|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšana qtc doba
5.4.2007 17:11:49   
svetlana1
Prosim povejte mi ali kdo izmed vas ima dojenčka ali otroka kateremu je bila vzpostavljena diagnoza PODALJŠANA QTC DOBA, gre za prirojeno srčno napako.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podaljšana qtc doba
5.4.2007 21:26:21   
Anonimen
Hej,

sama sem imela to le enkrat v vseh 10-ih letih oz. 11-ih. Kake tezave pa ima tvoj dojencek? Prav srcno napako ali tezave z ritmom?

LP, Ribica

(odgovor članu svetlana1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.4.2007 10:15:56   
svetlana1
Mojemu 3 mesečnemu sinu trenutno merimo srčni utrip 24 ur z neko napravo Holter, in ta  naprava naj bi pokazala ali gre za to prirojeno srčno napako ki se ji reče podaljšana qtc doba. A si ti potem imela kakšne tablte ki si jih morala jemati ali kaj, prebrala sem da ta stvar niti ni nenevarna da naj bi bila kar resna zadeva, prosim napiši mi malo več o tem.
Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.9.2007 18:08:43   
CHESNY
HEY,
sama imam to bolezen in o njej vem kar nekaj stvari, saj sem imela veliko problemov.
podaljšana QTC DOBA (LONG QT) je dedna bolezen. to je na novo odkrita bolezen in ko sem prvič-pred 8mimi leti prišla na preizkava glede srčka, je še niso poznali. rekli so, da imam aritmijo-vsako leto sem hodila na pediatrično kliniko na holter(24 al 48 urni ekg) lansko leto pa so se začele moje težave stopnjevati... skoraj vsak dan sem padala skupaj, srce pa mi je bilo zelo neenakomerno in počasi...  predčasno so me naročili na holter, ki ga je doktor Mazič tudi takoj odčital-ugotovil je sindrom podaljšane QTC dobe. o tem kakšna je bolezen, bi lahko pisala na dolgo in široko... če gdo nuca podrobnejše podatke naj piče, pa razložim... lp

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.9.2007 11:39:05   
svetlana1
Ojla,
hvala za odgovor vendar je to že par mescev nazaj, ko sem jaz bila že čisto na koncu z živci, saj smo mislili da moj sin ima to srčno napako vendar HVALA BOGU holter ni zaznal ničesar tako da niso potrdili te diagnoze.
Lahko pa vseeno napišeš malo več o tem, mislim da jih je veliko pa ne samo veliko temveč vsi ki ne poznajo te bolezni oz. te prirojene napake.

(odgovor članu CHESNY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2007 13:15:09   
CHESNY
zivjo tudi tebi...
ja to je prirojena napaka, in sicer eden od 10ih ionskih kanalov v srčku je okvarjen... (ne pošlje naprej majhnega eektrošoka, kot je to normalno...) ker je to novo odkrita bolezen, zdravila zanjo še ni, tako da je zaenkrat še neozdravljuva. ti pa predpičejo betablokatorje (bloxan) ki upočasni srčni ritem ter pritisk, saj so tveganja za nss(nenadno srčno smrt) večja, ko je srček v naporu... se pravi, da se  tisti ki imamo long qt, nesmemo ukvarjati s športom... nekateri imjo to bolezen pa zanjo niti nevejo-nikoli nimajo težav... jaz sodim v skupino bolnikov, pri katerih so težave zelo vidne in čedalje bol motoče... dr.Mazič, ki je tudi moj zdravnik kardiolog meni da bi bilo bolje da dobim ICD (PODOBNO SPODBUJEVALNIKU SAMO DA JE ZRAVEN ŠE DEFIBRILATOR), SAJ SKORAJ VSAK DAN PADEM SKUPAJ IN OB TEM MI SRCE ZAČNE ZELO NEENAKMERNO & POČASI BITI- tu je nevarnost da bi se ustavil... da bi vam napisala celo svojo zgodbo, bi bilo predolgo, razumeli pa bi verjetno bolj mal... tako da, ce res gdo pšotrebuje se kaksne dodatne informacije, rada pomagam... lp

Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?