Freya88
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja hehe, freya, saj veš: obstajata dve vrsti ljudi: taki, ki sproti spraznijo, kar imajo v zmrzovalniku in taki, ki non stop kuhajo in se jim v zmrzovalniku samo nabirajo stvari in morajo potem načrtno spraznit zadevo . Verjetno si že ugotovila, v katero kategorijo spadam . Pa imamo tudi mi eno posodo lazanje v zmrzovalniku in čaka na enkrat, ko se mi ne bo dalo kuhat (in bom to vedela 1 dan prej, da se normalno odtaja - jo je tako veliko lažje in hitreje pogret - da je povsod enakomerno topla). Ampak sem vmes že naredila še eno lazanjo . Pa še ta problem je, da moram naredit lazanjo (ali karkoli drugega) vedno po drugem receptu... Samo mi imamo 92 literski zmrzovalnik, kjer mora bit not obvezno: - v zg. predalu: 2x listnato testo, vse vrste jagodičevja (jagode, maline, brusnice, borovnice, zdaj tudi robidnice (smo jih prinesli iz morja)) in ledene kocke, pa seveda limonina lupinica, če slučajno zmanjka, pa zmrznjena kultura za mlečni kefir in za palčkov kruh, pa kak kvas,... -> kot lahko bereš, je poln - v sr. predalu: zmrznjena zelenjava (špinača, grah, korzua, mešana zelenjava, stročji fižol,...) gobe, sladoled (vsaj en čokoladni, vsaj en eksotični, vsaj en sorbet,...), juhica za pogret, kadar ni časa, trenutno not kraljuje tudi ta ena lazanja, pa komaj čakam, da se je znebim, da bom lahko dala not kruhke, da mamo, kadar se mi ne da pečt ->kot vidiš je preveč poln za vse, kar bi rada dala not - v spodnjem predalu, ki je manjši, pa so ribe, meso, gobe, lignji, še več zelenjave, če ni toliko ostalega,... ->tudi vedno poln. So pa res moje sanje, da enkrat, ko bom velika, bom imela dovolj veliko stanovanje, da bomo imeli eno zmrzovalno omaro, kjer bo en predal samo z narejenimi stvarmi: pita, ki jo samo še v peč vržeš, že razvaljana pica, ki jo samo še obložiš, že narejena lazanja, ki jo samo pogreješ, vedno polna vreča kruhkov in raznih rogljičkov, ki jih samo spečeš in imaš svež kruhek - ali pa taki, samo za pogret, itd... Samo naš zmrzovalnik vsega tega še ne podpira... Hja... sem ze ugotovila ja:) In presodila, da naslednjic ko se selim, se bom v tvojo blizino:D Namrec se vedno se nisem spravila nad tisto ribjo, spinacno lazanjo za katero si mi dala recept...!:) Pa tako se mi jo lusta... pa tako se ne morem spravit zraven... grr! Tako da se selim v blizino, in ko bo na vratih pozvonila blondinka z lepim kroznik na katerem bo recept, bom to jaz... ki bo kot soseda prisla po hrano (seveda tisto ki bo napisana na receptu):D Drugace pa ja, mi smo imeli skrinjo taveliko... dokler ni prislo do kurtslusa... in imamo sedaj samo tiste tini-mini tri predalcke pod hladilnikom:/ Zivot....!:D
|