|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poporodna depresija
13.2.2010 9:07:52   
Anonimen
... kako jo prepoznati, kakšni so prvi znaki?

kako si lahko pomagam sama, če ugotovim da jo imam?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poporodna depresija
13.2.2010 11:50:19   
jaša2
sem že malo izven tega....jaz sem po porodu imela obdobje, ko nisem bla srečna tolk, kot bi mogla bit - glede na rojstvo bebike seveda. bla sn ful nezadovoljna s sabo, brez volje celi dan, tudi z dojenčkom nisem mela nekega groznega veselja (razen tej pa tej), kr neki prepir sn iskala s partnerjem al pa sn bla nekam odsotna.... saj ne vem, a je bla to poporodna depresija, ampak spominjalo me je nekak na to - glede na to, kar sem prebrala o tem.
jaz nisem šla k nobenemu zdravniku ali podobno - enostavno minilo je. pa malo si morš v glavi razčistit, partnerja opozorit na to, da ti lahko čimbolj pomaga. v glavnem, odkrito se je treba pogovarjat o tem.
drugače pa pojdi k osebnemu zdravniku, da ti svetuje naprej.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2010 10:44:23   
Anonimen
Če ti kaj pomaga so nam v MŠ rekli takole. Obstaja poporodna otožnost in poporodna depresija. Čez otožnost grejo skoraj vse nosečnice. Znaki so tesnoba, ranljivost, kr neki jokaš, težave s spanjem. Medtem ko pri depresiji so znaki nemoč, žalost, da obupaš nad vsem, najhuje pa je ko nimaš več volje do življenja. Nam je rekla, da če pride do zadnje faze, je treba na pogovor. 

(odgovor članu jaša2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2010 16:14:45   
rogljicek
moja mami je mela depresijo po 3. otroku. Se pa spomnim, da je bla nekako odsotna, je rekla, da ni cutila nobene prave povezanosti do novorojencka in ni imela neke zelje skrbet za dojencka. Ne vem kolko casa, ampak je mela ves cas vrocino, ki jo zaradi strahu se danes po 20 letih ne meri. Depresija je presla sama od sebe, saj se 20 let nazaj se ni o tem toliko govorilo in pisalo. Se pa spomnim, da ni bilo lustno za nikogar od nas, ne samo za mami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2010 19:13:27   
JVJ
Jaz sem imela kar hude težave in so mi tule pomagali: http://www.mamazofa.org/svetovanje/obporodne_stiske.php?r=3

Toplo priporočam.

LP
L.

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2010 10:54:47   
kodrana
tudi jaz sem se srečala z depresijo in sicer pri emni se je začelo že med nosečnostjo.
bilo je nevzdržno, pri meni je bila problem anksioznost-strah in ni minilo samo od sebe. žal.
sem se pa počutila skos slabo, ni bilo minute v dnevu, tednu, mesecu, da bi pa rekla,da sem vesela, srečna..

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu JVJ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2010 18:07:51   
Anonimen
Tudi jaz sem jo imela po rojstvu prvega otroka. Sprva znakov sploh nisem prepoznala in sem še ginekologinji zatrjevala, da je vse v najlepšem redu. Znaki so sprva rahli, ki pa se kasneje stopnjujejo: otožnost, nemoč, izrazita razdražljivost, strah, občutek nerazumljenosti, nespečnost, utrujenost, osamljenost (da si za vse sama), žalost in nazadnje celo misel na samomor. Edina oseba, ki mi je preprečevala storiti ta skrajni korak, je bilo moje dete, saj je bil strah pred tem, kaj se bo zgodilo z njim, ko mene ne bo, hujši od tega, kar sem prestajala. Pri meni je minila po letu in pol brez zdravljenja (ko sem začela spet ponoči normalno spati), čeprav je bila potrebna ogromna podpora s strani partnerja. K zdravniku nisem šla, ker sem bila v skrbeh, da bi pustilo jemanje zdravil posledice na otroku. Danes, ko gledam nazaj, ne vem, če bi se isto odločila...

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
24.2.2010 21:46:15   
mija.k
Pozdravljene!
Sem Mija Kravos, dijakinja četrtega letnika gimnazije in pri predmetu psihologija pišem maturitetno seminarsko nalogo, z naslovom »Čustva ženske med nosečnostjo in po porodu«. Ker v seminarski nalogi pišem tudi o poporodni depresiji in sem na to temo sestavila tudi vprašalnik, bi mi zelo pomagalo, če bi si vzele minutko časa vse mamice in nanj povsem anonimno odgovorile. Vse zainteresirane mi pišite na mija.kravos@gmail.com ,da vem posredujem vprašalnik.

V upanju na vaš odziv, se vam že v naprej zahvaljujem! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?