|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podjetje v stečaj - jaz pa?
9.5.2005 19:51:29   
cmokec
Prosila bi vas za kako informacijo v zvezi z mojo situacijo.

Danes sem neuradno izvedela, da bo šlo podjetje, kjer sem zaposlena za nedoločen čas, v stečaj (bilo pričakovano):zmeden:. Sicer sem na bolniški, ki se bo zavlekla do poroda konec oktobra. Zanima me, če ti zaposlitev ugasne z dnem, ko podjetje prijavi stečaj, ali je to dolgoročni postopek, ki se zavleče? Logično je, da ni nobene odpravnine ali pač?
Kaj to pomeni za izračun porodniške (če ti manjkajo 4 meseci zaposlitve do roka poroda)?

Doma imamo podjetje, ki bi me do porodniške lahko prijavilo kot zaposleno, ker naprej mi tako delovna doba teče. Rabim samo premostitveni čas. Glede na to, da me plačuje Zavod, me zanima, ali bi imelo domače podjetje z menoj kake stroške - tega seveda ne želim, ker je bilo ravno ustanovljeno in ima seveda velike začetne stroške in malo priliva kapitala.

Za odgovore bi bila zelo hvaležna, :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
9.5.2005 20:02:05   
kofetek2010
stečaj ni hitro končan postopek, sploh, ker je podjetje še živo, če bi bilo podjetje brez zaposlenih in brez prihodkov/odhodkov potem bi bil postopek hitrejši, tako pa imajo upniki kar nekaj časa, da prijavijo svoje terjatve v stečejno maso (če ima podjetje kak dolg do tebe pazi, da ne boš pozabila tudi ti prijavit):) - nisem zdaj ziher iz glave (bi morala zakon pogleat), a mislim, da če firma ni zrela za stečaj se lahko opravi tudi prisilna poravnava :zmeden:

če sem prav razumela si v bolniški in te že financira Zavod za zdr. - lahko menjaš zaposlitev medtem, ko si na bolniški in bolniška se ti ne prekine (ker si ti že prej lahko imela podpisano pogodbo o zaposlitvi v novi firmi in nisi imela vpliva, da boš v času prehoda v novo zaposlitev v bolniški) :) - družinski proračun bi ostal tako nedotaknjen

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2005 21:49:25   
lacoste7
Jaz sem bila v podobni situaciji pred 3 leti.

bila sem na bolniški. V času bolniške so se v podjetju odločili, da bodo kar nehali poslovati, ne stečaj, ampak da bodo kar zaprli podjetje, ker ni bilo kruha. Njihovo dvetnik je v času moje bolniške napisal, da sem jaz višek (mene niso obvestili nič) in čez 6 mesecev naj bi mi prenehalo delovno razmerje.

V času porodniške sem tudi govorila s podjetjem, nihče ni rekel nič. Ko sem kakšen mesec pred iztekom šla v LJ, da bi obiskala sodelavce, tam ni bilo nobenega več, nič pisaren, nič. Lastniki so rekli, da so šli bogve kam. Potem so mi iz podjetja poslali neke papirje, da moram podpisat, da se strinjam, da nočem nobene odpravnine.

Jaz pa k odvetniku, ki je res ful dober. Ta je klical v podjetje, predlagal, da jih bo dal v stečaj... No na koncu ni bilo nič iz tega, odvetnik je rekel, da nimajo premoženja in da mi tudi tožba ne pomaga, ker ne bom dobila nič, samo stroške odvetnika bom imela.

E, pa sem se zaposlila doma. Nauk te moje zgodbe je, nikoli ne zaupaj prijatelju, kajti ti delodajalci so bili moji zelo dobri znanci, zato smo se tudi dogovorili, da mi dajo 50% plače kot plačo 50$ pa kot potne stroške. Ko sem šla na bolniško, se je štelo le uradnih 50%, pa pri porodniški tudi. - v letu in pol sem izgubila toliko dnarja, da bi si lahko kupila 2 leti starga Cliota. Ja dobrota je sirota.

Cmokec, upam , da se boš ti bolje znašla. Še danes sem tako besna na njih, da sem morala tole vse napisat. Pa brez zamere če sem preveč težila. LP

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?