|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 15:03:27   
lucika
povsod malo preberem, pa malo čujem od drugih, ampak nikjer ni točno...
torej, spet mi poteče vozniška, ker imam očala in sem dobila za samo 5 let.

ali se da dobit za več let? je to odvisno od okulista al bolj od zdravnika?berem, da so nekateri kljub očalom dobili za več let, ali celo za stalno.

ima katera kakšen nasvet. keremu doktorju se moram zasmilit, komu sploh moramtežin, in ,ali se v resnici to sploh da.

kod da mi z očali nismo dovolj tepeni že s tem, da noben pregled ni zastonj, niti stekla, kaj šele okvirji. tole z okulisti mi nikol ne bo jasno; zastonj ni nič.

kakšen nasvet? prosim..

lepo nedeljo še naprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 15:09:19   
Anonimen
Živjo!
jaz imam očala že 11 let. Ko sem delal vozniški izpit in ga naredila so mi napisali veljavnost samo za dobo 5 let.
Ko sem si ga šla podaljšat, mi nihče ni rekel, da moram iti na okulistični pregled. Ženska na upravni me je sam vprašala, če redno hodim na preglede, pa sem ji zagotovila, da ja, pol je pa napisala za dobo.... hm nisem čist ziher... mislim pa da tako kot za ostale... ko dobijo "doživljensko" veljavnost!

Po moje je najbolš da greš najprej vprašat okulista, pol jim pa še tam zateži, da itak redno hodiš k okulistu, pa da je to zate nujno... mogoče ti pa uspe?:zmeden2:

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 15:16:29   
lucika
a sploh nisi šla do doktorja, ampak samo na upravno enoto? da se kar malo noro naredim in grem, kot da kao nisem vedla, da rabim novega zdravniškega?????

lp

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 16:16:36   
Anonimen
Meni so dali za norlano dolgo, kaj pa vem koliko, toliko kot drugim. Mi pa piše, da vozim z očali oz., s kontaktnimi lečami (nikoli ne vozim z očali). Res pa je, da sem že malo bolj stara dama in je mogoče pri vas, mladincih, že kaj novega. Saj veste, da skozi bolj molzejo. Verjamem, da so se tudi česa tako banalnega spomnili.

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 17:30:22   
babylove
Imam isti problem in bi rekla, da je to diskriminacija. Mislim, da sem že dovolj kaznovana s tem, da moram zjutraj najprej špegle poiskat, da lahko sploh na uro pogledam. Potem pa je treba še te preglede in podaljšanja vozniške plačevat, kar ostali ne rabijo. Pa ni zanemarljiva vsota.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 18:09:50   
mia-1
Se strinjam z babylove!Jest sm jo podaljsala ravno marca, po 5 letih.Najprej sem sla na medicino dela... in dobila poloznico, nato pa k okulistu ki me je pregledal en cas studiral kaj bi napisal pol mi je pa dal veljavnost do leta 2063.Ker je zraven napisal da redno hodim vsako leto na preglede zaradi lec.V vozniski mi pa pise da vozim z ocali oz. lecami.Ni pa fer da nas ocalarje tako diskriminirajo.Kolk jih je takih k majo druge bolezni pa nc ne grejo k zdravniku pa jih noben nc ne vprasa.Mojim kolegom, ki so takrat ko so naredili izpit dali veljavnost do 2063 leta-pa danes ze vsi nosijo ocala pa jim nobeden ne rece da morajo na preglede na 5 let!!!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 18:13:34   
kofetek2010
meni so ga pa podaljšali do 80-ega leta?;) so smotani :zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 18:23:40   
lol
Jast nosim očala dioptrije -5.00 na oba očesa pa imam tudi do 80-leta podaljšano.a je mogoče odvisno od dioptrije?

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 19:04:14   
Anonimen
Mislim, da ni odvisno od dioptrije (jaz imam -7.00 in -5.50 ) pač pa od "velikodušnosti" uradnikov.
Ja, jz sem najprej mislila iti k okulistu na pregled, pa so mi doma svetovali naj grem kar na upravno pa, če mi bo kdo rekel, da grem k okulistu, bom pač potem šla.

