potovanje z dojenčkom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mamca75 -> potovanje z dojenčkom (30.3.2006 19:07:27)

Ko se bomo čez tri tedne odpravili na pot, bo naš sinek star 5 mesecev. Gremo z letalom- okrog 11 ur vožnje. Na topli otok. Zanima me, če imate kakšne izkušnje s poletom, če je otrok zraven, na kaj naj bom pozorna in kaj storiti v primeru,če mi zaradi napora zmanjka mleka.V dilemi sem, če naj preventivno v teh tednih prej preizkusim kakšno adaptirano mleko, ali delam paniko brezveze. Ni poskusil še nobene druge hrane ali pijače, razen mojega  mleka. Pa tudi drugi nasveti v zvezi s potovanjem bi mi prišli zelo prav. Hvala




ona -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 19:26:43)

Jaz ti lahko samo odgovorim,da smo pred leti potovali z letalom v Dubrovnik in je sedela zraven nas mamica z dojenčkom,je bil pa star ene 3 mesece in ni bilo problema,je spal celo vožnjo!je pa res,da je let trajal cca eno uro,tako,da za tako dolgo pot ti ne znam svetovat!Upam,da se najde katera s takšno izkušnjo,ker tudi mene zanima kako se obnese?




mamca75 -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 19:40:11)

Zgleda, da sprašujem vedno takšne stvari, ki nikogar ne zanimajo... upam, da bo vse v redu, samo to me malo žre... Poznam kar nekaj parov, ki so takole potovali, z bebico, sam so vsi zdravniki, pa nimam glih njihove samozavesti kar se tega tiče... menda pa je treba dojit ob vzletu in pristanku zaradi pritiska...če katero zanima.




mamca75 -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 19:42:52)

Hvala. Ja, menda je lahko tudi tako, če imaš srečo.




simona2 -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 20:02:32)

No jaz nimam prav odgovora zate vendar sem veliko potovala pred nosečnostjo in zlasti na poti v ZDA (iz Zuricha v Atlanto je tudi trajal let 11 ur in so bili gor dojenčki, pani bilo hudega)  ali Kanado vedno videla veliko dojenčkov, ki so bili ponavadi pridni in nikoli ni bilo kakšnih posebnih težav, vsaj kolikor se spomnim.

No tudi mi gremo čez 2 meseca, ko bomo stari 09 mesecev v Bruselj, je pa prpoblem da ne dojim več, prav tako pa moja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne pije po flaški, tako da me je malo strah zaradi pritiska. Zato te prosim, da posreduješ svojo izkušnjo, ko se vrneš, tako da bomo vedeli tudi ostali.

Pa "sori" ker ti ne moremo bolj pomagat. 




petja -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 20:08:40)

Mi smo leteli, ko je tamala imela dobra 2 meseca. Sicer le 1,5h, samo nas je potem čakala še pot z avtom ...

V glavnem, na avionu moraš imeti otroka v naročju, ker nima svojega sedeža. Pri vzletu in pristanku imaš navezanega nase (na svoj pas; ti dajo nek nastavek - itak ti vse stevardesa pokaže). Meni je tamala celo pot prespala. Pa srečo smo imeli, da je bil avion skoraj prazen, tako da bi jo lahko dala v lupino in z njo na sedež zraven mene. Ampak je tako lepo spala, da je nisem dala iz naročja. Pri vzletanju in pristajanju mi ni bilo treba dojiti, pa je s tamalo vse OK.

Tamalo sva do aviona peljala z vozičkom, potem pa voziček dala med ročno prtljago, ki jo pospravijo v avion, lupinico pa sva nesla na avion s sabo.

Jaz mislim, da se preveč sekiraš, bodi čim bolj sproščena (zaradi mleka). Če te pa skrbi, pa daj prekuhano vodo v termovko, pa vzami s sabo Aptamil (pakiranja po 100g) - za vsak slučaj.

Ti pa predlagam, da če letite iz Brnika, da gre mož prej na letališče (zakaj bi ti z otrokom bila toliko prej na letališču) in on čekira vse 3, ti pa prideš za njim. Mi smo tako naredili in midve s tamalo sva na Brnik prišle cca 20 min pred letom - pa ni bilo panike. Pa mož naj se poskuša zmeniti, da vam čekirajo vse lete do konca, pa da vam naredijo tako, da imate kakšen sedež zraven sebe frej - seveda če je mogoče.

Na čezoceanskih letih pa mislim, da družine z dojenčkom dobijo posebne sedeže, kjer je pred njimi neka "posteljica".

Ti mogoče predlagam, da pokliči na Adrio oz. kakšno agencijo (tja, kjer ste kupovali karte), pa ti bodo vse razložili. Meni so na Adriinem centru povedali, kako je s prtljago, pa z vozičkom ...

Pa res ne komplicirat, z otrokom je kar lahko potovati. Pa itak so stevardese do mamic ful prijazne, pa ti bodo pomagale. Imej še kakšne igračke s sabo, mogoče kaj več za oblečt (mene je na čezoceanskih letih vedno zeblo), itak se pa lahko sprehajaš gor in dol po avionu, če bo nuja.

