|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomarančni sok in žita z glutenom
10.12.2009 21:54:09   
jutranja rosa
Velikokrat zasledim, da naj bi zelenjavno-mesnim kašicam dodajali pomarančni sok, zaradi C vitamina, ki pomaga absorbirati železo. To je vse razumljivo in prav, a kaj, ko ponavadi v teh nasvetih piše tudi, da naj se izogibamo agrumom do enega leta zaradi možnosti alergij in vnete ritke???
Kaj narediti, da bo prav?

Tudi priporočila glede uvedbe žit z glutenom so zelo različna. Tu na RR sem zasledila, da šele po 9. mesecu, meni pa je patronažna svetovala, da lahko takšna živila uvedem že po 6.mesecu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomarančni sok in žita z glutenom
11.12.2009 7:59:13   
Hope2
Vitamin C je tudi v drugih živilih ne samo v agrumih in nisem nikoli dala pomarančnega soka k zelenjavi ali mesuuser posted image , kak okus bi pa to bil. Krompir, paprika, brokoli, paradižnik imajo veliko c vitamina, pa ne boš verjela tudi meso in jajček imata nekaj malega c vitamina. Pa drugo sadje, ki niso agrumi in lahko uživa, npr kaki, borovnice

Nisem tudi še nikjer zasledila, da gluten šele po 9 mesecu. Da se ga po 6 ali 7 komot. RR zame ni merilouser posted image

Še tule razpredelnica

• acerola - 1600 mg
  • guava - 100 mg
  • kivi - 90 mg
  • brokoli - 90 mg
  • liči - 70 mg
  • papaja - 60 mg
  • jagoda - 50 mg
  • pomaranča - 50 mg
  • limona - 40 mg
  • cvetača - 40 mg
  • grenivka - 30 mg
  • pasjonka - 30 mg
  • špinača - 30 mg
  • surovo zelje - 30 mg
  • limeta - 20 mg
  • mango - 20 mg
  • paradižnik - 10 mg
  • borovnica - 10 mg
  • sliva - 10 mg
  • lubenica - 10 mg
  • banana - 9 mg
  • korenje - 9 mg
  • avokado - 8 mg
  • breskev - 7 mg
  • jabolko - 6 mg
  • robida - 6 mg
  • hruška - 4 mg
  • kumara - 3 mg

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.12.2009 14:52:50   
jutranja rosa
Oj ti moja user posted image hope2 kaj bi jaz brez tebe user posted image . Ja, hvala. Imaš prav, RR ni merilo, a tu se najhitreje dokopljem do uporabnih info in pač vse prečekiram.
Hvala za razpredelnico. Ker si ravno omenila papriko in paradižnik...kdaj si ju začela dajati? In kivi? Menda ima paprika največ C vitamina. Sveže pečene mamice res preveliko znanost delamo iz GH user posted image . Čudno je, da več kot je priporočil in smernic, več je alergij.

Hvala, ti pošiljam sončka.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.12.2009 15:37:09   
Katy78
Kaki ima skoraj toliko vitamina C kot citrusi.

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.12.2009 16:01:15   
Hope2
Papriko je dobil že pri 6 mesecih, tam nekje, če me spomin ne varauser posted image . V glavnem kar hitro. Sem jo narezala na mini mini koščke in jo na olju malo prepražila skupaj z bučko. Ful fajn diši, pa okus je precej boljši. Potem pa sem še z vilico vse skupaj fajn pretlačila.
Paradižnik, kot mezgo oz vloženi pelati, je dobil pri 8 ali 9 mesecih, svež paradižnik pa priporočajo šele po enem letu, naš ga je poleti vseeno dobil, domačega iz vrta, ni bilo nobenih posledic. Zdaj ko ni sezona, pa ne bi dajala do 1 leta, razen pelati ali domača mezga, na kake makarone ali zlenejavo.
Kivi sem mu dala po 1 letu, je alergen. Nekatere dajo prej, jaz nisem, ker je že na hruško in jagode alergičen in moram malo pazit.

Sončka nazajuser posted image

Ja, kaki je super, sme ga omenila zgoraj. Samo naš se ga je naveličaluser posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.12.2009 20:44:45   
jutranja rosa
Hvala Hope2 za nasvete!!!! user posted image

Katy78 hvala za idejo za kaki, ga še nismo poskusili.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?