Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: porodniška po porodniški 22.12.2009 13:43:10
|
|
|
|
sabi
|
to ti pa svetujem da pokličeš center za socialno delo v tisti kraj kjer živiš, ker se mi zdi da je potrebno izpolnit nek obrazec. lp.
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 22.12.2009 13:52:10
|
|
|
|
livia
|
Mislim, da se šteje ta dohodek, ki ga prejemaš sedaj. Vseeno pa vprašaj na csd.
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 22.12.2009 13:54:10
|
|
|
|
emaa
|
se šteje, meni je šlo nekaj porodniških noter v izračun za to porodniško, je pač dohodek.
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 22.12.2009 17:29:34
|
|
|
|
zmajaz
|
Seveda se šteje - saj imaš med porodniško plačane vse prispevke, zato nima nobene veze, če se ti je pogodba o zaposlitvi vmes iztekla. Ampak - a te niso opozorili, da bi morala po izteku pogodbe o zaposlitvi priti na CSD, da te potem oni prijavijo na ZZZS - ker te delodajalec odjavi? (čeprav to gre sicer za zdravstveno zavarovanje)
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 22.12.2009 17:32:03 >
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 28.12.2009 21:24:59
|
|
|
|
katrinka
|
sem v podobni situaciji, sem na porodniski in sicer do konec junija 2010, pogodba o zaposlitvi za dolocen cas mi je potekla septembra in mi je niso podaljsali, tudi jaz nameravam imeti kmalu se enega otrocka ce bo uspelo, je pa res da ko mi potece porodniska imam samo 8 dni casa da se prijavim na zavod za zaposlovanje in tam mi pripada tudi nadomestilo, ko mi je potekla pogodba o zaposlitvi sem klicala na csd in se tam zmenila da sem od hcerke poslala roj.list in sva ovbezno zavarovani preko csd-ja... imam pa eno vprasanje - ali bi mi v casu nove porodniske tudi tekla delovna leta? ce se ne motim nadomestilo od zavoda spada tudi pod dohodek ker pravtako imas bruto, neto, placas prispevka...
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 28.12.2009 21:41:16
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka imam pa eno vprasanje - ali bi mi v casu nove porodniske tudi tekla delovna leta? ce se ne motim nadomestilo od zavoda spada tudi pod dohodek ker pravtako imas bruto, neto, placas prispevka... Ja - nadomestilo z zavoda je dohodek, ki se šteje za porodniško in če se ti nova porodniška začne, dokler še prejemaš to nadomestilo, potem ti tudi med novo porodniško dobivaš normalno starševsko nadomestilo in teče ti delovna doba. Če pa se ti tisti čas, ko prejemaš nadomestilo, izteče preden nastopiš novo porodniško in si na dan nastopa porodniškega dopusta brezposelna in brez nadomestila, potem se pa zadeve gledajo malo drugače, ker ti ne pripada porodniški dopust - potem bi dobila t.i. nadomestilo brez porodniškega dopusta, ki se računa kot 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec, ko si bila zaposlena v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge. V tem primeru ti tudi delovna doba ne teče, ampak samo pokojninska, se mi zdi - čeprav tole si sicer ne bi upala čisto 100% trditi - naj me kdo popravi, če se motim.
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 28.12.2009 21:54:55
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: katrinka imam pa eno vprasanje - ali bi mi v casu nove porodniske tudi tekla delovna leta? ce se ne motim nadomestilo od zavoda spada tudi pod dohodek ker pravtako imas bruto, neto, placas prispevka... Ja - nadomestilo z zavoda je dohodek, ki se šteje za porodniško in če se ti nova porodniška začne, dokler še prejemaš to nadomestilo, potem ti tudi med novo porodniško dobivaš normalno starševsko nadomestilo in teče ti delovna doba. Če pa se ti tisti čas, ko prejemaš nadomestilo, izteče preden nastopiš novo porodniško in si na dan nastopa porodniškega dopusta brezposelna in brez nadomestila, potem se pa zadeve gledajo malo drugače, ker ti ne pripada porodniški dopust - potem bi dobila t.i. nadomestilo brez porodniškega dopusta, ki se računa kot 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec, ko si bila zaposlena v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge. V tem primeru ti tudi delovna doba ne teče, ampak samo pokojninska, se mi zdi - čeprav tole si sicer ne bi upala čisto 100% trditi - naj me kdo popravi, če se motim. aha, to je pa dobro da vem...zelo zelo hvala se nekaj ce se mi porodniska konca konec junija 2010, pa mi pripadajo se trije meseci nadomestila od zavoda, kdaj bi torej morala jaz it na porodnisko septembra, oktobra...zdaj me je pa matematila izdala...hehe
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 28.12.2009 22:15:33
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja potem bi torej prejemala nadomestilo do konca septembra in do takrat bi torej že morala iti spet na porodniško.
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 28.12.2009 22:45:28
|
|
|
|
katrinka
|
torej pdp oktobra, en mesec prej pa porodniska ce torej sem do konca junija na porodniski, dobim za junij nakazano v mesecu juliju, avgust, september in oktober pa nadomestilo...
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 28.12.2009 23:36:25
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka torej pdp oktobra, en mesec prej pa porodniska Ja. IZVIRNO SPOROČILO: katrinka Če torej sem do konca junija na porodniski, dobim za junij nakazano v mesecu juliju, avgust, september in oktober pa nadomestilo... Tako je - ampak ne pozabi, da pomembno je, do kdaj ti pripada, ne kdaj dobiš dejansko nakazano.