Boš videla, vse bo brez problemov!





petja -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 20:28:59)

Aja, še to: previjaš lahko na stranišču - previjalna se potegne iz stene čez WC školjko. Na letališčih imaš pa itak v straniščih tudi previjalne mize, ponekod tudi posebej sobe za dojenje.

Pa predlagam ti, da na avion vzameš hrano in pijačo za sebe. Stevardese imajo namreč urnik, kdaj morajo streči hrano in pijačo. Predvsem za pit si vzemi - da boš imela dovolj mleka. Pa še zrak je avionu bolj slab, boš verjetno žejna.




simona2 -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 20:49:25)

Kolikor sem jaz videla na čezoceanskih letih dobiš sedeže ob prehodu oziroma v prvi vrsti v naslednji pasaži, tako da nimaš nikogar pred seboj in imaš več prostora. Previjalna je pa tako ali tako na Wc-ju, ki je ponavadi tik ob prehodih.




Mina78 -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 21:21:47)

Še naša izkušnja.
Prešnji teden smo se vrnili z letalom iz Berlina. Naša biba je stara sicer 7 mesecev, tako da poleg dojenja je tudi ostalo hrano, vendar se še veliko dojiva. Glede dojenja niti na letališču, niti na letalu nisva imeli težav. Sva se pač podojile, ko je bila lačna in je bil čas za to. Veliko pij, pa ne bi smelo biti težav.

Kot so ti že druge povedale, lahko otroka na letalu previješ v WCju.

Midva sva Niko imela v vozičku do letala (razen na carini moraš dati voziček čez rentgen), voziček pa sva oddala pred letalom, da so ga naložili.

Na čekiranju sva prosila na pre-boarding, kar pomeni, da se na letalo vkrcaš pred ostalimi potniki (da se ne gužvaš v letalo). Če ti na letališču sami ne dajo PB, potem prosi zanj.

Na vzletu in pristanku moraš imeti otroka pripetega nase z dodatnim pasom. Meni so svetovali pri vzletu in pristanku naj otroka ali dojim, ali mu dam flaško ali pa dudo. Se je mala odločila za dudo. Glede na to, da je zelo radovedna punca, je celo pot nazaj prebedela, čebljala in plezala po nama.

Res, da je do Berlina samo uro in pol, vendar me je bilo kljub temu malo strah, kako bomo zvozili. Pa je Nika tako uživala, da bi šla še takoj enkrat. Ko pa sva ji na letalu kupila še medvedka, potem pa veselju ni bilo konca.

Uživajte na počitnicah!




rija -> RE: potovanje z dojenčkom (30.3.2006 21:21:53)

Mamca, obvezno, če potujete z agencijo, moraš naprej povedati, da ti rezervirajo tja in nazaj sedeže ob prehodu ali čisto naprej, tako, da imaš več prostora za otroka ali da ti celo obesijo posteljico. Mi smo že sedaj rezervirali take sedeže v agenciji, pa potujemo šele septembra.

Pa še to, kar so ti povedale že pred mano: otroka res obleci malo bolje, ker je na letalih vedno hudičevo hladno. Jaz sem se že naučila, da tudi če letim v največji vročini, imam vedno dolge hlače, nogavice in jopico.

Drugače pa se ne sekiraj. Upam,da bom enakega mnenja septembra tudi zase[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamca75 -> RE: potovanje z dojenčkom (31.3.2006 10:53:38)

hvala vam!!! Upam, da bo vse v redu. javim, ko se vrnemo.lp




viv_ -> RE: potovanje z dojenčkom (31.3.2006 10:55:59)

Mi smo bili na siciliji (stara leto in 8 mesecev) in na Malti (stara leto in 10 mesecev). Poglej slikice v albumu.




Anonimen -> RE: potovanje z dojenčkom (4.4.2006 21:30:52)

in ne pozabi ti OGROMNO piti, ker na letalu že itak zelo dehidriraš

med vzletom in pristankom je za dojenčka najbolje, da ga dojiš, ker tako on izenačuje pritisk v ušesih

mi potujemo vsak mesec in je vedno vse ok; vsi dojenčki zaspijo, ko letalo prižge motorje, nad oblaki pa tudi ni nikogar slišat [sm=9nebesa.gif]

vsekakor pa užvajte v toplih krajih !!!




Anonimen -> RE: potovanje z dojenčkom (22.4.2006 20:07:19)

jaz sem se  z  nasim Lukijem tok namatrala,da ti iskrenpo priporocam da prosis v agenciji da ti probajo poiskat avion z koskom,tako se bos vsaj malo spocila.
midva sva letela 3ure in sem ga imela v narocju-katastrofa,roke so mi odpadle pa se zivci  so mi sli.zelo tezko potovanje...
z melkom pa nisem imela nobenih problemov,Luka je normalno jedel in mleka je bilo dovolj.

upam da boste vi imeli lepso izkusnjo...

pa VELIKO SRECE!!!!!




Stran: [1]