|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšanje porodniške
3.2.2007 19:01:27   
livia
Pediatrinja nas je pri pregledu pri 9 mesecih poslala v razvojno. A smo tam dobile datum šele 8.3., jaz naj bi šla pa 15.3. delat.

Slišim pa, da znajo tistim otrokom, ki hodijo na fizioterapijo podaljšat porodniško. Kdaj morem dat vlogo? A res en mesec pred iztekom porodniške? Kako naj pa to izvedem, če sva v RA naročeni teden dni predno bi morala it nazaj v službo?
Kakšen obrazec je to? Kam naslovim vlogo?
Please pomagajte s svojimi izkušnjami.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podaljšanje porodniške
3.2.2007 19:26:46   
šmarnica
Ker nimaš nobenih izvidov iz RA ti tudi podaljšati porodniške ne bodo želeli. Vsaj jaz tako mislim.
Nekih posebnih obrazcev za podaljšanje ni - samo splošen, ki ga dobiš na CSD, le temu pa moraš priložiti čim več poročil zdravnikov o zdravstvenem stanju otroka - ti pa le teh nimaš. Zato boš zelo težko kar koli uredila. Edino mogoče le naknadno, saj porodniško lahko podaljšaš do otrokovega 18 meseca starosti - tudi če medtem že začneš hoditi v službo.
Seveda ti pa privoščim, da bi ti vseeno uspelo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: podaljšanje porodniške
3.2.2007 22:45:29   
sazi
Sem imela podoben primer. Prošnjo za podaljšanje sem oddala na isti dan, kot mi je potekla porodniška. Večinoma so bili povsod zelo prijazni, se je pa kdaj našel kdo, ki me je gledal postrani, češ, kaj se je pa ta zdaj spomnila, prej bi mislila - no, prej ni izgledalo, da bi bila potreba po podaljšanju...
Skratka vlogi sem dodala en malo daljši dopis in opisala celotno situacijo in da sem trenutno na dopustu (sem bila 3 tedne na dopustu po končani porodniški) in včeraj (zadnji dan tega dopusta) sem izvedela, da so mi odobrili podaljšanje. Sem pa vlogi dodala izvid iz RA, kjer je pisalo, da je pri otroku vidna izrazita aksialna mišična hipotonija in da priporočajo fizioterapijo (po prvem obisku se zanjo zdravnica ni odločila) in zdaj tudi hodiva na fizioterapijo.
Posebnih obrazcev ni - je kar isti, kot za porodniško, le da se obkroži dopust za nego in varstvo otroka in zraven napiše podaljšanje za 90 dni. Pa zraven je treba dati potrdilo o zaposlitvi (spet enako kot pred porodniško - ti spet podpiše delodajalec), pa obrazec, da sama koristiš dopust (ne oče otroka).
Mislim, da je to vse. Ti kar lepo zberi vse papirje in oddaj, ko boš imela izvide. Pa ne bi škodilo, če bi poklicala v RA, opisala situacijo in skušala dobiti zgodnejši termin. Sem uspela za 4 dni prestavit pregled, ker je nekdo odpovedal...
srečno

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Spontani splavi
MioBambino

Koliko spontanih splavov ste imele?

nobenega (58%)

1 (30%)

2 (7%)

3 (2%)

več kot 3 (2%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!