čakalne vrste na debelem rtiču do enega mesca, upam, da bo v trbovljah kej hitreje. Ampak baje mnogim ne pokaže alergije tud če obstaja, zato me skrbi. No sicer bomo pa vidli po nekaj dneh moje diete. Super za Gregorja, da ni alergije ! Js si pa po eni strani želim, da je... še vseen bolš, kot pa da bi blo še kaj hujšega ... ker je ful bogi že neki časa. Zato se tud nič kej na hroščke ne javljam. No drži se, pa se kej beremo .
|
|
RE: pravokacija alergije na mleko 12.9.2008 14:54:50
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty* O špelin@ kaj bi brez tebe ! Ja baje so čakalne vrste na debelem rtiču do enega mesca, upam, da bo v trbovljah kej hitreje. Ampak baje mnogim ne pokaže alergije tud če obstaja, zato me skrbi. No sicer bomo pa vidli po nekaj dneh moje diete. Super za Gregorja, da ni alergije ! Js si pa po eni strani želim, da je... še vseen bolš, kot pa da bi blo še kaj hujšega ... ker je ful bogi že neki časa. Zato se tud nič kej na hroščke ne javljam. No drži se, pa se kej beremo . Bogi Žan Se mi srce trga, ker vem, kako zna biti hudo V Trbovljah dajejo datume za čez 2 tedna - če si tečen in se fajn zjokaš (sploh pri tako majhnih ), te pa vzamejo prej No, jaz sem dobila napotnico na torek in sem najprej klicala ter dobila datum čez 2 tedna, potem pa sva se z kar odločila in odpeljala direkt tja še isti dan (alergološka ambulanta je vsak torek pop. in sredo dop.). In so nas kar vzeli takoj Hja, kožni test res ni 100%, krvni pa je bistveno bolj zanesljiv. za tvojega malega sončka.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Energijske pijačeMichonne RRAli svojim otrokom do 10 let dovolite piti energijske pijače?Da (
30%)
Ne (
65%)
Občasno (
5%)
Število vseh glasov: 20Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!