|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška in pripravništvo
25.10.2006 13:04:36   
tikka
Imam eno vprašanje in upam, da mi bo katera znala pomagati ali pa me vsaj pomiriti.

Moja situacija je sledeča: zanosila sem tik po začetku pripravništva, ki traja 10 mesecev in grem marca na porodniško, aprila imam rok, prav tako pa se mi aprila izteče pripravništvo (oz. bi se mi, če bi normalno delala). V službi sem povedala, reakcija šefa je bila ok, reakcija v kadrovski pa pod kritiko-v stilu zakaj nisem počakala in najprej končala pripravništva (nekako med vrsticami...) Zmenili smo se da mi pripravništvo prekinejo in da zaključim z izpitom in vsem ostalim ko se pač vrnem s porodniške. Do tu mi je vse jasno, ni pa mi jasno, kakšen je moj status med porodniško, glede na to da se podpisana pogodba-pripravništvo-zaposlitev za določen čas-izteče aprila. Ali sem upravičena do nadomestila ali ne? Na centru za socialo so mi sicer rekli, da njih zanima le, da sem ob nastopu porodniške zaposlena. A to res drži?

Na kadrovski mi ne znajo/nočejo/ne vejo povedati nič konkretnega, ker sem kao edinstven primer in bla bla, in da rabijo čas...

Mi zna katera od vas svetovati kaj in kako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška in pripravništvo
25.10.2006 15:14:32   
Anonimen
Dokler si v službi, si v službi, ko nastopiš v bolniško, se ti na ta dan prekine pripravništvo in ko začneš ponovno delati, nadaljuješ kjer si končala. Na CSD-ju imajo prav, važno da si zaposlena. Je pa res, da ko enkrat oddideš na bolniško in se potem vrneš delat in nato spet greš na bolniško, delaš preglavice delodajalcu glede plačilnih nalogov in status zaposlenega- pripravnik. Torej, ko oddideš na bolniško, se ne vrni nazaj na pripravniško mesto, dokler ne rodiš in končaš porodniškega dopusta.

(odgovor članu tikka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2006 15:36:47   
tikka
U bistvu ni vprašanje bolniška-to mi je jasno, da je potrebno nadoknadit, saj mi to piše v pogodbi. Mene zanima ali  mi s 15.04.07 ko se mi uradno izteče pogodba za pripravništvo, jaz bom pa že na porodniški pripada nadomestilo (povprečje 12 plač) do konca porodniške ali mi od preteka pogodbe pripada samo tisto povprečje.
Ali moram z delodajalcem podpisati kakšno pogodbo o mirovanju pripravništva?
Ali mi mora delodajalec podaljšati pogodbo za pripravništvo že z dnem ko mi le ta preteče?

Mogoče so zmedena vprašanja, ampak nikjer mi ne znajo nanje odgovoriti, jaz bi pa rada uredila tako da bo najbolje prav zame.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2006 15:41:35   
morskadeklica
Če se ne motim, ti nadomestilo pripada samo v primeru, če si bila zaposlena vsaj 12 mesecev, kar pa ti ob nastopu porodniške ne boš. Mislim, da boš upravičena do starševskega dodatka (okoli 40.000 sit).

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu tikka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.10.2006 8:30:48   
tikka
Jaz sem seznanjena s tem, da če nisi zaposlen za 12 mesecev, oz. nimaš 12 plač za povprečje ti za razliko vzamejo povprečno slovensko zajamčeno plačo. To pomeni v mojem primeru npr. 8 pripravniških plač + 4 zajamčene in iz tega povprečje.

Prosim popravite me, če imam napačno informacijo.

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.10.2006 22:13:49   
sazi
tikka, imaš prav
v tem primeru je pa zelo pomembno dejstvo, da moraš na dan nastopa porodniške nujno biti zaposlena
če nisi, pa velja odgovor od morskedeklice
torej, tikka, ti kar mirno na porodniško - jo boš dobila na način, kot si napisala
ne bodi pa razočarana, če se bo kljub tvojim 8-im mesecem dela v računu našlo le 7 plač in 5 zajamčenih, ker se gleda, katere plače so bile že izplačane do oddaje vloge - zato jo oddaj čim kasneje - jaz sem jo oddajala dober teden pred nastopom porodniške, ampak sem imela res vse papirje pripravljene in nič ni manjkalo
srečno

(odgovor članu tikka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.10.2006 10:44:47   
tikka
Sazi, hvala za nasvet. Bom upoštevala.user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?