|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povečan otroški dodatek
3.9.2010 20:13:49   
TDTP
Mene pa zanima sledeče: Kolegica je izpisala sina v juliju in avgustu iz vrtca in sedaj je prvošolček, pa so se ji dokladi dvignili za 20%, jaz pa sem svojega imela tudi čez počitnice v vrtcu in je tudi sedaj prvošolček! Ali sem tudi jaz opravičena do povišanja otroškega dodatka? Moja svetovalka mi je rekla, da če bi bil prej v domačem varstvu ja, tako pa ne, ker je bil v vrtcu! Ali je to res? Dela mogoče katera za otroške doklade na socialnem, da bi sigurno vedela?lp in hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povečan otroški dodatek
3.9.2010 20:15:42   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: TDTP
Kolegica je izpisala sina v juliju in avgustu iz vrtca in sedaj je prvošolček, pa so se ji dokladi dvignili za 20%

Če že, potem ima za 20% višji otroški dodatek samo za julij in avgust. Avgusta bi morala oddati novo vlogo, da bi od septembra dalje spet dobivala "normalen" znesek. Če je ni oz. če je ne bo in bo do konca veljavnosti odločbe (čeprav naj odločba ne bi veljala dalj, kakor do 31.08.2010) vlekla 20% višji otroški dodatek, ji bodo pač ob naslednji odločbi trgali oz. toliko časa ne bo dobila nič, dokler ne bo pokrila razlike.

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.9.2010 20:17:11   
aischa1
Ja to je res če imaš otroka doma in ni upisan v vtrec ti pripada 20% več drugače ne.

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.9.2010 20:29:42   
Anonimen
Za koliko se otroški znižajo če je otrok v vrtcuuser posted image
Zanima me še ,če katera ve zakaj so nižji,ko gre otrok v vrtecuser posted image

(odgovor članu aischa1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.9.2010 20:31:02   
Kerensa*
Saj se ne znižajo, če je otrok v vrtcu. V tem primeru dobi osnovni znesek, npr. 100€. Če pa ni v vrtcu, pa se poviša na 120€.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.9.2010 8:33:06   
TDTP
hvala vsem za odgovore!lp

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2010 7:33:14   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: žabica2
Zanima me še ,... zakaj so nižji,ko gre otrok v vrtecuser posted image

Zato, ker država (in občina) že sofinancirata ceno vrtca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2010 17:50:59   
Kerensa*
Petea... otroški dodatek se ne zniža, ko gre otrok v vrtec. Znesek ostane enak - ob predpostavki, da so tudi dohodki staršev enaki (in premoženje). Že res, da gre oboje, otroški dodatek in sofinanciranje vrtca, iz državnega proračuna, vendar je to dvoje povezano samo v situaciji, ko otrok ni v vrtcu po 1. letu starosti. Če ga po 1. letu daš v vrtec, je otrok za proračun pač večji strošek, če pa ti proračun razbremeniš s tem, da otroka ne daš v vrtec, pa te država "nagradi" z 20% višjim otroškim dodatkom. "Kaznujejo" te pa ne z nižjim. Otrok od rojstva do 1. leta starosti namreč ne dobiva 20% višjega otroškega dodatka in to zato ne, ker prej niti ne more v vrtec in ker se smatra, da je mati z njim doma v vsakem primeru (zaposlena ali ne).

100€ je pač 100€ in nič drugače - iz 100-tih € lahko nastane 120€ samo, če je otrok starejši od enega leta in ni v vrtcu. Da bi pa iz 100-tih € nastalo manj, kakor 100€, je pa možno samo v primeru, da se staršema zviša dohodek (ali premoženje).

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.9.2010 13:17:10   
nananaja
Mene pa zanima, od kdaj je potrebno ob vstopu v vrtec ponovno oddati vlogo.
Namreč decembra oz. januarja, ko smo oddajali prejšnjo vlogo, nam je rekla, da samo sporočimo spremembo, na podlagi katere se samo odšteje dodanih 20%. Sedaj pa so mi sporočili, da moram vlogo napisat na novo. Takrat sem razumela, da odločba do januarja ostane stara, potem pa ponovno vložim odločbo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.9.2010 13:22:06   
Kerensa*
Novo vlogo naj bi se oddalo v mesecu pred mesecem vstopa v vrtec, zato, da nova odločba začne veljati z mesecem vstopa v vrtec.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.9.2010 13:40:49   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
Mene pa zanima, od kdaj je potrebno ob vstopu v vrtec ponovno oddati vlogo.
Namreč decembra oz. januarja, ko smo oddajali prejšnjo vlogo, nam je rekla, da samo sporočimo spremembo, na podlagi katere se samo odšteje dodanih 20%. Sedaj pa so mi sporočili, da moram vlogo napisat na novo. Takrat sem razumela, da odločba do januarja ostane stara, potem pa ponovno vložim odločbo.

To je tako, da tisti, ki oddajo vlogo jan, feb in mar, dajo podatke o dohodku iz predpreteklega leta, zato rabijo zdaj za izdajo nove odločbe tudi nove podatke o lanskem dohodku. Tisti, ki so oddali vlogo pozneje (od aprila dalje), pa lahko samo javijo spremembo, ker CSD že ima podatke o lanskem prihodku in lahko brez nove vloge izda novo odločbo. V vsakem primeru (ali oddaš novo vlogo ali samo javiš spremembo) pa se izda nova odločba, ki razveljavi staro, kar pomeni, da potem vsako leto oddajaš vlogo avgusta (oziroma zdaj če si to zamudila, bo to september) in ne več januarja, kot si prej, ker bo ta nova odločba spet veljala 1 leto.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.9.2010 12:18:33   
nananaja
No, saj sem ramišljala, da najbrž zato, ker so se upoštevali dohodki predpreteklega leta.
Ampak meni je delavka na CSD rekla, da v primeru vstopa v vrtec 1.septembra se nam pravica do izjemne višine OD s 1.oktobrom, zato moramo do konca septembra oddati novo vlogo. Pa tudi na straneh ministrstva sem brala, da se sprememba upošteva s prvim dnem naslednjega meseca od meseca, ko je sprememba nastala. Torej se vloga na novo odda septembra in ne avgusta, kot ste ene zapisale.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......