|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod z moškega vidika
15.12.2005 22:26:37   
Anonimen
pozdrav vsem.
je že po samem naslovu jasno kaj me zanima...

kako moški doživljate porod? vas je strah, se vam gnusi, vam je lepo....user posted image

že nakajkrat sem zasledila, da se moškim ženska kar malo zagnusi po porodu user posted image   a je to res user posted image se bojim tegauser posted image  moj si želi bit pri porodu ampak je nasploh reva( ne vem kako drugače naj se izrazim). bojim se, da bo porod potekal tako, da bom jaz njega tolažila, da naj zdrži, da ni nič hudegauser posted image  

a moški po porodu kaj drugače gledate na svoje partnerkeuser posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod z moškega vidika
15.12.2005 22:32:58   
ona
Ti bom odgovorila v imenu mojega dragega,kot on pravi.
On ne bi nikoli šel k porodu,ker se boji da bi se mu zagnosilo pol bit z mano.Je pa po naravi bolj delikaten za čistočo in take stvari.
Po drugi strani pa jaz ne bi nikoli hotela,da gre z mano,saj res ni prijetno vse skupaj.
Sem 2x rodila in vem kako zgleda!
Tako da če noče it ne ga silit!Če pa bi po vsej sili njega rada zraven naj bo tam na začetku in tik pred porodom naj zapusti porodno sobo.Provajta se nekako zmenit da bo obem prav.Pa srečno!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.12.2005 22:46:08   
Anonimen
hvala elis30.

problem je bolj v tem, da sem jaz v dvomih... ne vem, če je dobro, da je zraven, on pa si to želi. no, tudi jaz si želim, a ne bi rada, da zaradi tega drugače gleda nameuser posted image
ga kar dobro poznam. strah ga je krvi. kašen  mesec nazaj je moral v laboratorij na odvzem krvi in je paničaril bolj kot 5 kakšen letnik. poleg tega pa ne prenese, da nekdo drug "trpi".
se kar dosti pogovarjava o porodu. mi zatrjuje, da se mu ne bi zagnusila, da ga ne bi bilo strah, da bi čisto dobro prenesel... mislim da vsak drugače razmišlja oz. čuti ko se vse dejansko prične odvijat, a ni tako? user posted image

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.12.2005 23:07:32   
piščanc
sam porod traja bolj malo časa. partner je bolj v oporo tiste ure (no lahko kar pade ven), ko so popadki, ti pa ležiš na postelji. takrat ZELOO pomaga, da ti nekdo da pit, da masko, predihava, da roko, spne lase, gre po sestro.... pri samem porodu ga sploh ne potrebuješ, takrat imaš babice. krvi sploh ne vidi, ker je pri tvoji glavi oz. vidi to kar hoče.

videti otročka takoj po porodu in biti z njim prve tri ure je pa nekja tak lepega... da ti ostane vse življenje

moj je bil pri prvem porodu zraven in sem ga potrebovala 100%, ker so imele babice veliko dela in brez njega bi bila zelo boga - pit, maska, vložki, klicanje sester.... o njegovih občutkih se nisva niti pogovarjala, ker se je vse odvijalo okrog otroka. pri drugem je pa čuval prvo princesko. ampak je bila pa pri drugem skoz z mano babica in ga v bistvu nisem potrebovala, na koncu so bile še komplikacije, tako da sem bila vesela, da tega ni videl.

če želi, j super da gre s tabo v porodno, glede samega poroda se pa potem zmenita, saj to traja, popadkik mislim

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.12.2005 23:09:37   
pinkiponki
Glede prisotnosti partnerja pri porodu. Kot verjetno marsikatera, si tudi jst ne predstavljam, da ga ne bi bilo zraven. Rodila sm enkrat, samo sem rojevala 13 ur in ne vem kako bi jih preživela, če ne bi bilo zraven še njega. Seveda mu je bilo mučno, ko je gledal pa ni mogel pomagati, samo je pa ponosen, da sva to doživela skupaj. Pa tudi po porodu ni nič drugače gledal name s spolnega vidika, jst imam občutek in vem, da si me želi ravno tako, kot prej ali še bolj. Vesela pa sem, da me zaradi poroda še bolj ceni!
Jst ti svetujem, če si sam želi biti zraven, naj gre, ne bo vama žal, pač naj ne gleda dol, naj gleda tebe, pa potem vajinega samo vajinega dojenčka user posted image user posted image
Pa srečno

