|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   policiticni jajcniki in pregrada
17.1.2011 13:44:31   
pupika85
Pozdravljene!

Vem da je ze bilo dosti govora na to temo, vendar me zanima, če je katera od vas ki je imela pred kratkim operativni poseg in sicer odstarnitev pregrade na maternici ter poziganje policisticnih jajcnikov ter prepihavanje jajcevodov. Če ste imele podoben primer me zanima v koliksnem casu vam je kasneje uspelo zanositi. Jaz sem imela lani novembra tocno ta poseg ker ne morem zanostiti ze 2 leti, sploh pa nimam menstruacije zdaj se mi je zaenkrat ciklus uredil, vendar ne vem za kako dolgo ker bi mogla dobiti menstruacijo pa je se ni test pa tudi ni pozitiven. Kakrsna koli informacija glede tega bi mi prisla zelo prav in ali ste po tej operciji ko ste zanosile imele kaksne probleme. Hvala vsem. lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: policiticni jajcniki in pregrada
18.1.2011 0:17:00   
Monstera
Oj pupika85. Jaz sem imela požig jajčnikov, zdaj sva v tretjem krogu po laparo. Zaenkrat še nič :( Se mi je pa M podaljšala za 3-5 dni. Prej sem jo imela na 28-32 dni, zdaj je pa 2x prišla na 35 :( Jaz bi imela dojenčka :( Full mi je že zoprno vse skupi, kar neki.

(odgovor članu pupika85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.1.2011 7:23:30   
pupika85
Ja ti verjamem, sa si zelo želis , tudi mi2 se že 2 leti mučima s tem, pa brez uspehov. A je tudi tebi po tem posegu ginekologinja prepisala teblete klomifen, katere se pri nas žal ne da več dobiti. Če sem te prav razumela imaš menstruacijo na 30 do 35 in ne na 28? Kajti meni se isto dogaja bi jo mogla dobiti pa je ni od nikoder, test pa je tudi negativen? Morema biti zelo optimistični in čim manj razmišljati o tem pa nama bo uspelo.user posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.1.2011 7:45:31   
Monstera
Jaz imam redne menstruacije, podaljšala mi jo je laparoskopija. Klomifena ne jemljem zraven ne. Sem ga pred laparoskopijo jemala, tudi neuspešno. Pa klomifen mi je tudi podaljšal ciklus na 35 dni, enkrat celo 37. Drugače sem normalno imela M. Pravi, da pol leta pač možgane na pašo, če ne uspe, pridem k njej pa bomo še kakšna zdravila. Konec leta pa me prijavi za umetno. Upam, da ne bo treba, res.

(odgovor članu pupika85)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.1.2011 8:08:45   
pupika85
Meni je tudi moja G rekla da zdej po tem posegu mam fore pol leta za zanosit če ne pa nazaj pridet in bomo videli kako dalje. Pri meni je problem ta da js nikol nisem niti menstruacije imela razen prek hormonskih tablet ko mi jih je G predpisala. A po tem posegu naj bi se potem ciklus uredil, ker ne vem kak potem naprej ukrepat čle je sploh ne dobim. Danes mam 31 dan pa se nimam M? Kako dolgo pa ze pri tebi to traja, si se imela kaksne druge tezave razen to?

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2011 10:39:44   
Monstera
Jaz imam PCO odkar se spomnim. Že tam pri 15ih sem imela težave zaradi cist. Tako da zdaj, ko eno leto nisem mogla zanosit, smo nekako takoj vedeli, pri čem smo. Samo itak smo vse preiskave naredili, pa moj je dal spermiogram in tko. Od 15.ga leta dalje sem okrog 5 let jedla kontracepcijske, tako da je bila M redna. Ko sem pa nehala, je pa sploh nisem imela. Recimo v letu 2009 sem jih imela samo 5 pa še to smo s Primolutom sprožili. Po tem sem v dobre pol leta izgubila 30kg (namerno) in od takrat M pride vsak mesec brez debate.
Sej možno, da se ti bo uredila, jaz zdaj po posegu dobim M na 35. dan. Ko sem klomifen jemala, je bilo tudi n a 37. ali celo 38. Ne vem zakaj to ciklus podaljša. Lahko pa da si nosečka? Hehe.
Meni čisto nič drugega niso našli, kar bi lahko bil vzrok neplodnosti, tako da močno upam, da nam zdaj uspe. Rekli so mi, da imajo pari, ki imajo samo ta problem in so potem na posegu, da niso kaj drugega zgrešili oz. da ni še kaj drugega zraven, 70% da zanosijo v prvih pol leta po posegu. Samo vseeno smo zdaj komaj na ravni teh, ki nimajo težav, za te pa vemo, da je vsakič šansa za zanositev 25%. Oh ja... :D

