Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pomoč- zdravstvena kartica 29.3.2008 10:09:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene, zanima me, če je mogoče tukaj kaka medicinska sestra, ki bi mi lahko pomagala. Ali pa kdor koli če ve. Sem v postopku IVF. Potrbovala bom seveda kakšen dan bolniške. Po bolniško moram k splošnemu zdravniku. Sedaj me pa zanima, če je na kartici videti ( če to lahko sestra vidi) da sem imela punkcijo, ET, katera zdravila sem dobila? Živim namreč v majhnem kraju in take novice se razširijo v trenutku. Res mi gre nekam tako razmišljanje osebja v našem zdravstvenem domu. Zadnjič sem bila pri frizerju in je ena medicinka ( že v letih) lepo razlagala, kdo vse ne more imeti otrok. Mi je bilo kar slabo ob vsem pametovanju, kako odlašamo, pa kontracepcijo pijemo, pa bi imele kariero in podobne butaste razlage. Glede na to sem sklepala, da se ti postopki vidijo na kartici. In če to drži bom raje vsa dopust porabila kot pa se ukvarjala z občutkom, da cela občina ve kaj mi je. Se opravičujem za dolgovezenje. Torej še enkrat, zanima me: Ali lahko medicinska sestra, mojega osebnega zdravnika, na kartici vidi, da sem v postopku IVF in katera zdravila dobivam? Najlepša hvala za odgovore in lep dan še naprej. Seveda stiskam pesti za vse in za čim več .
|
|
|
|
RE: pomoč- zdravstvena kartica 29.3.2008 10:20:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da lahko v kartici vidijo samo katera zdravila jemlješ. Operacij in postopkov pa ni noter. Je pa res, da nekateri medicinski uslužbenci radi trosijo naprej, čeprav tega ne bi smeli in je proti zakonu. Imam podobno izkušnjo v sorodstvu.
|
|
|
|
RE: pomoč- zdravstvena kartica 29.3.2008 10:22:44
|
|
|
|
konina
|
mislim, da na kartici ne piše. Zapiše pa tvoj zdravnik v karton. Vsaj moja zdravnica si je. Tam pa lahko vsaka sestra vidi. Je pa to res zoprno, če tako delajo in predvsem neprofesionalno. Bi jim bilo potrebno malo na prste stopit! Lp, Nina
|
|
RE: pomoč- zdravstvena kartica 29.3.2008 13:40:35
|
|
|
|
pf
|
Take stvari pa se ne razlagajo. Ta medicinka pa mora biti ta prava. Prijaviti bi jo moral nekdo v zdr. ustanovo, kjer je zaposlena, pa ne bo več nikoli govorila kdo lahko zanosi in kdo ne. Glede tega, če na kartici piše, pa nisem čisto prepričana, ampak mislim da bolj piše zdravila in podatke o tebi, pa kaj je bil namen obiska npr. kontrola, pregled itd. Predvsem pa ti svetujem, da se ne obremenjuj s tem kdo ve in kdo ne. Tudi jaz sem nosečka po drugem poskusu umetne oploditve in sem prav tako z manjšega mesta. Dvema prijateljicama sem povedala, ker v sebi tega ne morem držati. Ni ravno isto, kot če imaš slabo kri. V službi pa so vedeli, ker me dostikrat ni bilo, ko sem šla na UZ-je, pa preglede, pa na punkcijo, pa na ET, pa drugič čez dva meseca spet in sem povedala, ker mi ni bilo za odgovarjat in lagati kaj mi je. Res pa je, da delam v drugem mestu, če bi delala v domačem bi mogoče ne bi povedala drugemu kot mogoče šefici. Pa še to v pisarni, kjer ženske pol po svoje nekaj tuhtajo in premlevajo, dokler jim ne poveš zakaj gre. Predlagam ti, da se osredotočiš nase, svojega partnerja in predvsem na postopek. Želim ti pa veliko sreče.
|
|
|
| Stran: [1] |
Vrtec.пеперутка16Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?Ne hodi v vrtec, imam ga doma. (
38%)
Javni. (
50%)
Zasebni. (
0%)
Montessori. (
0%)
Waldorfski. (
12%)
Število vseh glasov: 8Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!