zmajaz -> RE: povečan otroški dodatek (8.9.2010 13:40:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Mene pa zanima, od kdaj je potrebno ob vstopu v vrtec ponovno oddati vlogo. Namreč decembra oz. januarja, ko smo oddajali prejšnjo vlogo, nam je rekla, da samo sporočimo spremembo, na podlagi katere se samo odšteje dodanih 20%. Sedaj pa so mi sporočili, da moram vlogo napisat na novo. Takrat sem razumela, da odločba do januarja ostane stara, potem pa ponovno vložim odločbo. To je tako, da tisti, ki oddajo vlogo jan, feb in mar, dajo podatke o dohodku iz predpreteklega leta, zato rabijo zdaj za izdajo nove odločbe tudi nove podatke o lanskem dohodku. Tisti, ki so oddali vlogo pozneje (od aprila dalje), pa lahko samo javijo spremembo, ker CSD že ima podatke o lanskem prihodku in lahko brez nove vloge izda novo odločbo. V vsakem primeru (ali oddaš novo vlogo ali samo javiš spremembo) pa se izda nova odločba, ki razveljavi staro, kar pomeni, da potem vsako leto oddajaš vlogo avgusta (oziroma zdaj če si to zamudila, bo to september) in ne več januarja, kot si prej, ker bo ta nova odločba spet veljala 1 leto.
|
|
|
|