CHESNY -> RE: podaljšana qtc doba (27.9.2007 13:15:09)
|
zivjo tudi tebi... ja to je prirojena napaka, in sicer eden od 10ih ionskih kanalov v srčku je okvarjen... (ne pošlje naprej majhnega eektrošoka, kot je to normalno...) ker je to novo odkrita bolezen, zdravila zanjo še ni, tako da je zaenkrat še neozdravljuva. ti pa predpičejo betablokatorje (bloxan) ki upočasni srčni ritem ter pritisk, saj so tveganja za nss(nenadno srčno smrt) večja, ko je srček v naporu... se pravi, da se tisti ki imamo long qt, nesmemo ukvarjati s športom... nekateri imjo to bolezen pa zanjo niti nevejo-nikoli nimajo težav... jaz sodim v skupino bolnikov, pri katerih so težave zelo vidne in čedalje bol motoče... dr.Mazič, ki je tudi moj zdravnik kardiolog meni da bi bilo bolje da dobim ICD (PODOBNO SPODBUJEVALNIKU SAMO DA JE ZRAVEN ŠE DEFIBRILATOR), SAJ SKORAJ VSAK DAN PADEM SKUPAJ IN OB TEM MI SRCE ZAČNE ZELO NEENAKMERNO & POČASI BITI- tu je nevarnost da bi se ustavil... da bi vam napisala celo svojo zgodbo, bi bilo predolgo, razumeli pa bi verjetno bolj mal... tako da, ce res gdo pšotrebuje se kaksne dodatne informacije, rada pomagam... lp
|
|
|
|