|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pravni nasvet
19.9.2007 11:19:23   
Anonimen
Punce se opravicujem, ker sem anonimna. Pri tej temi se bolje pocutim, če je tako.

Potrebovala pa bi namreč nasvet, kaj narediti v zvezi z odpovedjo v službi.

Od mene zahtevajo sporazumno odpoved. Ker bi tudi jaz rada šla iz tega podjetja mi svetujte, če jim predlagam, naj ukinejo delovno mesto ali pa enostavno preimenujejo me lahko odpustijo kot višek je res?
In meni pripadajio potem tudi pravice do nadomestila plače, ker pri sporazumni odpovedi mi ne, je tako?

Če pa mi katera lahko res kaj več svetuje, pa se bom javila na ZS.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pravni nasvet
19.9.2007 11:23:17   
Anonimen
Od mene zahtevajo sporazumno odpoved.

Tega ne delaj, ker nimaš pravic potem na zavodu. Lahko ukinejo delovno mesto ali kaj drugega, samo sporazumne jim jim ne dajaj.

Zakaj pa bi oni radi, da daš sporazumno?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2007 11:41:02   
Anonimen
Tega ne delaj, ker nimaš pravic potem na zavodu. Lahko ukinejo delovno mesto ali kaj drugega, samo sporazumne jim jim ne dajaj.

Zakaj pa bi oni radi, da daš sporazumno?

Ker ne želim sodelovati pri zadevah s katerimi se ne strinjam in so nezakonite.

A če ukinejo delovno mesto imajo zaradi tega kakršne koli težave? Saj lahko zadevo verjetno dela nekdo drug oz. zaposlijo nekoga drugega, vendar dajo delovnemu mestu drugačen naziv kajne?
Če pa se bojijo tožbe, jim pa lahko tudi podpišem, da se strinjam z ukinitvijo in da jih ne bom tožila. Bi to šlo, če jim predlagam?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2007 12:18:33   
Nika v službi
Kolikor vem, interno lahko ukinejo določeno delovno mesto, prilagoditi je pač potrebno sistemizacijo in še nekatere podakte podjetja.

Eksterno pa je potrebno seveda vsak višek (odpuščanje, ki ni tretirano kot sporazumno) upravičiti, torej napisati vzrok in obrazložitev v odločbo.

Delodajalci se logično izogibajo vseh odpovedi, ki niso sporazumne. Če imaš že drugo službo, jaz ne bi preveč komplicirala in bi pač čimprej popokala kovčke. Če je pa nimaš, potem pač sporazumna odpoved ni najboljša opcija, ker ti nadomestilo na Zavodu ne bo pripadalo.

Pomembno je, v kolikšni meri je v interesu delodajalca, da se te "znebijo". Če je interes visok in ti nimaš druge nagledane službe, vztrajaj, da pač sporazumno ne greš. Kar naj ti dajo odpoved, pa še razložijo naj, zakaj. Predvidevam, da imaš zaposlitev za nedoločen čas...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2007 14:22:06   
Anonimen
Ne podpisuj ničesar. Karkoli dobiš, pojdi do odvetnika, da ti kompletno pregleda vsre člene, ki so seveda ponavadi premalo opisani.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2007 14:43:59   
tikatoka
Če hočeš, da ti na zavodu pripadajo pravice in bi rada odšla od tam, potem naj ti naredijo pogodbo za določen čas, recimo da ti poteče konec meseca, tako ti ostanejo pravice zavoda, ampak od delodajalca ne dobiš nobene odpravnine.

Pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2007 14:45:13   
Balerina
Delodajalec naj pač tvoje delo prerazporedni na že obstoječa in na novo delovno mesto. Ima pa tudi on težave s tvojo odpostitvijo če si ti noseča ali na porodniški. Saj si v tem primeru zavarovana in te brez sporazuma ne more odpustiti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2007 15:31:58   
Tia27
Jst ne bi dala v takem primeru sporazumne odpovedi, naj oni uredijo kakor vejo in znajo,ker če boš to podpisala izgubiš pravice,tko al tko boš brez službe končno ne?Zato glej sebi v prid,lp

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2007 16:58:10   
Anonimen
Če hočeš, da ti na zavodu pripadajo pravice in bi rada odšla od tam, potem naj ti naredijo pogodbo za določen čas,

sem zaposlena za nedoločen čas.
a lahko spremenijo pogodbo iz določenega v nedoločen čas?

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.9.2007 17:03:08   
Anonimen
Zakaj ne greš na bolniško in si ta čas poiščeš novo službo?
Ker se mi zdi, da samo tavaš v nemogoče.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2007 8:05:56   
Nika v službi
Ne, tako preprosto pa ne gre, da bi šla kar iz nedoločenega v določen čas. Mora biti kar konkreten razlog.

Bolniška je lahko samo 30 dni, kasneje jo bo težko dobila. Razen če izigrava in pride za dan dva nazaj delat in potem spet na bolniško. Ampak tega ne priporočam, ker lahko faše kako disciplinsko ali pa komisijo na dom....

Po moje je najbolje, da bi se pomenila z vodstvom in našla neko skupno sprejemljivo rešitev.

Nisi nič povedala, če imaš kakšno alternativno službo? To je zelo pomemben podatek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?