lacoste7 -> podjetje v stečaj - jaz pa? (10.5.2005 21:49:25)
|
Jaz sem bila v podobni situaciji pred 3 leti. bila sem na bolniški. V času bolniške so se v podjetju odločili, da bodo kar nehali poslovati, ne stečaj, ampak da bodo kar zaprli podjetje, ker ni bilo kruha. Njihovo dvetnik je v času moje bolniške napisal, da sem jaz višek (mene niso obvestili nič) in čez 6 mesecev naj bi mi prenehalo delovno razmerje. V času porodniške sem tudi govorila s podjetjem, nihče ni rekel nič. Ko sem kakšen mesec pred iztekom šla v LJ, da bi obiskala sodelavce, tam ni bilo nobenega več, nič pisaren, nič. Lastniki so rekli, da so šli bogve kam. Potem so mi iz podjetja poslali neke papirje, da moram podpisat, da se strinjam, da nočem nobene odpravnine. Jaz pa k odvetniku, ki je res ful dober. Ta je klical v podjetje, predlagal, da jih bo dal v stečaj... No na koncu ni bilo nič iz tega, odvetnik je rekel, da nimajo premoženja in da mi tudi tožba ne pomaga, ker ne bom dobila nič, samo stroške odvetnika bom imela. E, pa sem se zaposlila doma. Nauk te moje zgodbe je, nikoli ne zaupaj prijatelju, kajti ti delodajalci so bili moji zelo dobri znanci, zato smo se tudi dogovorili, da mi dajo 50% plače kot plačo 50$ pa kot potne stroške. Ko sem šla na bolniško, se je štelo le uradnih 50%, pa pri porodniški tudi. - v letu in pol sem izgubila toliko dnarja, da bi si lahko kupila 2 leti starga Cliota. Ja dobrota je sirota. Cmokec, upam , da se boš ti bolje znašla. Še danes sem tako besna na njih, da sem morala tole vse napisat. Pa brez zamere če sem preveč težila. LP
|
|
|
|