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 19:10:05   
lucika
torej kar na upravno enoto in zraven malo pesti drzat, da bodo nasedli. ocitno nikjer ne pise, kak je tocno treba, zato gre to vse skupaj lahjko tudi po kavbojsko, ce se le znajdes? ocitno. in koliko si placala na upravni enoti? da niso vse nazaj skasirali...?

hvala hvala...
vedno sem vedla, da se z netom lahko veliko profitira. in leg ga lej, res se.bodite zlati se naprej...

lp

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 22:15:10   
puncica
Joj sem spet jezna ko ris, bi najraj enga zadavla zdele:((:((:((:grrr::grrr::grrr: Da si tako zmišljujejo. Tudi jaz sem se jezila in z glavo v zid zabijala, kako je to možno neakteri za 5 let drugi za 10 let nekateri pa za 80 let. Mater nalsednjič tako dolgo iščem okulista ki mi bo napisal spričevalo za 80 let da ga najdem pa magar enkrat dražjega, ker vsekih pet let ne mislim po UE laufat. V celju pa to da kr tja nA UE greš NE PALI!!!! Tako je to, pol pa te okulist tako pregleda da prebereš tri črke in to je to. Mater bi se lahk razpočla zdele, tok sem jezna.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   podaljšanje vozniške
3.4.2005 22:40:26   
babylove
V Mb moraš it obvezno na pregled k 'državnemu' okulistu. Vsaj jaz sem morala it, pa ne samo to - zaradi očal sem kompletni pregled dala skozi, v spodnje perilo sem se mogla pri zdravnici dat :zmeden:

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   podaljšanje vozniške
4.4.2005 9:03:42   
nena m
Meni so tudi vedno podaljševali za 5 let, lansko leto na zdravniškem pregledu pa sem rekla zdravnici, da redno hodim na preglede,ker sama vem da drugače ne gre (imam dioptrijo -4) in mi je potem podaljšala do 8o leta. Najprej pa mi je mislila za 5 let.

LP

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   podaljšanje vozniške
4.4.2005 9:35:32   
puncica
Babylove a res al kaj, a kr cel pregled, jst bi se pa zbunla pa rekla da sem sam zarad oči tle, mater so glupi, pa sami ne vejo kaj bi, pol pa na naš račun služjo. Ma sem jezna na to. Drugač pa sem se jst tud s tistim "državnim" okolistom počla, sem po pregledu rekla če je to to, pa je rekel da ja in sem ga vprašala a za to naj dam tolk pa tolk dnarja, pa dobim za pet let, zakaj pa nekateri dobijo dlje, pa se je začel neki dret da on ni pristojen bla bla bla, drugač pa pojma nimajo, sem bla tako besna da so mi kr solze lile po obrazu, pa je rekel če vam pa kej ne paše pa pejte drugam, tako da pri nas lahko greš k optiku, kjer delajo te preglede in potem prineseš v ZD tisto potrdilo ti oni napišejo spričevalo s katerim greš na UE. Je pa res po moje mal dražje vse skupaj a vseeno se mi zdi bolj pocen kot vsakih 5 let na pregled, sem preračunala.

Nej se že enkrat zjasnejo kako pa kaj. Tist da imajo pa vsi ki nimajo očal kr avtomatsko do 80 leta pa tak ni za razmišljat, očitno se nobenmu ne more vid poslabšat po tem ko je delal pri 18 voz. izpit:zmeden2: Mi ki imamo očala pa itak morš redno hodit na preglede ker drugač nobenga ne vidim, še na ulci ne, pa mamo take bocke da mormo vsakih 5 let. Ma brez veze, se brez veze sekiram, itak ne bo nič boljš pa če se na trpalnice mečem:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   podaljšanje vozniške
4.4.2005 12:12:04   
Tricia
Naj še jaz napišem svojo.
Očala nosim 10 let. Nimam tako visoke diptrije ( -2), a se mi je sedaj ko sem noseča, malce poslabšala. Pa sem lani novembra šla do okulista, pa mi ni nič spremenil in reku, da naj raje počakam da rodim, ker da bo lahko takrat že čisto drugačna diptrija. Letos marca pa mi je po 5 letih preteklo vozniško. In sem šla na medicino dela na ponovni zdrav.pregled. Povedala da sem noseča, da zato s temi očali ne vidim 100 % a da mi je okulist predlagal naj počakam za novo diptrijo, povedala, da delam v optični industriji in da zato še toliko bolj skrbim za svoj vid (če sem pr koritu, ne), se jezila da to ni prav do nas ˝ta slepih˝ ker poleg tega da moramo nosit očala (čeprav mene ne motijo nič), moramo še plačevat za podaljšanje, oni pr 18-ih pa dobijo do 80 leta, vmes pa lahko ratajo bolj slepi kot jaz in bla bla bla.... Sestre so se samo nasmihale in kimale z glavo, na koncu pa mi zdravnica reče :˝Zaenkrat ti bomo podaljšali za 10 let, če pa potem ne boš imala velikoh sprememb v dipotriji, ti bomo podaljšali za nedol.čas¨˝ HALOOOOO????
A kaj sem tla. Pa je šlo 8500 sit za zdravniški in skor 3000 za novo vozniško.
Na UE pa mi je potem tud rekla, da če imaš toliko let (5) isto dioptrijo, da ti potem podaljšajo za neomejeno, če ne pa moraš hodit na preglede.:hudicek:
Verjetno je res kaj na temu da se moraš dopasti zdravniku, da ti podaljša za 80 let. Žal.

Ala lep pozdrav

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......