|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: povprečni mesečni stroški hrane
22.1.2008 8:30:50   
mojsoncek
Od 200 do 300 € na mesec za tri. To vkljucuje hrano, cistila in kozmetiko - tudi plenice.

p.s. ce katera ve se za kaksen Eurospin, kjer imajo polnozrnate testenine, naj mi javi. Ker na Fernetice pa ne bi hodila po pasto user posted image .

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.1.2008 20:49:58   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

Tako, da verjetno nekje med 200  in 300 evri na mesec za 4-člansko družino. 

Oprosti, moram te vprašat, ker se mi zdi neverjetno, da lahko z 200euri preživiš familijo, ne verjamem, da lahko kupiš na teden zgolj za 50eur, kar je tudi v evrospinu ena sama vrečka, ravno danes sem bila tam, ker so pač najcenejši, btw v postojni nisem opazila polnozrnatih testenin.....za jesti za 4člane za 7 dni....ne, ena vrečka razdeljeno na 4 ljudi, ali tudi če vzameš zgolj moko, pa da prideta dve vrečki, to razdeljeno na 7 dni....ne, ni mogoče....ali vsak dan doma kuhaš, ali jeste zgolj v šoli, službi, vrtcu, pa tisto seveda ni všteto v ta račun? Ali kdaj jeste še kje drugje kot doma karkoli (beri malico pri babici, kosilo ob nedeljah pri stari mami....), ali kakšno stvar dobiš od tvojih ali njegovih razen jajc (pol prašiča, reči za v skrinjo, sok, marmelade, mleko...). Če ješ doma vsak dan kuhano kosilo, pa če ješ še večerjo, ali malico, pri 4. članih ta znesek ni realen. A veš, jaz tudi ne kupim ne čipsa, ne cukrov, ne plastenk, ne nič takega....vendar pa porabimo 4 šteke mleka na mesec minimalno, ali pa toliko kupimo pri kmetu, da o kruhu ne govorim, pa ostalih izdelkih, od praškov, wc papirja, pasje hrane, zajčje hrane, mil, detergentov, sadja, zelenjave, mesa, kakšen cajtng vmes, pa kaj od tistega, kar se razbije, pa še kako cunjo vmes, ker so pač v supermarketih najcenejše, ... pod 100eur na osebo človek težko pride skozi. Tudi če pogledaš ostale odgovore, je temu kar realno tako po moje. Pa dvomim, da vsi zapravljajo kar v ti dni, ker večina nima za zapravljat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
22.1.2008 21:15:54   
Anonimen
Dobra tema, da človek malo razmisli kolko zapravi. Pa še naš primer. Smo tričlanska družina z dojenčkom. Ker pa nam po plačilu najemnine in stroškov, položnic ostane od 200 do 300 eur za čist vse ostalo - bencin, hrana, čistila pa ves "luksuz" moram že vnaprej precej dobro preračunati kolko bomo na mesec zapravili za kaj.
Za hrano 20 eur na teden - to je pol cca 80 eur pa včasih kupiš tudi kaj več, tako, da sem preračunala 100 eur. Je pa pri nas drugače, ker moj je v službi toplo malico in doma pol ne kuham vsak dan kosila. Sama pa se tudi malo pretihotapim k tašči na kosilo, da le prišparamouser posted image . Meso mi na srečo da mama, ker imajo doma kmetijo in tu zelo veliko prišparamo. Sadja ne kupujemo, ker je ful drago, raje počakam na sezono pa ga dobim spet od mame. Tudi krompir mi da mama - to je recimo zelo velik prihranek, da dobim dosti še doma pri nas.
Za plenice 3-4 pakete na mesec recimo Lidlovih- to je 32 eur, robčke tudi kupim tam, ko so v akciji pa kupim takrat malo več.
Praške kupujem v večjih količinah tako, da imam za nekaj časa, prav tako vsa čistila...večje se bolj splača pa še dlje imaš.
V glavnem pridemo sigurno na 200 eur, saj kar nekaj zapravimo tudi za prevoz, ko se vozimo k mojim staršem domov, ki niso tako blizu doma. Tistih 100 eur kolko pa ostane pa je za izredne stroške. Ampak sama vedno naredim tabelo in imam not prihodke in odhodke, predvidene in nepredvidene, tako, da smo sigurni, da bomo prišli skozi mesec. Pač naš primer je takšen, ker je samo en zaposlen, verjamem pa, da vsem ni treba tako šparati, saj nam bo tudi enkrat bolje šlo, ko bom v službi tudi sama.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
22.1.2008 22:22:44   
Nika v službi
4 odrasli + 2,5 leten otrok, kupujemo skoraj izključno pri Najboljšem sosedu, družinska M Pika. Zadnja položnica, ki smo jo poravnali pred nekaj dnevi, je znašala nekaj čez 850€. Računi se tudi sicer gibljejo med 700 - 1.000€. Kupujemo pa vse po spisku. Dobesedno (ker imamo spisek). Stroške tudi redno spremljamo že več kot 10 let.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.1.2008 23:31:40   
Anonimen
Oprosti, moram te vprašat, ker se mi zdi neverjetno, da lahko z 200euri preživiš familijo, ne verjamem, da lahko kupiš na teden zgolj za 50eur, kar je tudi v evrospinu ena sama vrečka, ravno danes sem bila tam, ker so pač najcenejši, btw v postojni nisem opazila polnozrnatih testenin.....za jesti za 4člane za 7 dni....ne, ena vrečka razdeljeno na 4 ljudi, ali tudi če vzameš zgolj moko, pa da prideta dve vrečki, to razdeljeno na 7 dni....ne, ni mogoče....ali vsak dan doma kuhaš, ali jeste zgolj v šoli, službi, vrtcu, pa tisto seveda ni všteto v ta račun? Ali kdaj jeste še kje drugje kot doma karkoli (beri malico pri babici, kosilo ob nedeljah pri stari mami....), ali kakšno stvar dobiš od tvojih ali njegovih razen jajc (pol prašiča, reči za v skrinjo, sok, marmelade, mleko...). Če ješ doma vsak dan kuhano kosilo, pa če ješ še večerjo, ali malico, pri 4. članih ta znesek ni realen. A veš, jaz tudi ne kupim ne čipsa, ne cukrov, ne plastenk, ne nič takega....vendar pa porabimo 4 šteke mleka na mesec minimalno, ali pa toliko kupimo pri kmetu, da o kruhu ne govorim, pa ostalih izdelkih, od praškov, wc papirja, pasje hrane, zajčje hrane, mil, detergentov, sadja, zelenjave, mesa, kakšen cajtng vmes, pa kaj od tistega, kar se razbije, pa še kako cunjo vmes, ker so pač v supermarketih najcenejše, ... pod 100eur na osebo človek težko pride skozi. Tudi če pogledaš ostale odgovore, je temu kar realno tako po moje. Pa dvomim, da vsi zapravljajo kar v ti dni, ker večina nima za zapravljat.