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.12.2005 23:12:06   
karmy
gledala stotinko na national geographic...uff mi je slabo ratal..to je porod v detajlih....rajš ne gledam ..drgač bo moj mali edinec...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.12.2005 23:28:27   
DrMr
... dvakrat bil zraven,... ne zaradi firbca, ampak zaradi pomoči partnerki,... prvič sem se počutil izredno nemočno in nesposobno, ker je v kriznih popadkih nisem znal dovolj pomiriti, me je pa ganilo, ko mi je drugi dan povedala, da si nikoli ne bom znal predstavljati kako sem ji bil v pomoč,... drugič pa je bil quicki, pa je bilo za oba veliko bolje... nisem pa takšen, da omedlim na kapljo krvi, niti me porod ni odvrnil ali bolj približal partnerki, ... če je kdo takšen naj si prizna, da je to bolehen, da takšen pač je in da je včasih bolje ostati za vrati... (je pa morda boljši v drugih dobrinah,... ali pa ne...) 

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.12.2005 23:34:27   
Joe
Halo!

Sem moški, bil zraven. Na kratko: dogodek je pomemben, moje moško doživetje nekaj srednega, če ga merim po vzhičenosti (osebno se bolj raznežim nad kakšno foro, ki jo dandanes počne mali Vasja), pomoč ženi pa je zelo cenjena. Groza me je bilo (in bi me še bilo, če bi ne bil hote pozabil) zvoka, ko so ženi prerezali presredek (ja, sliši se rez in krik, nisem pa ničesar videl - si pač pri glavu ob rojevanju), pa tudi popkovine ne bom več rezal, ker nisem doživel ničesar simbolnega, le spoznal sem, kako čvrsta in zategla je ta reč. Ženkica pravi, da ji je moja prisotnost in pomoč veliko pomenila. Jaz pa bi se zares neumno počutil čakajoč pred vrati. Ko sem imel med porodom malo dosti (oz. preveč :) ), sem rekel za kozarec vode, pa so me začeli pozorno opazovati in mi ponudili še stol. Pač, te prime in te mine.

Če me je dogodek kaj odvrnil od seksa z ženo ali če jo sedaj bolj cenim? Ne eno ne drugo.

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.12.2005 23:44:11   
tinica
moj je pa rekel, da tega ne bi za nič na svetu zamudil. Bil je zraven kar in mi je bil v veliko pomoč in seveda sedaj vsakemu pravi da mora biti nujno zraven pri porodu.
Aja še to, moj je takšna bolj nežna dušica, tam mu je šlo kar na jok ko je tamalega prvič držal v rokah in nikakor se mu ni mudilo domov.

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2005 23:46:47   
Anonimen
vsem hvala za odgovore!

a pri glavi moški stoji? sem mislila, da lahko tudi kaj vidi. to je dobro, mu bo dosti lažje. saj napejanje in kričanje nista tako grozni zadevi, ampak  tudi to ni enostavno poslušat. pa moj se je na kričanje že (skoraj) navadiluser posted image  
mu bom obvezno rekla naj si prebere kaj ste napisali.
kako pa izgledajo priprave partnerjev na porod? 

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2005 23:56:32   
DrMr
IZVIRNO SPOROČILO: suska

vsem hvala za odgovore!
...pa moj se je na kričanje že (skoraj) navadiluser posted image   

...potem pa lahko kar doma rodita... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2005 0:01:27   
Joe
Hej, stoji (ali sedi user posted image ) kjer pač hoče, toda ko se začne glavni del poroda, je na spodnji strani glave gužva. Zato te tam ne prenašajo radi. Pa tudi pomagati ne moreš nič s tistega mesta.

