|
RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano 6.10.2011 9:18:15
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Otika Sori, Kajajaka ker smetim ... saj bom hitro IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Priporočljiv je tudi kisli kruh (imaš v vrečki pakirane in narezane- brez kvasa- s semeni... Hope, a je to tisti črni kruh, ki je ponavadi pakiran po par kosov skupaj in je čisto zbit, malo moker in poln drobnih semen? Misliš, da je ta kruh primeren tudi za dieto brez OH? Nekaj se trudim s to dieto, pa mi za malico v službi že zmanjkuje idej, ker prej sem si šla ponavadi iskat kak sendvič, slanik, štrukelj, ... Aja, še to: a se namesto riža lahko uporablja tudi ješprenj, ali je to isto pakovanje? Ja, to je ta kruh. Se ne spoznam na dieto brez OH. A je to čisto brez OH, ker potem ni noben kruh za tole dieto. Je pa tale kruh iz sestavljenih OH (ne iz enostavnih)- povečini rženi in z veliko semeni. Je definitivno priporočljiv pri večini dietah ravno zaradi tega in ker nima kvasa. Jih je pa več vrst, eni so tudi iz pšenične moke ali pa iz več žit, eni imajo tudi bučkino maso, eni so iz ajdove moke. Eni so res po okusu kisli, eni pa čisto nič. Jaz ga kar hranim v hladilniku, ker mi dlje časa vzdrži. Ravno včeraj sme ga pojedla, da bi ti sestavine zapisala. Sem pa nekje zasledila, da je najhujša kombinacija za rejenje OH+kvas, tak da definitivno bolje poseči po kruhih oz pripravkih brez kvasa Ješprenj je precej boljši, kot navaden bel riž. Ješprenj se celo priporoča v dieti zakisanosti telesa-kandida, medtem ko se riž odsvetuje. Ješprenj ima tudi precej nizek GI, medtem ko ga ima riž višjega. Kak je pa spet to z dieto brez OH, ap ne vem, ker OH sicer je, ni pa enostaven OH to je mene vedno fasciniralo... kvas je u bistvu skisano testo, kjer kisanje povzročajo kvasovke. kvasovke med pripravo testa 'nafutraš' z mešanico sladkorja in moke (OH), da začnejo rast in dihat - to dihanje naredi luknje v testu (izločen CO2 rahlja testo). Potem to butneš na cca 200 stopinj, kjer od kvasa ostane CO2 (luknje v testu) in mogoče kaka sled vitaminov iz B skupine, ampak kvasovke in vse ostalo od kvasa pa pocrka, se speče, denaturira... torej od kvasa samo CO2. kako lahko potem CO2 v kombinaciji z OH redi? (ronja, če se oglasiš mi prosim pokaži napako v mojem sklepanju, ker očitno more bit glede na to da je kvas polega kandide kriv za vse krivice/bolezni/debelosti na svetu... ?) Otika, bodi previdna s to dieto, meni je pošteno utrudila jetra (izvide sem mela kot kronični alkoholik - po enem mescu diete). je sicer efektivna (jest sm šla dol 9 kg v mesecu) ampak moja jetrca niso bla vesela, zato sem jo po zdravniškem nasvetu prekinla.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|