Gina res ne pretiravam, sem šla prej še enkrat pregledat  račune za december in mojga pobarala, če se še kaj spomni, da smo kaj nabavljali pa res ni... Jemo pa vedno, recimo v 99 % doma... V službi ne jaz, ne moj ne hodiva na malico, če pa že, pa zelo, zelo redko... Pri nas v službi smo navajene tako, da enkrat ena nekaj skuha (testenine, ričet, fižolova juhica, poleti solate), drugič druga in potem pogrejemo v mikrovalovki .
Od staršev razen navedenega večinoma ne vzamem nič drugega, prašiča nočem, ker ga enostavno ne marava preveč, tako da se doma ne branim krvavic pa svinjske ribice (ampak saj veš vsak user posted image  ima samo eno user posted image user posted image user posted image ), krvavice smo pa zadnjič pojedli zadnje, ampak mislim, da so mi jih letos prinesli enih 6, krompirja sem letos dobila eno vrečko (navadno trgovinsko), več  ga doma tudi nočem vzeti, ker je pri nas doma vreča krmpirja toliko vredna kot po moje en cel prašič... 

Sem pa opazila, da pri nas povečini jemo in kuhamo " drugačno" hrano, kot opažam pri postih "kaj bomo kuhali danes". Sedaj zimskem času smo zelo veliko na t.i. jedeh na žlico... ričet, jota, segedin, kislo in sladko zelje, takšne in drugačne zelenjavne juhice, prebranci, pasulji, testenine, včasih kakšna mehiška varinta, meso pa povečini samo tistega, ki ga imamo res radi in v takšni količini, da nikoli ne ostane. Od mesa jemo svinjske ribice, piščančje fileje, včasih kakšno perutko, ter vedno nabavim za ene 2-3 mesece tudi govejega stegna, ki mi ga zmeljejo. Nikoli pa ne kopujem mesa, ki je že zapakiran.  Nikoli ne  kupujemo pripravljene hrane, a la kakšnih konzerv, razen tune.

