posoda za narastke (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


nadka30 -> posoda za narastke (16.10.2010 11:19:24)

Pozdravljeni mogoče bom postavila neumno vprašanje ampak resnično me zanima katera posoda za narastek oz. lazanje se vam zdi najboljša in kje ste jo kupile?
hvala za odgovore[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]







pelin -> RE: posoda za narastke (16.10.2010 12:40:23)

jaz vse skupaj pripravljam najraje v jenski posodi, katerih imam celo goro različnih oblik....nekaj sva jih dobila za poročno darilo davnega leta...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image],kakšne tri pa sem sama kupila v  Mercatorju in v  Mercurju...Jaz rada pečem v teh posodah, ker se mi zdi jed pripravljena v njih okusna, hitro gotova, dolgo ostane topla, pa še lepo je za videt ( dam ponavadi jenski pekač z jedjo  kar na mizo). Po svoje so mi všeč tudi glineni pekači, vendar se za moje pojme predolgo ogrevajo, pa tudi zelo težki so za prenašanje okrog in jemanje iz pečice....




mini86 -> RE: posoda za narastke (16.10.2010 14:57:49)

tud v navadnem protvanu bo jed okusna..




stonogae -> RE: posoda za narastke (16.10.2010 15:09:30)

Jaz uporabljam glinene posode, v velikosti porcije kupljene v Mercatorju. Pustim, da se malo ohladi in kar v teh posodicah postrežem. Kupila pa sem še lesene podstavke v Merkurju, da lahko postavim na mizo.




onka -> RE: posoda za narastke (16.10.2010 22:44:05)

Visok pekač iz Hoferja, alugus, nekaj takega. Imela pa sem tudi jensko posodo, ki je prav tako zelo uporabna. Kakor prodajajo, bi lahko imel za vsako jed posebej pekač.





ronja -> RE: posoda za narastke (17.10.2010 13:35:23)

Keramična z glazuro ali pa steklena iz jena stekla. Obe vrsti sta fajn. Najnajboljša je bila pa ena svinjsko draga, čisto črna, dobi se jo v Lesnini. Nisem je sama kupila, ampak sem jo dobila za rd od tašče (sem jo pa večkrat gledala na brdu in se slinila, hehe - samo tašče takrat ni bilo zraven, je kar sama zadela v polno:). PO njej lahko tudi režeš in fotke so super, ker je črna in lepa je in nič se ne prime, čeprav ni teflonska, ampak neka posebna keramika. Samo mi jo je Ronja po nesreči razbila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] (sama sem kriva, kaj sem jo pa mela na njenem dosegu...)

V navadnem pekaču tudi lahko narediš, samo če narediš lazanjo v navadnem pekaču, jo boš imela za 10x, hehe. Lazanje so kar nasitne... Zadnjič sem naredila malo več lazanje in dala en jena pekač (oglata steklena posoda) kar v zmrzovalnik, da imamo za enkrat kosilo gotovo. Včeraj pa smo jedli lazanjo, ki sem jo tudi naredila en dan prej in smo jo tu pri dediju, samo pogreli. Posoda mu ostane, je pa tudi steklena, s pokrovom, kupljena je bila v Merkurju, verjetno je tudi jena steklo, nisem ziher, vsekakor se ne razbije takoj;).




ronja -> RE: posoda za narastke (17.10.2010 13:36:02)

Aja, teflonskih pa za narastke in lazanje ne priporočam, ker ne boš mogla rezat po njej - in lazanjo je hudičevo težko ven spravit, če ne smeš odrezat kosa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Freya88 -> RE: posoda za narastke (18.10.2010 13:17:13)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

V navadnem pekaču tudi lahko narediš, samo če narediš lazanjo v navadnem pekaču, jo boš imela za 10x, hehe. Lazanje so kar nasitne... Zadnjič sem naredila malo več lazanje in dala en jena pekač (oglata steklena posoda) kar v zmrzovalnik, da imamo za enkrat kosilo gotovo. Včeraj pa smo jedli lazanjo, ki sem jo tudi naredila en dan prej in smo jo tu pri dediju, samo pogreli. Posoda mu ostane, je pa tudi steklena, s pokrovom, kupljena je bila v Merkurju, verjetno je tudi jena steklo, nisem ziher, vsekakor se ne razbije takoj;).



In to dragi moji... je najlepsi del velikega pekaca za lazanjo! Ko se ti pac da delat, jo naredis... kar se poje, se... kar pa ne, pa zamrznes in jes ob dnevih, ko se ti ne da kuhat... beri: danes!!!:D Tako da ja, jaz jo delam v velikem pekacu, ce si se nisi prisla gor...:D




ronja -> RE: posoda za narastke (18.10.2010 14:18:28)

hehe, freya, saj veš: obstajata dve vrsti ljudi: taki, ki sproti spraznijo, kar imajo v zmrzovalniku in taki, ki non stop kuhajo in se jim v zmrzovalniku samo nabirajo stvari in morajo potem načrtno spraznit zadevo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Verjetno si že ugotovila, v katero kategorijo spadam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa imamo tudi mi eno posodo lazanje v zmrzovalniku in čaka na enkrat, ko se mi ne bo dalo kuhat (in bom to vedela 1 dan prej, da se normalno odtaja - jo je tako veliko lažje in hitreje pogret - da je povsod enakomerno topla). Ampak sem vmes že naredila še eno lazanjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Pa še ta problem je, da moram naredit lazanjo (ali karkoli drugega) vedno po drugem receptu...

