Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
polovični del čas - 4 urna bolniška ? 8.7.2005 22:55:08
|
|
|
|
Wahoo RR
|
a res nima nobena izkušenj s tem ? :zmeden:
|
|
|
|
polovični del čas - 4 urna bolniška ? 9.7.2005 20:46:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Bom poskušala na par stvari, čeprav o tem ne vem veliko. Verjetno bi bilo najbolj pametno, da bi kar na CSD vprašala. Če podpišeš pogodbo za 4-urni delovni čas, potem ta velja do izteka. Če te dajo na bolniško, boš potem delala 2 uri, za ostali 2 pa boš na bolniški. V primeru bolniške ti namreč odobrijo procent zmanjšanja delovnega časa in ne ure. Ali pa ti bodo tako bolniško odklonili, ker si itak na polovičnem delovnem času. Če bi želela delati 4 ure in biti ostale 4 na bolniški, potem bi morala pogodbo prekiniti, tega pa ne moreš, če se delodajalec ne strinja. Pa še en ne tako nepomemben hakeljc je tule. Če greš na polovični delovni čas, potem imaš tudi polovično plačo. Če imaš pa pogodbo za celoten delovni čas in si polovico časa potem na bolniški, pa imaš plačo znižano le za okoli 10-15%. Pa še na nekaj drugega ne smeš pozabiti. Porodniška je povprečje zadnjih izplačanih dohodkov. Če boš pred porodniško na polovičnem del. času, bo porodniška povprečje polovičnih dohodkov in torej tudi sama polovična! Če mene vprašaš, se ti bolj splača na normalni del. čas, potem pa vzeti bolniško. Ali pa podpiši pogodbo za polovnični delovnik za samo nekaj mesecev. Kasneje jo itak lahko podaljšaš!
|
|
|
|
polovični del čas - 4 urna bolniška ? 9.7.2005 22:40:33
|
|
|
|
Wahoo RR
|
selena, najlepš ahvala za tole... no, sej to se mi zdi...da me itak ne bi pustili na bolniško, če bi že itak delala po 4 ure ja...in vem da se mi bolj splača bolniška... sam en velik problem je...moj urnik...od 7 pa do 23tih + sobote, nedelje, prazniki...seveda po 8 ur...zato ni računice, da bi delala normalno pa še moj ima tudi tak šiht.... definitivno pa ne mislim otroka ob polnoči okrog vlačit...od kakšne varuške... zato bom šla delat po 4 ure...ker drugače ne gre, razen če bi menjala šiht... pol pa edino kar je...da lahko samo upam, da bi zanosim še predno grem delat...in takoj na 4 urno bolniško...hmm :zmeden: aha...pa to sirekla, ja...da je možno recimo samo za par mesecev delat polovični čas ? tega pa nisem vedla...
|
|
|
|
polovični del čas - 4 urna bolniška ? 10.7.2005 19:19:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, sama izbereš, koliko časa bo trajala pogodba, traja pa lahko maksimalno do dopolnjenega otrokovega 3. leta starosti. Lahko pa izbereš tudi samo nekaj mesecev. Svetujem ti, da pogodbo podpišeš za npr. 3 mesece (ali 6) in to argumentiraš, da potrebuješ samo tako malo časa za to, da se nekako prilagodiš na službo oz. na logistiko vsakdanjega življenja. Potem pa da boš s polno paro naprej. Če vmes zanosiš, super. Če pa ne, pa podpišeš novo pogodbo še za nekaj mesecev. Do tega imaš vso pravico. Lahko tudi delaš nekaj časa za poln čas in greš potem spet na skrajšan. Pa tudi čas ni nujno polovičen, lahko izbiraš katero koli število ur do polovičnega del. časa, lahko je krajši tudi samo za eno uro. Kar pa se ne splača, ker to uro lahko zahtevaš zaradi dojenja (pri pediatrinji se ti vsakič splača reči, da še dojiš, tudi če ne več). Ta ura mora biti plačana.
|
|
|
|
polovični del čas - 4 urna bolniška ? 10.7.2005 19:51:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Malenkost... in - veselo na delo. ;)
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?