Tudi takrat, ko atleti mečejo kroglo, niso spredaj nihče drugi kot zgolj plačano osebje. user posted image

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
16.12.2005 0:06:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.12.2005 0:49:29   
morskadeklica
Moj je bil zraven. Rekel je, da je najbolj trpel, ker mi ni znal pomagat. Je bil pa za spremembo od drugih partnerjev pri iztisu otroka spredaj in je vse videl, ker sta bili obe babci pri meni in mi pritiskali na trebuh. K sreči nima slabega želodca.user posted image  
Najbolj pa so mi ostale v spominu besede enega prijatelja, ki je bil tudi zraven pri rojstvu svojega otroka dva meseca za mojim porodom. Ko sva prišla z mojim na hitro nazdravit novopečenemu, že rahlo okajenemu očku, je pred menoj padel na kolena in rekel: "ženske, svaka vam čast!"

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.12.2005 7:27:44   
kalbo
http://www.ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=94&kat=16&podkat=

Tole je moj vidik ženinega poroda. Da bi se mi pa zagnsila ob tem...daleč od tega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.12.2005 9:10:25   
hubi
Jaz bi zelo težko zdržala brez moža. user posted image Sestre pridejo in grejo, njega imaš pa zraven. Ne vem, kako bi šla na kahlo brez njegove pomoči, stvar bi izpadla zelo zanimivo user posted image user posted image . Mojemu se je najbolj zdelo, da je imel malega prvi v naročju, ker sem imela cr. Tega sploh ne more pozabit.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2005 9:15:16   
Anonimen

Prvic sem si zadevo ogledal zelo detaljno.. Malo je manjkalo, da mi zdravnik na koncu ni dal sivanko in nit v roke,.. in rekel, naj kar jaz zasijem.. Me je trikrat vprasal, ce lahko to kar mirno gledal..
Sem pa bil zejen.. in ker je ona rekla, da ne bo pila tistih kamilic.. sem jih jaz spil..  Potem pa jo vprasajo, ce je spila kapeljce za krcenje maternice user posted image user posted image  Kaksne kapeljce??user posted image Potem so ugotovili, da sem jih jaz spil... Od takrat imam manjsega.. user posted image user posted image
Pa dali so ji tisti slauf.. kisik, da se malo zbistri.. in ona diha skozi tisto cev.. in pride sestra pogleda cev.. se nasmeje in vprasa, ce je kaj boljs?? Pa pravi ona da je full boljs.. pol pa staknjeno cev nazaj natakne.. in pravi,da bo zdaj mogoce se bolje.. user posted image user posted image

Drugic, pa je mel skoraj 5 kg.. pa zanimivo.. je pa niso rezali.. Prvic pri 3,8 tocno eno kilo manj.. pa so jo rezali.. Heh user posted image
No tukaj pa sem samo eno luc unicu.. ker sem stikalo pokvaril.. pa so pol neke reklektorje namestil.. pa kaksne pol ure je mojega srcnega utripa na tistem listu.. namesto njenega.. in malo je bilo hujs kot prvic.. mogoce tudi zato, ker je bilo v Novem mestu, kjer so nekateri zdravniki cisti idioti, pijanci in mogoce bi bili dobri za telicke porojevat.. pa se tam bi jih krava stran brcnila..
Idiot Pavlin je bil dezuren takrat in ga moram se dobit enkrat, da mu povem svoje.. Nooo vsaj v eni stvari je popoln.. v svoji nestrokovnosti.. povrsnosti..

Ce kako drugace gledam na partnerico zdaj? Ja.. v bistvu na vse zenske.. So kar pogumne.. ni kej.. in vsaka cast, da to tko dobro zdrzijo..

Je rekla ena zenska enkrat po TV.. Ce bi moski morali roditi, bi bil splav zakrement.. Mislim, da ni cist nic falila... Bi imel trojne zascite in se kaj bi pogruntali.. Ma svet bi izumrl.. definitivno..