Samo mi imamo 92 literski zmrzovalnik, kjer mora bit not obvezno:
- v zg. predalu: 2x listnato testo, vse vrste jagodičevja (jagode, maline, brusnice, borovnice, zdaj tudi robidnice (smo jih prinesli iz morja)) in ledene kocke, pa seveda limonina lupinica, če slučajno zmanjka, pa zmrznjena kultura za mlečni kefir in za palčkov kruh, pa kak kvas,... -> kot lahko bereš, je poln
- v sr. predalu: zmrznjena zelenjava (špinača, grah, korzua, mešana zelenjava, stročji fižol,...) gobe, sladoled (vsaj en čokoladni, vsaj en eksotični, vsaj en sorbet,...), juhica za pogret, kadar ni časa, trenutno not kraljuje tudi ta ena lazanja, pa komaj čakam, da se je znebim, da bom lahko dala not kruhke, da mamo, kadar se mi ne da pečt ->kot vidiš je preveč poln za vse, kar bi rada dala not
- v spodnjem predalu, ki je manjši, pa so ribe, meso, gobe, lignji, še več zelenjave, če ni toliko ostalega,... ->tudi vedno poln.

So pa res moje sanje, da enkrat, ko bom velika, bom imela dovolj veliko stanovanje, da bomo imeli eno zmrzovalno omaro, kjer bo en predal samo z narejenimi stvarmi: pita, ki jo samo še v peč vržeš, že razvaljana pica, ki jo samo še obložiš, že narejena lazanja, ki jo samo pogreješ, vedno polna vreča kruhkov in raznih rogljičkov, ki jih samo spečeš in imaš svež kruhek - ali pa taki, samo za pogret, itd... Samo naš zmrzovalnik vsega tega še ne podpira...




Freya88 -> RE: posoda za narastke (18.10.2010 14:27:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

hehe, freya, saj veš: obstajata dve vrsti ljudi: taki, ki sproti spraznijo, kar imajo v zmrzovalniku in taki, ki non stop kuhajo in se jim v zmrzovalniku samo nabirajo stvari in morajo potem načrtno spraznit zadevo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Verjetno si že ugotovila, v katero kategorijo spadam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Pa imamo tudi mi eno posodo lazanje v zmrzovalniku in čaka na enkrat, ko se mi ne bo dalo kuhat (in bom to vedela 1 dan prej, da se normalno odtaja - jo je tako veliko lažje in hitreje pogret - da je povsod enakomerno topla). Ampak sem vmes že naredila še eno lazanjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Pa še ta problem je, da moram naredit lazanjo (ali karkoli drugega) vedno po drugem receptu...

Samo mi imamo 92 literski zmrzovalnik, kjer mora bit not obvezno:
- v zg. predalu: 2x listnato testo, vse vrste jagodičevja (jagode, maline, brusnice, borovnice, zdaj tudi robidnice (smo jih prinesli iz morja)) in ledene kocke, pa seveda limonina lupinica, če slučajno zmanjka, pa zmrznjena kultura za mlečni kefir in za palčkov kruh, pa kak kvas,... -> kot lahko bereš, je poln
- v sr. predalu: zmrznjena zelenjava (špinača, grah, korzua, mešana zelenjava, stročji fižol,...) gobe, sladoled (vsaj en čokoladni, vsaj en eksotični, vsaj en sorbet,...), juhica za pogret, kadar ni časa, trenutno not kraljuje tudi ta ena lazanja, pa komaj čakam, da se je znebim, da bom lahko dala not kruhke, da mamo, kadar se mi ne da pečt ->kot vidiš je preveč poln za vse, kar bi rada dala not
- v spodnjem predalu, ki je manjši, pa so ribe, meso, gobe, lignji, še več zelenjave, če ni toliko ostalega,... ->tudi vedno poln.

So pa res moje sanje, da enkrat, ko bom velika, bom imela dovolj veliko stanovanje, da bomo imeli eno zmrzovalno omaro, kjer bo en predal samo z narejenimi stvarmi: pita, ki jo samo še v peč vržeš, že razvaljana pica, ki jo samo še obložiš, že narejena lazanja, ki jo samo pogreješ, vedno polna vreča kruhkov in raznih rogljičkov, ki jih samo spečeš in imaš svež kruhek - ali pa taki, samo za pogret, itd... Samo naš zmrzovalnik vsega tega še ne podpira...