(odgovor članu pupika85)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2011 17:44:31   
vesper
pozdravljene punce,

Jaz sem pa tukaj na forumu čisto nova. Že dolgo mu sicer sledim, sedaj sem se pa odločila, da vam tudi ja zaupam svojo zgodbo. Priključila se bom kar pri tej temi, ker je moja zgodba zelo podobna. Sama sem bila namreč v začetku decembra operirana. Imela sem tudi pregrado na materničnem vratu. S prehodnostjo jajcevodov je pa vse ok. Bila sva tudi na vseh ostalih pregledih in je tudi z mojim vse ok, njegovi plavalci so baje hitri in ji je zelo dosti user posted image . Hmmmm, ampak učitno noben ne najde prave smeri user posted image Skratka za user posted image se trudiva že dobre tri leta. V prvem letu nama je uspelo, vendat sem imela SS. Sedaj po operaciji sem pa bila seveda polna upanja in polna optimizma, vendar sta za mano že dva oz.trije ciklusi in še vedno nič. Noče in noče se prikazat ta user posted image . Danes sem pa malo brskala po netu in najdla en gel, ki se imenuje pre-seed gel. Naj bi pa pomagal parom, ki se trudijo pri zanositvi. A ga mogoče katera pozna? Hvala vam za odgovore in želim vam da čimptej postanete user posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2011 7:35:43   
Monstera
Dobro jutro.
vesper jaz sam tudi že zadosti tega. Zdaj sva v petem krogu po laparo in tudi jaz sem imela veliko upanja, pa nič. Sem se pa nehala ubadat z vsemi takimi stvarmi, kot so kremice in kaj jaz vem kaj še. Probali smo veliko pa ni nikoli uspelo, dvomim da bi mi kaj takega sploh pomagalo. Čim manj mislim na to, razen da pridno user posted image na dva dni, pa upam, da bova en dan pa res midva zagledala user posted image .

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2011 10:31:29   
vesper
Dobro jutro Monstera tudi tebi..
Saj to je verjetno res ja, majn kompliciraš, bolše je, ampak kaj ko pa se vse tako trudimo in iščemo poti, da bi nam uspelo. Pa se nočeta in nočeta prikazat te user posted image
No, upam da vsaka od nas čimprej postane user posted image Jaz še imam zdaj user posted image , potem pa spet hitro v akcijo user posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2011 6:40:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vesper

Danes sem pa malo brskala po netu in najdla en gel, ki se imenuje pre-seed gel. Naj bi pa pomagal parom, ki se trudijo pri zanositvi. A ga mogoče katera pozna? Hvala vam za odgovore in želim vam da čimptej postanete user posted image

Kolikor jaz vem je pre-seed edini lubrikant, ki ne pobije spermijev. Torej je priporocljiv v primeru, ko imas tezave pri spolnem odnosu in ne da pomaga pri zanositivi. Pomaga samo zenskam, ki brez lubrikanta ne morejo imeti splonih odnosov, saj ne pobije spermijev. Ni pa to, da bo zaradi tega plodnost boljsa.

(odgovor članu vesper)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2011 12:49:27   
vesper
hvala Anonimna,

Hmmmm, vidiš, kako te lahko zavedejo. Zato sem pa rekla, da raje povprašam še vas.

lp in čimprej zagledajte user posted image ali user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2011 17:43:07   
santana
Živjo vsem, tudi sama sem imela/imam policistične jajčnike in majhno pregrado. Zdaj sem v 18. tednu nosečnosti, še zdaj komaj verjamem, da nama je po skoraj treh letih končno uspelo. Prvič sem zanosila tri mesece po laparo in histero, ob podpori klomifena in prometriuma. Žal je v 9. tednu sledil SS user posted image Potem so začeli ciklusi spet postajati neredni, ampak nisem hotela več kemije, ker sem tablete zelo slabo prenašala. Zato sem šla na posvet v Center za tradicionalno kitajsko medicino v LJ, zdravnica mi je dala neka naravna zdravila in imela sem šest seans akupunkture. V drugem ciklusu po akupunkturi (9 mesecev po laparo in 5 mesecev po SS) sem znova zanosila! Vem, da je marsikdo skeptičen do alternativnih metod (tudi sama sem bila, pravzaprav sem šla na terapijo kar malo ''iz obupa''), ampak očitno je nekaj na tem. Predvsem mi je akupunktura uredila cikluse, edina M pred zanositvijo je bila po dolgem času redna in popolnoma neboleča (!), stranskih učinkov ni bilo. Priporočam, da poskusite še s tem, morda bo pomagalo še kateri. Vsem želim veliko sreče!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.2.2011 7:36:00   
Monstera
santana, važno da vama je uspelo! Čestitke. In vsaka taka zgodba da upanje tudi nam, ki se zaradi istih razlogov matramo.