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2005 9:32:48   
daddy
   Sploh ne zastopim, KAJ bi se lahko gnusilo. Edino zelo se ti lahko zasmili, če trpi hude bolečine.
  Midva sva se vsakič precej smejala. Pri nobenem porodu ni spustila niti glaseka, sem pa dvakrat v sosednjih porodnih sobah slišal, kaj pomenijo kriki na porodni mizi in tisto je res kruto slišat. Tiste obe porodnice sta rojevali brez partnerjev, mogoče zato.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.12.2005 11:28:25   
Anonimen
Bravo, Tjazy, čestitke za vse tole.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
16.12.2005 11:38:28   
Sajo
Jest pa ne zastopm pussyev ki sem jim gnusi porod. Pa to je ja nekaj kar je tako naravnega in tako edinstvenega. Ja bil zraven prvič in kmalu bom drugič, tudi jaz sem si zadevo natančno ogledal, tudi posteljico ki jo je babca gnetla pa neki iskala, sem jo pol vprašu kaj je deelala, ja po naravi firbec, pa mi je povedala da je pregledovala da ni kaj notri ostalo. Porod sem videl od spredaj od zadaj od leve in desne in od zgoraj, spodaj se nisem hotel tlačit ker me je kar nekaj skupaj pa da se ne bi drenali. Ne vem mene ni ganilo nič edino kko je rekla če bom prerezal popkovino sem rekel da naj raje kar ona da ne bom kaj pokvaril (ja hitro kaj pokvarim). Sicer pa sem cel dopoldan preizkoval sobo, in nič mi ni uspelo pokvarituser posted image . sem pa najdu radio pa sem pol eno postajo naštimal pa za pit sem moji nosil pa brisal sem ji švic pa dihal sem kar naprej, ker je moja vse pozabila sem potem jaz dihal, pa preučeval sem uno napravo za popadke merit, sem jo mal preštelal ampak sem jo tud nazaJ zrihtal, (sem pol povedal da sem nekaj šuštral, da ne bi bili zaskrbljeni), sicer pa nič takega cel dopoldan potem pa 15 minut akcije, če je pussy pol naj gre takrat ven na kokakolo drugač je pa res porod nekaj čudovitega in tudi meni so prišle solze pa se nisem nič sramoval in tud sedaj se jih ne sramujem, ker so bile to solze sreče ko je tamala prijokala in sem jo PRVI ujčkal (takoj za babco).

Skratka če ne prenese krvi ali mučenja potem naj gre 15 minut prej ven, po porodu mislim da na njo ne gledam nič drugače tudi sexualno življenje se je vrnilo takoj ko je to zdravje dopuščalo, kar je razvidno tudi s tem da bova imela otroka z 13 mesečnim zamikom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.12.2005 12:35:35   
kalbo
No ne bom rekel, da me ni bilo strah, samo rojstva svojega sina nebi zamudil za nič na svetu. Da bi se mi gnusilo, zakaj, saj smo vsi na popolnoma enak način prišli na svet, na enkraten in edinstven način.
Ženo pa ljubim brezpogojno, to pomeni, da sva eno v vsaki situaciji dokler naju smrt ne loči, torej se mi nikakor in pod nobenim pogojem ne more gnusit.
Edino, kar je bilo zame težko pri porodu je to, da sem se počutil totalno nekoristnega, čeprav mi je rekla, da brez mene nebi šlo. Kot sem že v porodni zgodbi povedal: VSA ČAST ŽENSKAM!!!!

(odgovor članu Sajo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.12.2005 13:43:45   
fionaP
Ja Tjazy, tebi se je pa res dogajalouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.12.2005 19:12:23   
Primoza
Ne. Vsaj ne z omenjenega vidika gnusa.

Osebno sem bil ponosen nanjo, ker se je držala pri obeh kot levinja. Saj je znana po tem, da vedno, ko je treba  zbere pogum in hladnokrvno premaga vse težave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

anoreksija
ziuka

Ali poznaš bolezen anoreksija?

Da (97%)

Ne (3%)

Število vseh glasov: 106

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!