Recimo za jutri sem skuhala prebranec  (bo za 2 dni) in zraven bo "šiptarski burek".  Porabila sem 4 čebule, 1 kg fižola, kanček olja in nekaj malega začimb. Fižol tetovec Sparov je 0,54 eurov, čebula je bila kg tudi okoli  0,50 eura, skuta za burek 1,12 eura, (jajce imam od domauser posted image ), testo bom naredila sama (je pa itak četrt  kile moke in malo soli ter olja) = cca. 2,30, če pa bi kupila Etino konzervo prebranca pa bi bila le ta toliko in to za 1 osebo.  Kruh pečem doma.  Za malico so jogurti ali sadje, za večerjo pa naredim kakšen mlečni riž ali pa gris, starejši gremo največkrat za večerjo spat user posted image , mala pa vedno nekaj poje.

Je pa res, da pri nas na krožniku nikoli ne ostaja NIČ, stran ne mečemo nič, kolikor se skuha, toliko se poje (razen, če mi moj prismodi ričet user posted image ). To pa zato, ker sem bila tega navajena od doma, čeprav vidim, da recimo mlajši brat tega že več ne upošteva in lepo pušča na krožniku.... Držimo se tudi tega, da se, če se leda, ne prenajedamo... 
Morda res zgleda neumno, ampak osebno mislim, da mi vseeno jemo zdravo in dovolj, pa tudi ne slabo. Recimo naša božična večerja bi bila morda za koga skromna, ampak zame odlična in povsem zadosti. Kupila sem 1 velik lososov file, zraven krompirjeve kroglice pečene v pečici, jurčke na žaru ter pečen por v belem vinu. Sladica pa pa torta iz črne čokolade s sladoledom...
user posted image

Za kozmetiko smo pa res čisto "out". Pri milih in šamponih ne kompliciramo kaj posebej in  tudi ne kupujemo na zalogo, ali pa da bi imeli v kopalnici tisoč in eno stvar, vsako porabljeno do polovice ali še to ne.  Kupujemo milo in šampone. Za mali dve od Mustele. Kakšnih posebnih negovalnih variant pač ne uporabljamo, razen suhega olivnega olja od Kancilje in za mali dve mleko od Mustele. Deodoranta imava po mojem že par let isto znamko, jaz pa cca. 3x letno kupim še maskaro, tekoče Lorealov puder, črtalo za ustnice ter 2 senčili  za veke, ter 1x na leto kakšne senčilo za lica oziroma kroglice... Parfume, pa ponavadi res dobim za kakšno darilo...

Zunaj ne jemo, če pa že potem pa recimo ene 2x na leto, je pa res, da je takrat znesek kar lep..

Skratka za nas je ta znesek realen in dejanski. Pa ne vem, zakaj bi ne bil. Se spomnim, celo OŠ sem hodila v "štacuno" samo po kruh, kakšen jogurt in "kislo vodo", kakor smo Radenski rekli na Dolenjskem. Starši so 1x mesečno nabavljali t.i. "fasengo", ki se je navadno domov prinesla v kartonasti škatli, ki je bila velika za približno tretjino današnjih nakupovalnih vozičkov.

Po drugi strani, pa nevem, zakaj bi morali mi trošiti za hrano, če morajo ljudje preživeti z delavsko plačo (490, evrov) s tem, da imajo še položnice, kakšne kredite, stroške za oblačila, itd...

Ob vseh teh debatah zadnjih dni opažam, da je najhuje to, da s(m)o postali potrošniška družba. Je pa ena velika razlika. Jaz svojemu otroku mirno rečem, ko mi pred TV  ob poplavi reklam nabija: "mami jst bi tudi to imela. tudi to bi imela, tudi to bi imela.", "Daj umiri se tega ne potrebuješ, to je brezveze..." Nekdo, ki pa ima dohodke za osnovno preživetje, pa ga verjetno besede oziroma "prazne" želje otroka zelo prizadanejo, ker ve da mu njegovih "želja" ne bo mogel izpolniti, čeprav jih ob predpostavki, da finančnih možnosti nima omejenih, prav tako ne bi kupil.

