|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoc - šibka krvavitev in šport
5.8.2006 10:19:10   
metuLJchy
Še dobro da imamo ta forum, ki včasih neverjetno pomaga! Jaz se moram spet na vas obrnit za pomoč, drugače se mi bodo čez vikend živčki kravžlali...

Prvo vprašanje je bilo sicer že neštetokrat obdelano, ma ga bom še enkrat zastavila, ker se v nobenen od prejšnjih nisem povsem našla... Skratka, moj mesečni ciklus je totalno zmešan, najkrajši je dolg cca. 21 dni, prejšnji mesec ko mi user posted image  zamujala bil dolg skoraj 45 dni! Tako da ta mesec spoloh nisem nič računala kdaj naj bi prišla, ker ne vem kaj sploh računat...no 22 dan (v četrtek) se mi je pojavila res blaga krvavitev, bledo rjavkaste barve, ampak vse skupaj par kapljic, nič več...sem si mislila, ok, je spet prišla ta ruska teta, ok, pač več sreče drugič in bo vsaj na morju mir pred njo...potem cel dan nič, včeraj tudi nič, danes spet nič....pred menstruacijo se mi je že večkrat pojavil tak izcedek, ma ponavadi je bil konstanten do ta prave user posted image , pa tudi močnejši je bil... zdaj pa se dobesedno izgubil...problem je to, ker ne vem, koliko je ta mesec sploh dolg moj ciklus, morda je že čas za teto, morda še ni! Pa neverjetno so me prsi bolele včeraj zvečer, nikoli me še niso, sem se že ustrašila da kaj narobe, ampak danes zjutraj je bolečina izginila...

Drugo vprašanje, ki me muči.... user posted image  v primeru morebitne zanosite, ali katera ma izkušnje kako šport vpliva, ali škoduje če se vsak dan cca uro in pol ukvarjaš z njim (konkretno kolesarjenje, z vzponi) do katerega meseca se lahko, nasplošno me zanima kako fizične obremenitve vplivajo na user posted image ? Sem vam že zdaj hvaležna za odgovore in čimlepši vikend vsem, naj se zaradi dežje ne skrije vaš notranji sonček! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoc - šibka krvavitev in šport
5.8.2006 10:26:37   
Primoza
V nosečnosti morate paziti, da ne pretiravate, najvarneje se je najprej posvetovati z ginekologom. Delajte tisto kar je telo vajeno, seveda na lažjem nivoju. Važno je, da plodu ne kradete preveč kisika. Drugače pa je ankaa pri prvi, ko še nisva vedela da je noseča, prehodila kakih 45 km na  kondicijskem pohodu pa še en zimski vzpon je opravila, potem pa sva intenzivnost znižala na do 800 m vzpona na dnevnih planinskih turah. Pri tem sem jaz nosil vso opremo, ankaa pa je hodila brez nahrbtnika. Pri drugem je bilo podobno, le da je bilo težje izvesti vzpone, ker smo morali name obesiti opremo za tri osebe pa še nahrbtnik za nošenje prvorojenke, takrat triletnice. Kljub temu nam je uspelo priti marsikam.

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2006 11:19:32   
Pingvinčica
To kar ti opisuješ me spominja na-to, kar se je dogajalo pri meni skoraj 2 leti nazaj. Ravno nekje na polovici ciklusa se mi je pojavila krvavitev. Bila sem totalno zmedena, prestrašena. Prvi mesec smo delali na user posted image . Šlo je za vgnezditveno krvavitev. Zdaj je moja user posted image stara 14,5 mesecev. Tako da počakaj še kak teden in naredi test. To je pač moja izkušnja. Ti bodo še druge kaj svetovale. 

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2006 19:43:03   
daria78
Poglej si na Pušenjakov forum na MONU-u. On je res strokovnjak in mislim, da imajo njegove besede večjo težo kot naše, čeprav izkušnje so pa le izkušnje user posted image
V glavnem, lahko se ukvarjaš s športom oz. je to celo zaželjeno. Pomembno pa je, da si športala že prej. Res ne bi bilo pametno, da začneš npr. sedaj teči, če do sedaj nisi. Kolesarjenje in druge bolj rizične športe (smučanje, rolanje...) pa Puši odsvetuje, pa ne zaradi telesnih naporov, pač pa zaradi večje možnosti poškodb in posledičnega zdravljenja (rentgen, zdravila....).
Srečno!

