Gina
|
Jaz se vedno zaradi tega malo skregam, ker naša pomočnica trdi, da je to za doprinos ur, jaz pa, da so to nadure. Piše pa nikjer v zakonu niti to, da bi morali kaj notri prinašat. Jaz vsakemu povem, da bom v šoli (na strehi se sončila) če moram priti poleti, da pa ne mislim delat neplačanih nadur. Ampak problem je v tem, da se učitelji množično uklanjajo nekim nepisanim pravilom, ki nikjer niso uzakonjena, niti predpisana drugače. Potem pa delaš proti vetru. To je pa zelo težko. To so le izmišljotine ministrstva, ki špara s plačilom našega dela. Če bi jaz vse ure seštela, od dežurstev, do aktivov, pa vse, kar še naredim zraven in tako....potem prinesem ves dopust notri. So včasih to počeli, 20 let nazaj, pa so potem ugotovili, da je brez veze, ker je itak ur preveč in so s tem nehali. Evo, zdaj pa spet. Brez veze. V zakonu pa vsekakor piše, da več kot 10 ur na dan ne smeš delati, to je najbrž malo več kot 2 celi uri nadur, koliko je to pedagoške ure, pa ne vem na pamet. Se pravi, da naju ne smejo dvojni delavnik nikakor pustit delat še nekaj časa (mislim pouk + pb), ne glede na vse potrebe, po moje. Saj to pomeni, da delaš 8 ped. ur najmanj, potem pa še doma, kolikor nam je priznano, in to je več kot je dovoljeno. No, tega pa ti noben ne more oporekat, ne glede na doprinose.
|