|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   položaj pri spanju
19.6.2006 9:02:04   
Anonimen
Lp punce!

Sem v 21.t. in imam zlo velik problem pri spanju že sedaj. Namreč, nekje sm prebrala da je najbolj priporočljivo spanje na levem boku. Samo pri meni to žal ni mogoče ker me na levem boku use tiši,pritiska in boli. Na desnem pa komot spim, samo ne morem bit celo noč samo na desnem boku. A mi lahko pomagate in priporočite kakšen položaj naj bi biu udoben?Saj si tud podložim blazine, sam sm skos pokoncu ponoč.Noben položaj mi ni udoben.
Aja,pa še to ma zanima. Na kateri strani ima otrok glavico, na levem boku al desnem, ker ravno na levem boku imam ta občutek,kokr da je to glavica, ker tko zgleda,izpod reber, in me je kr malo strah, da ne bom preveč tam pritiskala.

Hvala in LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: položaj pri spanju
19.6.2006 9:43:55   
fricka
Pritiskat ga ne moreš, ker ga varuje plodovnica. Je pa tudi meni bolj odgovarjalo spanje na desnem boku, pa ni bilo s tem nič narobe. Bolj sem se bližala zadnjim dnevom nosečnosti, več  noči sem prespala na fotelju v dnevni sobi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2006 10:50:11   
kapesanta
user posted image  ima lahko glavico ali na levi ali na desni - pa še obrača se, tko da nikol ne veš...
Jaz sem si zelooooo pomagala z blazino za mamice (kao banana), tko da je blo spanje do 8 meseca super BP.
Zdej se mi pa zdi, da imam na obeh bokih zaležanine - proti jutru mam take špikajoče bolečine, da je za znoret. Sej bo kmal boljš (če ne zarad drucga, zato ker ne bomo spal user posted image ).

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2006 13:45:42   
saraja
Anonimna!
Tudi jaz imam točno takšne težave,spim skoz na desnem, ker pač na levem ne morem. Zelo se trudim da bi spala na levem, a kaj ko se pa zbudim sem pa na desnem!
Upam, da ni to kaj narobe!
LP

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2006 13:56:36   
mika
Spi kakor ti paše. V tem obdobju user posted image  sem tudi jaz imela težave in mi je g rekla, naj spim kot mi odgovarja. Na RR sem prebrala, da naj ne bi spala na hrbtu, ker user posted image  pritiska na neko žilo. Če bi pritskal to žilo, bi se slabo počutila in bi položaj spremenila. Tako, da če ti ne ustreza spati na levem boku, potem tudi user posted image  ne ustreza. Jaz sem najraje spala na desnem boku in na hrbtu. Mi je pa bilo slabo, ko sem bila na CTG in sem ležala na hrbtu, tako da sem se obrnila na bok.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2006 14:30:01   
frrrr
ravno o tem sem danes spraševala sonosečke user posted image

sama najraje spim na trebuhu, vendar zadnje čase to ni najbolj udobna rešitev in se poskušam malce na bok navadit... menjam desno in levo stran... prakticiram pa položaj pol na trebuhu, pol na boku.

glede položajev, ki jih priporočajo, je pa tko: vsakih nekaj let si kaj novega zmislijo in tisto priporočajo.  zaradi tega se ne obremenjujem s spanjem na levem boku, ki ga v vseh revijah tako priporočajo... če se naspim, je vseeno kateri bok to je.
mene bolj skrbi kako bo s spanjem v kasnejšem obdobju, ko niti pol trebuh ne bo več možen... potem bomo pa zaspani user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2006 17:25:00   
x_srečka_x
Spi kakor ti paše user posted image  boš videla da bo tako pikici še najboljše

FRRRR jaz sem tudi vedno spala na trebuhu, na začetku sem še do 20tedna kar na trebuhu spala, ker mi je bilo tako najbolj udobno,potem sem spala polovico na trebuhu polovico na boku, tako kot ti...ampak sem se neverjetno hitro navadila zaspati na boku...jaz mislim da za to kar telo samo poskrbi user posted image

LP

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2006 20:45:37   
Bonnie_RR
Jaz sem tudi ena tistih, ki najraje spijo na trebuhu in sem v nosečnosti precej dolgo spala na trebuhu (sem imela že trebušček). Ko mi je to postalo neprijetno, sem začela spat bolj na boku, proti koncu je bila pa samo še čisto bočna varianta mogoča, ker me je na hrbtu začela bolet hrbtenica. Vsakič, ko sem se ponoči prestavila z enega boka na drugega, sem se zraven zbudila. Do poroda se nisem mogla čisto navadit na "novi" položaj in sem zadnje mesece res bolj slabo spala.

Kar se pa tiče vprašanja, kateri bok je boljši oz. manj škodljiv... Jaz se s tem sploh nisem obremenjevala. Že tako sem se mučila s spanjem na boku, da bi pa še celo noč na enem spala... Ni bilo variante! Pa sem rodila povsem zdravega sinčka.

Sedaj pa spet uživam na trebuhu...user posted image

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2006 22:08:21   
sarazan
Spite tako, kot vam paše. Noben "bok ali hrbet" ni prepovedan. Če bo kateremu (otroku ali mamici) neudobno, se bo mamica že premaknila, brez strahu.
Tiste, ki nosečnost preležijo, morajo malo paziti na to, saj so ves čas v postelji. Levi bok se priporoča pa zato, ker na tak način nič ne pritiska na glavno jetrno žilo, ki teče po sredini in na desno stran telesa.

Jaz sem skoraj celo nosečnost prespala na hrbtu, saj tudi drugače najraje tako spim. Pa je vse ok z menoj in mojo punčko. Kadar mi pa ni odgovarjal tak položaj, sem se pa prevalila na bok. user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2006 22:13:11   
natalia
spi tako, kot ti paše- razen na trebuhu...user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.6.2006 22:20:47   
tinkatonka
JAz sem vso nosčenost prespala na desnem boku in rodila zdravega in zadovoljnega fantička. user posted image user posted image

Spi kakor ti paše, na levem, desnem boku ali pa na hrbtu. Važno je da se dobro spočiješ.

So pa tud meni neprespane noči dobra znanka. Včasih že od 4h ponoči nisem mogla spati, no potem me ja pa na koncu tudi ob 4h ponoči zagrabilo in sem šla rodit. user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......