Anonimen
|
Za mesec december sem našla račune iz Špara, Eurospina in mesnice ter ribarnice. Skupni znesek je 218 evrov. Vmes smo bili še ene dvakrat na tržnici in 1x v Mullerju. Tako, da verjetno nekje med 200 in 300 evri na mesec za 4-člansko družino. Ne bom rekla, da hodim ravno po akcijah, ampak povečini kopujem tisto, kar imamo radi in menimo, da je dobro. In kaj je navadno v našem vozičku: paket mleka, sir, mozarela, skuta, kisla smetana, smetana za kuhanje, 5 kg moke (otrobe dobim v mlinu), kakšna semena za kruh, kvas, 2 l coca cole ali Cockte, pivo, paprika, paradižnik, bučke, malancani, por, beli fižol tetovec, korenček, čaj, tortilje, kava, kuhan ali pečen pršut ter piščančja prsa ter svinsjko ribico. Jajca in krompir dobim pri mojih doma. V eurospinu 1x na dva meseca nabavim polnozrnate testenine, tune, jogurt, mascarpone, piškote za tiramisu, prašek in čistila, ješprenjček in rjavi fižol ter hrano za mačka, kakav, krekerje.. Enkrat na 2-3 mesece kupim v Sparu 2 kg govejega stegna, ki mi ga zmeljejo ter 2 kg piščančjih prsi in nato pripravim za v zmrzovalnik. V ribarnico gremo navadno ob petkih, tako da je vikend vedno več ali manj ribji. V trgovino vedno grem sama, še raje pa pošljem moža, ker je potem v vozičku definitivno samo to kar sem napisala. Sladkarij in čipsov ter podobih prigrizkov ne kopujemo, če manj kakšnih posebnih blagovnih znamk. Pa sadja je vedno dovolj, navadno kar je v sezoni aktualno.
|