(odgovor članu santana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   policiticni jajcniki in pregrada
23.2.2011 9:47:28   
pupika85
Lep pozdrav punc, vidim da se je v tem času že veliko pisalo na o temo, ko sem bila nedosegljiva. Skratka nas je res veliko ko nam ne uspe na user posted image , santana tebi srecnici pa zelim veliko srece in zadovoljstva pri novem clanu. Meni zal se tudi v teh treh ciklusih ni uspelo da bi mi test pokazaluser posted image , ne vem vec kako in kaj ampak mislim da je pri nas ze sedaj zelo veliko na nasi psihi ker veliko studiramo o tem in samo cakamo. Bo treba se razbemenit in pozabit ceprav verjamem da je tezko ampak se bo treba potrudit. Monstera a tebi v tem casu tudi ni se uspelo, kako dolgo pa ze ti delas na user posted image .

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.2.2011 11:22:36   
Monstera
Midva sva eno leto brez zaščite pa nisva nič tko se zmenila, dajva zdaj dojenčka. Potem sva pa rekla, no zdaj se pa potrudiva pa dajva redno pa ni šlo eno leto in sem šla na preiskave in nazadnje laparo in zdaj je 4. krog po laparo. Zdaj mam pa ravno krče za M spet, pa 31. dan je danes :S Spet ne bo nič. Takoj ko priteče pokličem G da se naročim. Mi je rekla, da če po pol leta po laparo ne uspe, naj pridem k njej pa mi bo še kakšna zdravila dala, če pa po enem letu ne uspe pa prijavi za umetno.

(odgovor članu pupika85)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.2.2011 16:14:53   
vesper
hej pupika85 in monstera,

No, jaz pa sem imela operacijo decembra. Meni so odstranili pregrado, vse ostalo (prehod jajcevodov in jajčniki ) je ok.
Tudi M imam redne na 28dni. No, sedaj je že četrti krog po OP, sedaj še sicer čakam da user posted image ne pride, ampak prejšnje tri kroge pa ni bilo nič.
Jaz sem že bila pri G prejšnji teden in me je kar poslal naprej. Je rekel, da se nič več ne bomo mučili, če ne gre pač ne gre. Tako, da imam 17.3. že pogovor pri nas v MB-ju.
Upam, da bo šlo potem kar hitro naprej. Vsega skupaj pa imam že poln kufer user posted image user posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.2.2011 18:48:19   
Monstera
Ja enako :S Nam se je učeri ulilo, tako da zdaj grem v 5. krog po laparo in v pondelk kličem da se naročim h G.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.3.2011 8:02:26   
pupika85
Tole je pa ze res eno mucenje glede tega...upam da vama uspe na UP in da bo vse potekalo ok. Zanima me če imata redno user posted image npr. na 30, 28 dni al imata pomesano vse skupaj. A vama je G predpisal v tem času še kakšne druge tablete razen klomifen? 

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.3.2011 19:47:01   
Monstera
Jaz sem imela klomifen še, pa ni pomagal. M mam pa od 28-35 dni enkrat. Najpogosteje na 32. Men se zdi to čist redno, glede na to da ko sem imela 30 kg več, sem imela na 2-4 mesece M. Ravno sem se naročila na pregled v maju, bomo vidli, kaj mi bodo tokrat dali.

(odgovor članu pupika85)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.3.2011 20:25:37   
andreja_p
Ojla!
Tudi sama sem bila operirana zaradi pregrade in policističnih jajčnikov,pa upam da mi ne bo treba ponovno na kakšen tak poseg ker je bilo grozno.Zelo močne bolečine sem imela,tako da sem rabila dober mesec da sem okrevala.
Operirana sem bila lani oktobra in do sedaj še nisem zanosila.
Ravnokar čakam menstro aliuser posted image .11.03
Je pa res da imam sedaj redno na 31-32 dni.
Sem pa tudi naročena konec marca za v ljubljano,če ne bom user posted image

Želim vam lep dan

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?