No naša najmlajša user posted image   je še samo pri meni, tko da smo v bistvu 3, ampak vseeno.

< Sporočilo je popravil Miša99 -- 22.1.2008 23:36:13 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
22.1.2008 23:35:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

Je pa res, da pri nas na krožniku nikoli ne ostaja NIČ, stran ne mečemo nič, kolikor se skuha, toliko se poje (razen, če mi moj prismodi ričet user posted image ).

Enako. Razen da ne smodimo ričeta user posted image .

To mi je največji greh, da se hrana meče stran.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
22.1.2008 23:45:53   
Anuška79
Pri nas smo štirje: dva odrasla, štiriletnik in dojenčica. Na mesec za hrano, praške, osnovno kozmetiko porabimo cca. 250 - 300 evrov. Imamo pa isti sistem kot Miša99.

V bistvu grem enkrat mesečno v trgovino in nabavim materiala za cel mesec, sproti kupujemo le kako sadje in svežo zelenjavo. Dobimo pa od žlahte free krompir.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
22.1.2008 23:46:54   
Anonimen
No, zdaj pa že skoraj moram komentirat tole, kar je napisala Miša, ampak to samo zato, ker take ljudi pa dejansko občudujem. Jst bi z 200€ na mesec namreč gladko crknla.
Obroki, kakršne je opisala Miša, so zame španska vas. Pa ne, da jih ne bi marala - daleč od tega. Še prste si obliznem al pa krožnik kt kkšn pes, ko dobim nanj ričet al pa kkšno fajn čorbo z zelenjavo in suhim mesom, ampak poudarek je pa na DOBIM. Jst tega nikol ne skuham. OK, 1x na sezono nardim eno čorbo, ampak ne tkole, kukr Miša, ampak uzamem uno vrečko Fant-a (za gulaš i paprikaš user posted image ), pa zmrznjeno, narezano in pred-kuhano zelenjavo, pa pakirane hrenovke narežem notr in kupm un vakumsko pakiran kuhan krompir. Ja, klinc, kr smejte se, ampak men je stanje pr šporgetu ena taaaka velika zguba cajta, da je kr joj. In pol pač žremo, kar žremo. Manj cajta kuhamo, siti smo glih tko, kva je zdravo in kva ne, je itak dolga štorija - ja, zapravmo pa več. Dostava pizze na dom, pa McDonald's, pa vn it jest (usaj u Sparovo restavracijo, če ne kej drucga), pa sendvič na Petrolu kupt za na šiht, ne pa doma nardit, predn grem od doma, pa plastenko vode z okusom tut na pumpi, namest pol ure pred tem u Sparu, pa take bedne fore mam. Vem, da iz čiste lenobe, ampak tko sm se tekom lajfa pač navadla in zdej je, kar je. Ne rečem - z veseljem bi se odvadla mojga umetnga pireja iz vrečke in čuftov iz konzerve, ampak nej mi pol kdo namest tega da veselje do kuhanja. Uzamem prec. Ne spomnm se, kdaj sm nazadnje kuhala al pa pekla un ta normaln krompir. Zrezk? Ja, lohk, piščančji al pa puranov, ampak paniran, zmrznjen in pakiran - za 3 minute u olje. Solata? Mam vrt, ampak ne hvala - kupm spucano, narezano in pakirano. Učash clo uno, k ma use prelive že gor, u plastični škatlci. Kruh? Narezan in pakiran. In kr naprej kupujemo ene čipse, pa čokolade, pa en extra drag kofe, pa raznorazne jogurte in namaze (bio in rio in pio in use ostalo -io). Odkar mamo euro, še nism pršla iz štacune, da vrečka šare ne bi bla usaj 20€. Da na tak način prehranjevanja ne kupm nč normalnga, je pa pol cena itak jasna.

Ampak še kr vztrajam, da je to pač cena za to, da mam več cajta zase, za dedca, za mularijo in za vse ostale gluposti, s katerimi si polepšam lajf.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
22.1.2008 23:54:06   
Anonimen
Ampak še kr vztrajam, da je to pač cena za to, da mam več cajta zase, za dedca, za mularijo in za vse ostale gluposti, s katerimi si polepšam lajf.

