|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po porodu
13.2.2006 8:26:18   
livia
Pozdravljeni!
Ravno izpolnjujem vse potrebne obrazce za porodniško, nego in očetovski, pa me zanima kaj me čaka po porodu?
Vse tri zgoraj omenjene vloge bom oddala hkrati, saj je v našem CSD to mogoče. Kaj morem pa potem po porodu še uredit?
Kolikor vem je treba javit na CSD točen datum kdaj bo oče nastopil očetovski dopust? Verjetno jim je treba poslat kak rojstni list otroka? Za vlogo za otroški dodatek mi je tudi jasno.
Kaj pa EMŠO, pa davčna številka, pa zdravstvena izkaznica za otroka? Kje to urejaš in kdaj?
Pa kaj moreš javit ali poslat v službo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po porodu
13.2.2006 8:32:44   
kofetek2010
*če sta poročena bo EMŠO na rojstnem listu, ki ti ga bodo poslali po pošti (če nista, bo potrebno še to porihtat)
*davčno št. sem šla dvignit na DURS
*zdravstveno izkaznico urejaš, ko dobiš rojstni list - kopijo RL neseš v službo po katerem bo otrok zavarovan in takrat, ko uredijo na ZZZS dobiš začasno potrdilo
*glede očetovskega dopusta ne vem, ga moj uradno ni koristil

upam, da sem ti vsaj malo pomagala user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2006 8:43:35   
*pepelka*
Že v porodnišnici te obišče matičarka, s katero izpolnita podatke o otroku. Takrat ti da tudi potrdilo, katerega oče odnese na CSD, saj na podlagi tega potdila potem dobi tudi očetovski dopust. Rojstni list sem dobila po pošti v cca treh tednih, davčno št. pa tudi nekako v enem mesecu. Če sta poročena je v tem primeru malo manj sitnosti, drugače pa bosta morala urediti še ostale formalnosti.Za otroški dodatek pa boš imela čas 3 mesece. V tem času oddaš na CSD vlogo z vsemi potrebnimi podatki Če oddaš vlogo v roku treh mesecev dobiš otroški dodatek za nazaj od meseca v katerem je bil otrok roje, če pa ta rok zamudiš, ti dodatka za nazaj ne bodo izplačali. Pa veliko sreče.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2006 8:58:19   
livia
Nisva poročena.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2006 9:44:57   
livia
Nič več mi ni jasno. Kot že rečeno nisva poročena.
Se pravi, da rojstni list dobim po pošti. Kaj pa EMŠO?
Za davčno pa eni pravite, da ti jo pošljejo, drugi, da jo je treba it iskat na DURS. Kaj je res?
Za zdravstevno izkaznico pa samo pošljem kopijo rojstnega lista v službo in to je to?
A prav razumem?

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2006 17:34:24   
arielca
Midva nisva poročena in sva še pred porodom na matičnem uradu uredila Zapisnik o očetovstvu. Ker sem se odločila, da bom rodila na Jesenicah, je matičarka kopijo poslala tudi na Upravno enoto Jesenice, tako da sem 1 teden po porodu dobila domov popoln rojstni list, na katerem je bil EMŠO že napisan. Za vsak slučaj sem Zapisnik o očetovstvu vzela tudi v porodnišnico, a ga nisem potrebovala.

Davčno številko je user posted image  dobila po pošti cca. 2 tedna po porodu.

Za zdravstveno kartico je tako, kot so ti punce povedale. Kopijo rojstnega lista neseš v službo, potem pa oni to uredijo. user posted image  najprej dobi začasno potrdilo, v roku 3 tednov je naša potem dobila tudi kartico.

Za koriščenje očetovskega dopusta potrebuješ kopijo rojstnega lista, če pa ga do takrat še ne boš dobila, je dovolj tudi kopija iz materinske knjižice, kjer se vidi datum poroda.

Upam, da sem ti vsa malo pomagala.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2006 8:07:57   
livia
Arielca hvala, zelo si mi pomagala. Zdaj mi je vse jasno.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......