katrinka -> RE: porodniška po porodniški (28.12.2009 21:54:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: katrinka imam pa eno vprasanje - ali bi mi v casu nove porodniske tudi tekla delovna leta? ce se ne motim nadomestilo od zavoda spada tudi pod dohodek ker pravtako imas bruto, neto, placas prispevka... Ja - nadomestilo z zavoda je dohodek, ki se šteje za porodniško in če se ti nova porodniška začne, dokler še prejemaš to nadomestilo, potem ti tudi med novo porodniško dobivaš normalno starševsko nadomestilo in teče ti delovna doba. Če pa se ti tisti čas, ko prejemaš nadomestilo, izteče preden nastopiš novo porodniško in si na dan nastopa porodniškega dopusta brezposelna in brez nadomestila, potem se pa zadeve gledajo malo drugače, ker ti ne pripada porodniški dopust - potem bi dobila t.i. nadomestilo brez porodniškega dopusta, ki se računa kot 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec, ko si bila zaposlena v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge. V tem primeru ti tudi delovna doba ne teče, ampak samo pokojninska, se mi zdi - čeprav tole si sicer ne bi upala čisto 100% trditi - naj me kdo popravi, če se motim. aha, to je pa dobro da vem...zelo zelo hvala se nekaj ce se mi porodniska konca konec junija 2010, pa mi pripadajo se trije meseci nadomestila od zavoda, kdaj bi torej morala jaz it na porodnisko septembra, oktobra...zdaj me je pa matematila izdala...hehe
|
|
|
|