Hja... sem ze ugotovila ja:)
In presodila, da naslednjic ko se selim, se bom v tvojo blizino:D Namrec se vedno se nisem spravila nad tisto ribjo, spinacno lazanjo za katero si mi dala recept...!:) Pa tako se mi jo lusta... pa tako se ne morem spravit zraven... grr!
Tako da se selim v blizino, in ko bo na vratih pozvonila blondinka z lepim kroznik na katerem bo recept, bom to jaz... ki bo kot soseda prisla po hrano (seveda tisto ki bo napisana na receptu):D

Drugace pa ja, mi smo imeli skrinjo taveliko... dokler ni prislo do kurtslusa... in imamo sedaj samo tiste tini-mini tri predalcke pod hladilnikom:/

Zivot....!:D




Felicita -> RE: posoda za narastke (20.10.2010 9:24:22)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


- v zg. predalu: 2x listnato testo, vse vrste jagodičevja (jagode, maline, brusnice, borovnice, zdaj tudi robidnice (smo jih prinesli iz morja)) in ledene kocke, pa seveda limonina lupinica, če slučajno zmanjka, pa zmrznjena kultura za mlečni kefir in za palčkov kruh, pa kak kvas,... -> kot lahko bereš, je poln
- v sr. predalu: zmrznjena zelenjava (špinača, grah, korzua, mešana zelenjava, stročji fižol,...) gobe, sladoled (vsaj en čokoladni, vsaj en eksotični, vsaj en sorbet,...), juhica za pogret, kadar ni časa, trenutno not kraljuje tudi ta ena lazanja, pa komaj čakam, da se je znebim, da bom lahko dala not kruhke, da mamo, kadar se mi ne da pečt ->kot vidiš je preveč poln za vse, kar bi rada dala not
- v spodnjem predalu, ki je manjši, pa so ribe, meso, gobe, lignji, še več zelenjave, če ni toliko ostalega,... ->tudi vedno poln.


tell me more, tell me more [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] samo zrnca v lonček in v zmrzovalnik al je kaka umetnost? in kako jo potem oživiš?

p.s.: velika zmrzovalna omara, se je, vsaj pri nas izkazala za precej zgrešeno zadevo... ker jo filaš in filaš in filaš in filaš... kam pa to pelje pa lahko sklepaš. ne glede na to kok velik zmrzovalnik maš, vedno bo poln [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

p.p.s.: mi pečemo lazanjo v 20x30 al kaj je že un 'klasičen' pekač. ostanek se poje naslednji dan al se pa zmrzne. nikol ni neki preveč no [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




špelin@ -> RE: posoda za narastke (20.10.2010 9:27:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
p.p.s.: mi pečemo lazanjo v 20x30 al kaj je že un 'klasičen' pekač. ostanek se poje naslednji dan al se pa zmrzne. nikol ni neki preveč no [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Enako. Moje jenske posode imajo poševne stene in pride ven eno skropucalo.
Jo bom ravno danes delala. Samo jaz si res želim tak lep keramičen pekač za lazanjo - Dedek Mraz, če bereš, hmmmmmmm [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





ronja -> RE: posoda za narastke (20.10.2010 11:00:19)

tell me more, tell me more user posted image samo zrnca v lonček in v zmrzovalnik al je kaka umetnost? in kako jo potem oživiš?


Zrnca daš v malo količino mleka (hladnega, iz hladilnika, da bo čim manjšiš šok) in v zmrzovalnik, ja. Nobene umetnosti. Jaz dam sicer v zip-lock vrečko, ker zasede manj dragocenega prostora kot pa lonček, ampak po želji. Oživiš tako, da počasi odtajaš (najprej v hladilnik in potem šele na sobno temperaturo). Pa navadno moraš po takem tretmaju ene 2x naredit kefir, da se spet vse uravnovesi in ima pravi okus. Tista dva pa lahko stran zabrišeš, če ti nista všeč.

Tudi jaz navadno naredim lazanjo v približno 20*30 pekaču. moram zmerit, nisem ziher, je pa to jena posoda taka. Stranice so čisto rahlo poševne, ravno toliko, da je lažje ven jemat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




ronja -> RE: posoda za narastke (20.10.2010 11:01:59)

ne glede na to kok velik zmrzovalnik maš, vedno bo poln

To mi je pa jasno, ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Čeprav so moje sanje, da bi imela en predal/polico pa vedno prazno -za vse tiste ledene torte in ostale reči, ki morajo na vodoravnem zmrznit (da se ne razlijejo seveda). Ker vse vrečke pri nas tako zložit, da sploh gre kaj not, je umetnost, vodoravno je pa že višek abstrakcije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




špelin@ -> RE: posoda za narastke (20.10.2010 11:17:25)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Tudi jaz navadno naredim lazanjo v približno 20*30 pekaču. moram zmerit, nisem ziher, je pa to jena posoda taka. Stranice so čisto rahlo poševne, ravno toliko, da je lažje ven jemat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Moja jenska posoda je ovalna in ima fajn poševne stranice, ni šans za lazanjo. Imela sem še tako fino okroglo jensko posodo s rahlo poševnimi stranicami, ki je bila krasna, ampak sem jo uspela razbit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




ronja -> RE: posoda za narastke (20.10.2010 13:00:17)

Hehe, jaz imam 4 jenske posode: eno okroglo s pokrovom, eno veliko ovalno za narastke in dve pravokotni, idealni za lazanjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Manjša je zdaj v zmrzovalniku, polna lazanje, ostale so pa "ready for action".




Stran: [1]