Monstera -> RE: policiticni jajcniki in pregrada (19.1.2011 10:39:44)
|
Jaz imam PCO odkar se spomnim. Že tam pri 15ih sem imela težave zaradi cist. Tako da zdaj, ko eno leto nisem mogla zanosit, smo nekako takoj vedeli, pri čem smo. Samo itak smo vse preiskave naredili, pa moj je dal spermiogram in tko. Od 15.ga leta dalje sem okrog 5 let jedla kontracepcijske, tako da je bila M redna. Ko sem pa nehala, je pa sploh nisem imela. Recimo v letu 2009 sem jih imela samo 5 pa še to smo s Primolutom sprožili. Po tem sem v dobre pol leta izgubila 30kg (namerno) in od takrat M pride vsak mesec brez debate. Sej možno, da se ti bo uredila, jaz zdaj po posegu dobim M na 35. dan. Ko sem klomifen jemala, je bilo tudi n a 37. ali celo 38. Ne vem zakaj to ciklus podaljša. Lahko pa da si nosečka? Hehe. Meni čisto nič drugega niso našli, kar bi lahko bil vzrok neplodnosti, tako da močno upam, da nam zdaj uspe. Rekli so mi, da imajo pari, ki imajo samo ta problem in so potem na posegu, da niso kaj drugega zgrešili oz. da ni še kaj drugega zraven, 70% da zanosijo v prvih pol leta po posegu. Samo vseeno smo zdaj komaj na ravni teh, ki nimajo težav, za te pa vemo, da je vsakič šansa za zanositev 25%. Oh ja... :D
|
|
|
|