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.8.2006 8:26:29   
metuLJchy
Hvala za odgovore glede športa - verjetno kot pri vsaki stvari imeti pravo mero, brez pretiravanj, tudi dokler obstaja samo možnost da ne hodiš več po svetu v ednini. Včeraj smo sicer šli na 900 m kolesarit, ampak brez pretiravanj, lepo počasi in nič po makedamu. Prejšnji mesec ko mi je npr. zaostajala user posted image  in sem res že posumila na user posted image  pa sploh nisem hodila niti v klance, mi je psiha ful delovala, samo v tem obdobju pa mi ful paše zunaj se gibat... Upam, da čimprej ugotovim kaj se dogaja...

Tia2005 mi je zelo lepo napisala njeno izkušnjo, in od takrat ko sem sporočilo oddala na forum (sobota) pa do danes (ponedeljek) ni bilo več niti sledu niti nadaljevanja tisteha četrtkovega "flekca"....mislim, tale user posted image  mi zadnje mesece vsak mesec kakšno presenečenje pripravi, da sem na koncu čisto na trnih kaj se dogaja z mano.... Prejšnji mesec mi je zaostajala 3 tedne in sem bila že user posted image  da po dolgem času nama uspelo, tudi fant se je po tihem že veselil, po skoraj 3 tednih negotovosti sem potem ugotovila da ni nič....zato zdaj sploh nočem nič več preveč upat, ker potem si še bolj razočaran! Tia ali lahko še vprašam če se morda spomniš če si v obdobju po blagi krvavitvi kljub temu imela bolečine podobne tistim pred menstruacijo?

Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2006 9:13:49   
Jelenche
no še jaz napišem par besed

tudi jaz sem imela takšno krvavitev in sem potem res bila tudi noseča. sicer sem pa jaz čutila neko špikanje v jajčnikih, kasneje pa tudi v spodnjem delu trebuha.

metuLJchy ne delaj testa prehitro (jaz sem ga 4x preden mi je pokazal nosečnost) tako da počaki ene 10 dni vsaj

želim ti da bi se ti pokazalo user posted image  user posted image  

LP

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 6
7.8.2006 9:29:58   
Ayo
Hej metuLJchy…jaz sem ze stara macka na tem forumu, vsaj kar se tice nerednih, dolgih (in sibkih) ciklusov. user posted image
Pisem bolj zato, da ko bos videla, da nisi edina s tezavami, ti bo lazje. Sama imam cikel na prime dolg nekje 40 dni, ni pa redkost, ko se mi pojavi tudi na 50, 58. dan. Enkrat je celo prisel ze kar na 20. dan in to tako kot si ti opisala zgoraj, rjav izcedek, 2 dni, in to je to. G je rekla, da je to pac moj ciklus, ceprav neurejen, da bomo kar lepo pocakali, da se obrne eno leto. Da pa naj testov ne delam kar v tri dni, ker bom zacutila sama, kdaj sem user posted image . In res do sedaj v 6-ih mesecih nisem naredila niti enega!! Upam no, da je pri tebi drugace, ce te se bolijo prsa, je to mogoce dober znak! Drzim pesti.
Se pa tudi jaz sportam (vceraj na primer sem prevozila 70km s kolesom); sploh se ne obremenjujem, da kaj pa ce se je (upam kmalu!!) prijelo, da pa moram biti bolj pazljiva…sploh ne, delam vse kot obicajno, tudi ce me kaj boli in zelim vzeti zdravila, se sploh ne obremenjujem, ce so skodljiva. Kaj pa punce, ki zanosiji nenacrtovano???
No tako, to je moj nasvet.
Pa srecno!!

Neposredna povezava do sporočila: 7
7.8.2006 12:44:04   
Pingvinčica
Mene ni nič špikalo, nisem imela nobenih bolečin. Nasploh je moja nosečnost minila b.p. tudi slabosti so mi bile tuje. Edino v 9tuser posted image , se mi je pojavila še ena takla čist rahla krvavitev. Pa ni bilo nič narobe. Držim pesti, da si srečka user posted image . Prosim sporoči, ko boš vedela kaj na novo. Lep pozdrav.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.8.2006 8:38:23   
metuLJchy
Bom sporočila, seveda, zaenkrat pa ostaja kar pri stanju zaradi katerega sem sploh pisala na forum - pri niču..o kapljicah ne duha ne sluha več od četrtka, o user posted image  tudi ne....za kakršen koli test pa še prezgodaj....tako da sama sebi lahko rečem edino: čiči in čaki (oziroma ravno čiči ne, ker potem čas nikamor ne gre, ampak brez pretiranega obremenjevanja, razmišljanja, tudi pričakovanj konec koncev - kar je je in s tem da sebi zasekiraš dan s kaji, zakaji in upanji nič ne spremeniš!)

Sončka vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?