No Karnisa pol pa enkrat povabljena men na ričet, ampak jaz se imam tud fajn, če doma skuham - mi ni pol treba letat po štacunah...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
22.1.2008 23:57:00   
Anonimen
Sej zastopm to, Miša, zato mi je tolk fajn. Tut pr tašči extremno rada jem, ampak ne bom pa nikol razumela, kako lahko doma dela rezance, če so pa u štacuni po par centov. Jst sm za take stvari lena do amena. Rajš, kt da sama kuham, dam za taxi in se h komu odpeljem na kosilo. Sam ti si mau daleč za taxi. Je cenejš, če kupm že narjen ričet. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
22.1.2008 23:58:41   
Anonimen
Sam ti si mau daleč za taxi. Je cenejš, če kupm že narjen ričet.

Čak, čak kaj vaši taksiji vozijo sam po centru, ali grejo tudi enih 7 km ven, ali kako?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
22.1.2008 23:59:05   
Anonimen
Grejo, kamr hočš, sam, da jim plačaš. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
23.1.2008 0:02:06   
Anuška79

MI smo tut pred časom marsikaj, kar zdaj sama naredim, kupili (gobova omakca, omaka za testenine, sojini in drugi polpeti, njoki ipd.) pa imam zdaj občutek, da smo več skupaj in imam več časa za mulčka. Kruh mi speče avtomat, piškote, svaljke, rogljičke delava skupaj z malim in imamo dobro hrano za malo denarja pa še fino se imamo. Zelenjavo ponavadi tudi reževa skupaj z malim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
23.1.2008 0:03:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anuška79
Zelenjavo ponavadi tudi reževa skupaj z malim.

Pri mojih otrocih to niti pod razno ne pride v poštev. Za njiju noži niso za rezanje hrane, ampak vsega ostalega. Torej preventivno kupujemo vse že narezano. user posted image

(odgovor članu Anuška79)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
23.1.2008 0:08:19   
Anuška79
S tistim ta plastičnim nima dost šans, da kaj napačneg zreže. Sploh pa v takih momentih velja pri nas poostren režim kontrole. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
23.1.2008 0:10:16   
Anonimen
Pr nas je ceu cajt poostren nadzor nad usem, pa še ne pomaga! user posted image

(odgovor članu Anuška79)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
23.1.2008 0:14:33   
Anonimen
Pr nas je ceu cajt poostren nadzor nad usem, pa še ne pomaga!
IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
23.1.2008 12:03:01   
Nika v službi
Darja Kos, blizu mi je tole, kar si napisala, zelo blizu. Čeprav imamo to srečo, da nam kuha moja mama, sicer bi bilo naše prehranjevanje približno tako kot vaše.

Nisem gospodinjski tip, grem raje ven na kosilo, kot da bi doma kaj pacala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
23.1.2008 15:34:06   
Barbs
Dva odrasla, ena najstnica , desetletnica, mali otrok, ogromen pes, scrkljana mačka + priskledna sosedova mačka,  - hrana (vsa), praški (+ mehčalec + vanish + karkoli pač potrebno) , kozmetika (vsa, vsak svoje potrebe)--cca 1000 EUR na mesec. Včasih malo manj, včasih 100 ali več evrov več.

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
23.1.2008 18:38:26   
Gina
Aha, miša, če rečeš, da zapravite 300eur za tri osebe, potem je to čisto v mejah normale. 100 po osebi, ajd, če je tudi malo manj kot 100, se da, če si skromen. To se mi zdi sprejemljivo. 200 za 4 pa ne, sploh ne 4 večje. A veš, mi ne kupujemo nobenih igrač skoraj, morda za rojstni dan kakšno, pa za novo leto, pa od kozmetike zgolj najnujnejše, pa v bistvu zelo podobno, kot si opisala. In strinjam se, da nekateri kupujejo kr neki, v tri dni, če imajo dovolj denarja. Drugače je pa tako, da razlika med nami in vami je v tem, da jaz ne maram jedi na žlico, razen segedina in golaža, tako da jemo take obroke, da nam paše - to je zihr dražje. Pa imam tudi neko fobijo, namreč skrbi me, da bi zmanjkalo hrane, zato je skuham obvezno malo preveč, ki navadno konča pri našem psu. Samo ne govorimo zdaj o gorah hrane, ampak ne glede na to so ostanki. Sicer pa ne zapravljamo v tri dni, da bi moralo priti do take razlike v ceni hrane.

btw, tvoj božični jedilnik mi je zbudil apetituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?