petja
|
Mi smo leteli, ko je tamala imela dobra 2 meseca. Sicer le 1,5h, samo nas je potem čakala še pot z avtom ... V glavnem, na avionu moraš imeti otroka v naročju, ker nima svojega sedeža. Pri vzletu in pristanku imaš navezanega nase (na svoj pas; ti dajo nek nastavek - itak ti vse stevardesa pokaže). Meni je tamala celo pot prespala. Pa srečo smo imeli, da je bil avion skoraj prazen, tako da bi jo lahko dala v lupino in z njo na sedež zraven mene. Ampak je tako lepo spala, da je nisem dala iz naročja. Pri vzletanju in pristajanju mi ni bilo treba dojiti, pa je s tamalo vse OK. Tamalo sva do aviona peljala z vozičkom, potem pa voziček dala med ročno prtljago, ki jo pospravijo v avion, lupinico pa sva nesla na avion s sabo. Jaz mislim, da se preveč sekiraš, bodi čim bolj sproščena (zaradi mleka). Če te pa skrbi, pa daj prekuhano vodo v termovko, pa vzami s sabo Aptamil (pakiranja po 100g) - za vsak slučaj. Ti pa predlagam, da če letite iz Brnika, da gre mož prej na letališče (zakaj bi ti z otrokom bila toliko prej na letališču) in on čekira vse 3, ti pa prideš za njim. Mi smo tako naredili in midve s tamalo sva na Brnik prišle cca 20 min pred letom - pa ni bilo panike. Pa mož naj se poskuša zmeniti, da vam čekirajo vse lete do konca, pa da vam naredijo tako, da imate kakšen sedež zraven sebe frej - seveda če je mogoče. Na čezoceanskih letih pa mislim, da družine z dojenčkom dobijo posebne sedeže, kjer je pred njimi neka "posteljica". Ti mogoče predlagam, da pokliči na Adrio oz. kakšno agencijo (tja, kjer ste kupovali karte), pa ti bodo vse razložili. Meni so na Adriinem centru povedali, kako je s prtljago, pa z vozičkom ... Pa res ne komplicirat, z otrokom je kar lahko potovati. Pa itak so stevardese do mamic ful prijazne, pa ti bodo pomagale. Imej še kakšne igračke s sabo, mogoče kaj več za oblečt (mene je na čezoceanskih letih vedno zeblo), itak se pa lahko sprehajaš gor in dol po avionu, če bo nuja. Boš videla, vse bo brez problemov!