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 29.12.2009 9:24:48
|
|
|
|
katrinka
|
dobro jutro, ja naceloma bi ze mogla biti noseca ali v kratkem to postati a ne...sicr sva zacela ze delat na tem...hehe najprej zelo hvala za vso pomoc...samo zakaj te drugace smatrajo ce imas prekinitev vmes...npr. da en mesec bi bila nezaposlena, za tisto del.dobo mi je cisto vseeno, ampak zakaj ne vzamejo zadnjih 12 mesecev...pac bi bil en mesec 0, malo pokvari povprecje a se vedno bolje kot 55% minimalne... a bi kaj spremenilo ce bi tekom vsega mela status studentke-izredne? pa se to - po mojih inf. in te bi morale drzati a raje preverim...imela sem pogodbo za dol.cas in delodajalec mi je ni podaljsal...na zavodu mi pripadajo trije meseci nadomestila - trije ker imam del.dobo do 5 let
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 29.12.2009 9:48:12
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka ...samo zakaj te drugace smatrajo ce imas prekinitev vmes...npr. da en mesec bi bila nezaposlena, za tisto del.dobo mi je cisto vseeno, ampak zakaj ne vzamejo zadnjih 12 mesecev...pac bi bil en mesec 0, malo pokvari povprecje a se vedno bolje kot 55% minimalne... Ja to je pač naša butasta zakonodaja - dejansko je nefer, da recimo ženska, ki je bila v zadnjem letu zaposlena prvih 8 mesecev, potem pa 4 mesece brezposelna, in ženska ki je bila prve 4 mesece brezposelna in je bila zaposlena zadnjih 8 mesecev pred nastopom porodniške, prejmeta povsem različno porodniško nadomestilo. Ampak kaj moremo - tako pač je. IZVIRNO SPOROČILO: katrinka a bi kaj spremenilo ce bi tekom vsega mela status studentke-izredne? Glede višine porodniškega nadomestila čisto nič - če hočeš dobiti normalno porodniško, kjer se gleda povprečje zadnjih 12 mesecev je pogoj, da si na dan nastopa porodniškega dopusta zaposlena oz. da vsaj prejemaš nadomestilo za brezposelnost - pa še vmes med koncem pogodbe in začetkom prejemanja tega nadomestila ne sme manjkati noben dan. IZVIRNO SPOROČILO: katrinka pa se to - po mojih inf. in te bi morale drzati a raje preverim...imela sem pogodbo za dol.cas in delodajalec mi je ni podaljsal...na zavodu mi pripadajo trije meseci nadomestila - trije ker imam del.dobo do 5 let Tako je - od 1 do 5 let delovne dobe ti pripadajo 3 meseci nadomestila.
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 29.12.2009 10:57:17
|
|
|
|
katrinka
|
ja res je nefer zakonodaja...in potem hočejo vecjo nataliteto...naj kaj konkretnega naredijo na tem podrocju...ceprav nimam otrok zaradi natalitete IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Glede višine porodniškega nadomestila čisto nič - če hočeš dobiti normalno porodniško, kjer se gleda povprečje zadnjih 12 mesecev je pogoj, da si na dan nastopa porodniškega dopusta zaposlena oz. da vsaj prejemaš nadomestilo za brezposelnost - pa še vmes med koncem pogodbe in začetkom prejemanja tega nadomestila ne sme manjkati noben dan. IZVIRNO SPOROČILO: katrinka pa se to - po mojih inf. in te bi morale drzati a raje preverim...imela sem pogodbo za dol.cas in delodajalec mi je ni podaljsal...na zavodu mi pripadajo trije meseci nadomestila - trije ker imam del.dobo do 5 let a je pri meni potem ok - 8.9. mi niso vec podaljsali pogodbe, na porodniski sem od konca junija do 28.6.2010 - potem imam 8 dni da se na zavod prijavim...a loh to naredim npr. 5.7.-tok da je v roku 8 dni al morm takoj nasledn dan ko mi potece porodniska
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 29.12.2009 15:53:23
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka a je pri meni potem ok - 8.9. mi niso vec podaljsali pogodbe, na porodniski sem od konca junija do 28.6.2010 - potem imam 8 dni da se na zavod prijavim...a loh to naredim npr. 5.7.-tok da je v roku 8 dni al morm takoj nasledn dan ko mi potece porodniska Lahko v roku 8 dni, ker ti v tem primeru itak začne pravica veljati za nazaj - od dneva, ko ti poteče dopust za nego in varstvo otroka dalje.
|
|
|
|
RE: porodniška po porodniški 29.12.2009 16:49:30
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: katrinka a je pri meni potem ok - 8.9. mi niso vec podaljsali pogodbe, na porodniski sem od konca junija do 28.6.2010 - potem imam 8 dni da se na zavod prijavim...a loh to naredim npr. 5.7.-tok da je v roku 8 dni al morm takoj nasledn dan ko mi potece porodniska Lahko v roku 8 dni, ker ti v tem primeru itak začne pravica veljati za nazaj - od dneva, ko ti poteče dopust za nego in varstvo otroka dalje. aha, ja mislim da sm pa zdaj res vse vprasala kar sem mislila...zdej bo sam otrocka treba kmal narest...hehe ZELO ZELO HVALA ZA POMOC IN PRIJAZNOST
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?