tikka -> porodniška in pripravništvo (25.10.2006 13:04:36)
|
Imam eno vprašanje in upam, da mi bo katera znala pomagati ali pa me vsaj pomiriti. Moja situacija je sledeča: zanosila sem tik po začetku pripravništva, ki traja 10 mesecev in grem marca na porodniško, aprila imam rok, prav tako pa se mi aprila izteče pripravništvo (oz. bi se mi, če bi normalno delala). V službi sem povedala, reakcija šefa je bila ok, reakcija v kadrovski pa pod kritiko-v stilu zakaj nisem počakala in najprej končala pripravništva (nekako med vrsticami...) Zmenili smo se da mi pripravništvo prekinejo in da zaključim z izpitom in vsem ostalim ko se pač vrnem s porodniške. Do tu mi je vse jasno, ni pa mi jasno, kakšen je moj status med porodniško, glede na to da se podpisana pogodba-pripravništvo-zaposlitev za določen čas-izteče aprila. Ali sem upravičena do nadomestila ali ne? Na centru za socialo so mi sicer rekli, da njih zanima le, da sem ob nastopu porodniške zaposlena. A to res drži? Na kadrovski mi ne znajo/nočejo/ne vejo povedati nič konkretnega, ker sem kao edinstven primer in bla bla, in da rabijo čas... Mi zna katera od vas svetovati kaj in kako?
|
|
|
|